Съветът за сигурност се разедини за руския конвой

Москва обвини Запада, че я критикува лицемерно
Обновена: 23 авг 2014 11:05 | 23 авг 2014 08:14,
92
Съветът за сигурност се разедини за руския конвой
Снимка: архив Reuters

Членовете на Съвета за сигурност не са достигнали единно мнение във връзка с изпращането на руския хуманитарен конвой в Източна Украйна. Това съобщи постоянният представител на Великобритания в ООН Марк Лайъл Грант, цитиран от Интерфакс.

„В хода на обсъжданията нямаше солидарност във всички възгледи”, разказа дипломатът след извънредното заседание, посветено на ситуацията с хуманитарния конвой от Русия. Въпреки това Грант отбеляза, че много държави изразяват безпокойство от навлизането на хуманитарния конвой на украинска територия без разрешение от властите.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин  заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия - от това, че Русия оказва  хуманитарна помощ на хората, намиращи се под обстрел.

На заседанието той напомнил, че Русия е получила официално  съгласие от украинските власти да изпрати хуманитарна помощ.

"Ние още на 12 август получихме от тях нота със съгласие (за приемането на хуманитарния конвой). Едва след това автоколоната  започна да се движи към украинска територия", каза Чуркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Чуркин също така обвини западните сили, че е лицемерно да критикуват Русия за изпращането на помощ за цивилното население  в Източна Украйна, след като са искали подобни стъпки в Сирия,  предаде Ройтерс.

В хода на дискусията той напомни на членовете на Съвета приетата от тях през юли резолюция 2165, която разрешава  доставки на хуманитарна помощ в Сирия без съгласие на  правителството на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
61
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Никога не съм очаквал уж просветената англо-саксонска цивилизация да падне толкова ниско, че да осъжда и отрича хуманитарен конвой, проверен от Червения кръст и пълен с минерална вода, консерви,одеала и памперси за децата. То пък чак такава низост е направо патологична.
11
1
 
48
 
! Отговори
Едно на нула преди 9 години
Едно на нула за Путин. Путин постигна тактическа победа по точки. Фашистката хунта в Куев загуби пропагандната война!
10
0
 
57
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Баси *** са тези от Еврогейския съюз и САЩ ! В Луганск умират невинни цивилни хора, а те осъждат Русия, че им праща брашно, минерална вода и лекарства ...Нямам думи направо !
9
2
 
47
 
! Отговори
какво става преди 9 години
В какъв ненормален свят живеем,да осъждат една страна която праща помощи на бедстващи хора а да не осъждат хунтата в Киев която ги докара до там!?с всекидневните обстрели с тежко оръжие!?ужас хора,но хубаво че Русия е силна и независима,браво Русия че помага на хората!
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До нашите еврофили и любители на европейски ценности.Разходете се нощно време в Златните пясъци и по други курорти,срещнете пияните европейчета,поздравете ги вежливо и вижте какво ще се случи.Не руснаците,а европейците се наливат като ***.Русия, Унгария,Австрия,Германия трябва да спасят Европа.
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запада си знаят, че са лицемери, крадци и убийци и не се притесняват от това. Просто до сега го криеха от нас. С Украйна не се сдържаха и го показаха. Сега на нас не ни остава нищо друго, освен и ние да приемем техните ценности и начин на поведение. Смятам, че така ще станем по - добри демократи и ще осъзнаем по - добре истинските си врагове и приятели.
6
1
 
58
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 9 години
Какво падение на морала се наблюдава в Запада и САЩ !То ЕС , повтарят като папагали , каквото кажат янките , но има хуманитарни принципи !Естествено , че диктатора Порошенко , който е пратил армията да трепе руснаци на изток , ще прави въртели на помощта, защото неговата цел е да убива и сее смърт, но "демократите" на Запада не се ли усещат , че Путин показа на света , че са лицемерни убийци ,с нечисти намерения.....само приказки за демокрация и хуманизъм !
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8.Не се възприемат от Запада в Луганск жителите като потърпевши,защото не са гейове.Защо на Запад се изродиха. а и при нас има еврогейчета.
4
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5.Умни са американците,взеха си поука от Крим.Пишеш,че рублата ще стане тоалетна хартия.Не,американците превариха и долара вече е такава.Приятен апетит...
3
56
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Защо руските самовари родени в Бг не коментират полупразните камиони който даваха по ТВ-тата?Каква е тая помощ с един ред чували?..ха..хаНеудобен въпрос,НАЛИ?
2
5
 
33
 
! Отговори
2 преди 9 години
Какво общо имат украинците със фашистите ...обиждате фашизма.
1
2
 
80
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
Ето ги Гейропейските ценности в действие. Предпочитат да уморат хората от глад и жажда, но конвоят да не стигне до тях....гадни фашисти..родилното отделение в Луганск е преместено в мазето на болницата, за не бъдат убити майките и бебенцата от фашисткия обстрел.