САЩ се безпокоят за втори руски конвой с хуманитарна помощ за Украйна

Конвоите служат за отвличане на вниманието, смята Расмусен
26 авг 2014 08:20,
51
САЩ се безпокоят за втори руски конвой с хуманитарна помощ за Украйна
Снимка: Reuters

САЩ са обезпокоени от плановете на Русия да изпрати втори конвой с хуманитарна помощ в Украйна, заяви на брифинг говорителят на Държавния департамент Джен Саки, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ние, разбира се, сме притеснени от съобщенията за втори конвой. Всяка нова мисия, предприета без позволението на Украйна, е по същество поредна провокация, която води единствено до ескалиране на напрежението", посочи говорителят.

В интервю за британския вестник "Файненшъл таймс" генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изрази мнение, че "целият подход на Русия с конвоите служи най-малкото за отвличане на вниманието".

"Не трябва да се изключва възможността така наречените хуманитарни операции да се използват като прикритие за военни намеси", предупреди Расмусен.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Янко преди 9 години
Госпожице Пейчева, цял свят познава дамата под името Псаки, освен Вас. Ами трябва да ви ограмотяват малко, преди да ви пуснат да се излагате! Псаки стана нарицателно за неграмотна, *** говорителка, даже щяха да й духнат под опашката, но й се размина. Колкото до хуманитарните операции на Русия, ясно е, че каквото и да направи, западняците ще ръмжат и плюят. Няма ненаказано добро! Расмусен да се замисли, какво ще остане от малкото зелено кралство, ако им насадят само две тополи! Жалко!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато е терористична организация за държавен тероризъм, която обслужва интересите на малка банда военнопрестъпници, изкукали старци, банкери до един еврей фашисти. Всички тези кръвожадни убиици на деца и мирни хора трябва и ще бъдат съдени за престъпления срещу човечеството и ще бъдат осъдени на смърт, за назидание на идните поколения.
38
0
 
12
 
! Отговори
men преди 9 години
джанкис гоу хоум. голем страх от руските консерви ей... ако почнат да прелитат балистични ракети не ми се мисли кво ше става. американците и *** им пионки с продънените от войни и банкстърски оргии и кражби джебчета не могат се напънат един камион хуманитарна да изпратят или просто искат да уморят възстанниците от глад у студ. долу мамун обонго, баба шмеца, английското педи и мекия френски ... жабок с многото либовници.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз измислен гей що не отиде да се разходи без охрана в Украйна и да им раскаже от какво се безпокои.
36
1
 
17
 
! Отговори
смачкай трола преди 9 години
...става за смях, шефа на НАТО... За подигравки станаха и "демократичните медии", които папагалстват глупостите му.
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евалла на тая женица, уникална е в простотията си! Евалла и на тоя алкохолизиран льохман, евалла и на всички льохмани, пригласящи в хор на Вашингтон! Ами като сте толкова притеснени пратете ваш конвой бе, на него поне спънки няма да му правят!
34
0
 
6
 
! Отговори
normalen преди 9 години
RASMUSEN PLEVNIATA I POROSHKO VSE EDNA STOKA NEKADARNICI ZA NISHTO NE STAVAT NO STRASTNO POTKREPIAT AMERIKA ,NO VSE PAK SI OSTAVAT KATO PLEVELI I BURENI V ISTORIATA.
33
1
 
28
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Цинизъм на N-та степен!Не стига, че въоръжават украинската армия да изтребва собствения си народ, ами на всичкото отгоре не можело да се изпращат помощи на гладуващите - е това ако не е геноцид!?Нали те проверяват конвоя, какво се притесняват? Като е толкоз страшно Русия да храни украинци, то Кристалина Георгиева да си вдигне *** и да заминава да ги храни!
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно,че си приличат с наш Плевньо на външен вид, а и по безумния поглед и истерика също си приличат.Но нашият жалък *** все още е в Президенството, а на този му изтече мандата,така че по-добре съвсемда се скрие,а най-вероятно прави заявки за нова,добре платена работа.Боже, а нас какво ни чака,когато наближи времето на изнасяне на плевньото?!
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ да си гледат индианците и афроамериканците и да не се тревожат са руско-европейските отношения. Европа е видяла много повече войни и дипломация от тези с 200 годишната история и са имали много повече спечелени битки за разлика от САЩ, която една война не е провела като хората.
30
3
 
27
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
НЯМА ТАКЪВ ЦЕНИЗЪМ И БЕЗОЧИЕ ... СРАМ МЕ Е ЧЕ СТРАНАТА НИ Е ТОЯ ПАКТ ...
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Расмусен на какви хапчета е?Камийните ги проверяваха червен кръст,барабар с украйнски митничари и граничари и нищо нередно не откриха освен хуманитарна помощ,а тоя недъгавият каква военна намеса вижда незнам!Расмусен,това в чувалите не са гранати,а картофи,ама ти сигурно и в казарма не си ходил,от къде да знаеш!
28
2
 
15
 
! Отговори
фен преди 9 години
Споконо бе НАТО веца и втори ще има и трети изобщо колкото потрябват, това там е Русия а не Пиндоската ви държава.
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янки,внимавайте руския конвой да не кривне къ де вас че тогава става страшно.що не си мълчите оттатък океана
26
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момент сега.. Нали бяха СИГУРНИ, че Русия изпраща през границата войници, оръжия, дирижабли и параходи, защо тогава се притесняват от хуманитарния им конвой? Та нали ако имах канали да прехвърлям каквото си искам през границата, за какво ми е да рискувам да пренасям нещо с конвой, който бива контролиран и показван на цял свят? Тези от НАТО сериозно ли ни взимат за ***?А това, че всеки ден цивилни хора умират и живеят като плъхове в мазета, защото се пазят от СОБСТВЕНАТА си армия-освободител
25
1
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 9 години
нашия не е толкова цирозирал
24
1
 
36
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
До АнонименБратле,за горния фашизоид конвоят е жестока тревога,че патриотите украинци ще получат вода,храна,лекарства,а няма да *** от жажда и глад.*** ще доказва,смучейки пръсти,че няма проруска Украйна няма право на живот, ерго на помощи без разрешение на официална Украйна,т.е. на самите американски и натовски ястреби и затова конвоят бе забавен цяла седмица на границата.Този нечовек,този официализиран убиец е срам за Европа
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не трябва да се изключва възможността така наречените хуманитарни операции да се използват като прикритие за военни намеси", предупреди Расмусен."Тоя *** не спря да дрънка глупости. Я покажи къде се крият оръжията и руската армия в първия конвой бе грозен травестит.
22
1
 
27
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Тоя малко мяза по физиономия на нашия Плевнелиев
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Конвоите служат за отвличане на вниманието, смята Расмусен"Вероятно Расмусен се притеснява, че конвоите прекъсват геноцида, извършван от подкрепяната от него хунта.