Сепаратистите не приемат запазването на днешна Украйна

ДНР при никакви обстоятелства няма да бъде част от страната
26 авг 2014 20:43, Александър Попов
140
Сепаратистите не приемат запазването на днешна Украйна
Снимка: Reuters

Премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че "ДНР при никакви oбстоятелства няма да остане в състава на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация на агенцията на сепаратистите "Новорусия".

Още по темата

Той заявил това по повод на протичащите в момента преговори между лидерите на страните от Митническия съюз (сред които и Русия), Украйна и високопоставени представители на ЕС.

На срещата в Минск украинският президент Петро Порошенко подчерта необходимостта от запазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

"Федерализация не ни устройва", контрира Захарченко. Според него ДНР предвижда само вариант, при който тя ще бъде независима от Украйна. Той отбеляза, че евентуални преговори за примирие, които могат да започнат след срещата в Минск, "няма да изменят принципно нищо", а всяко постигнато на тях примирие ще бъде "крехко и неистинско".

"Новорусия вече не само не приема федерализация, но и не е съгласна със запазването на днешна Украйна като такава", подчерта той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Победа за днр ! Киевските плъхове бягат и хвърлят позиции ! Защо няма новини за това
98
2
 
2
 
! Отговори
analiz преди 9 години
Ако сравним Чехия и Словакия с Русуя и Украйна ще открием съвсем символична прилика - както между числата 21 и 12. Защото Чехия и Словакия са в 21-ви век, а Русуя и Украйна още са в 12-ти век. България трябва да избере европейския 21-ви век и да се разграничи от азиатските алкохолиците . . .
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе-хе главния готвач разпределя порциите,няма щат за диетолози-консултанти за гладния и по-малко гладните.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До "До 114"Ние сме си били тук по тези земи, не сме ги населили в последствие.
95
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От руснаците няма по-големи ***. На позорния парад в Донецк караха 5 годишни деца да тъпчат украинския флаг и тъпите им родители се кефеха от страни. След такова възпитание какво може да очаквате от тези деца, че ще станат нормални хора? Не никога те няма да бъдат нормални.unian.net/politics/954982-na-parade-voennoplennyih-v-donetske-deti-toptali-ukrainskiy-flag.html
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дето руснаците не са славяни. Българите са по-близко генетично до славяните, отколкото руснаците. Или по-точно онези българи на Кубрат. Понеже и едните и другите идват от степите, докато руснаците идват от севера. А кога са се заселили в Севера, пак е друга тема. Защо не са си останали там, отново е друга тема. Вие стигнете до там да научите кои са варяжката династия Рюрик, пък другото го мислете после. И какви разногласия са имали със славяните. И защо са се клали.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 333Славяните идват от Азия. Това, че са индо-европейски народ, както и бългаите е друго. Иначе, че тукашните племена са били българи, това не е вярно и никой сериозен историк или учен не би твърдял такова нещо. Имало е и траки, и келти (келтски царства има дори в Мала Азия). Всъщност и български царства е имало в Мала Азия - пример е Караманската държава.Всичко тръгва от Мама Африка, спор няма! Но дали си произхождаме от тук, това е глупаво да се говори. Предпочитам по-достоверните неща.
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще се получи при кръстоска на *** и Гном? - Путин!
91
3
 
5
 
! Отговори
333 преди 9 години
ДО 117ТИ ОЩЕ ЛИ ВЯРВАШ НА ГЛУПОСТТА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СЕ ПОЛУЧИЛИ ОТ СМЕСВАНЕ НА ПРАБЪЛГАРИ,ТРАКИ И СЛАВЯНИ?АМИ АКО ТИ КАЖА,ЧЕ И ТЕЗИ ТРИТЕ ЕТНОСА СА ВСЪЩНОСТ САМО БЪЛГАРИ ПРИДОБИЛИ РАЗЛИЧНИ ПЛЕМЕННИ ИМЕНА,НАКЪДЕТО НАСОЧВА ВЕЧЕ СЕРИОЗНАТА ИСТОРИОГРАФИЯ.ДАЖЕ ПОКОЙНИЯТ ПРОФ.БАКАЛОВ ДОКАЗА,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ЕВРОПЕИДИ КАТО ТРАКИТЕ И СЛАВЯНИТЕ,А НЕ ТАТАРО- МОНГОЛИ.НИЕ ПРОИЗХОЖДАМЕ ТОЧНО ОТТУК ОТПРЕДИ 6-7 ХИЛ.ГОДИНИ.ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ ПОКАЗВА,ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ И СЕГА СИ ПРИЛИЧА С ХОРАТА ОТ ДРЕВНОСТТА.
90
8
 
6
 
! Отговори
айде стига глупости преди 9 години
Няма етнически държави. Във всяка дължава има множество етноси. Има ли етнос американец? Няма и етнос българин, тъй като сме резултат на смесването на множество етноси като дори не знаем названията на тези етноси. Като турците не влизат в този процес.
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 115Супер! Тогава ще се отървем от ДПС!
88
15
 
31
 
! Отговори
Se преди 9 години
Браво! Новорусия е нова ,,държава ''на континента! Народа има право да живее според своите нрави! Та нима у нас е по различно...... Руснаците в този регион трябва да устояват правата си! Имат свободата да избират! Не като нас! Набутаха ни в най лицемерната бюрократична организация ЕС!
87
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен109И, как, господине зад компа, ще стане лесно това. Като се изселат 10 милиона и повече етнически рускаци от земите и домовете им, като се изпотрепат още 200-300 000 жени и деца , за да остане една територия в която шепа ненаситни негодници като Тимошенко, Камо - Моше или Коломойскийй, Яйценюк, и тям подобни осерат със сондите за шистов газ житницата на Европа, това ли да стане. Това ли ще направи лузесокото ти сърце щастливо. Света се събуди и вече не иска да търпи тия....
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами как ще се съгласят на федерация с Украйна, като ги изпотрепаха и имат 1 милион бежанци! Искат да са самостоятелни от Украйна и Русия .
85
28
 
10
 
! Отговори
ПУТЛЕР КАПУТ преди 9 години
квичите ли *** ?скоро ще заквичите на умряло путин продаде тия от донбас а за вас пък и пет пари не дава тъй че няма кой да ви спаси зданиците
84
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чисто и просто обясни на неразбралите какво направи ЕУ със Украйна, какво я чака и какво е неговото виждане за това как ще станат нещата. При какви действия какво ще се случва и как той ще отговаря на събитията. Предсказуемо, ясно и точно. Позицията, която държи от началото на конфликта. Реакцията на Катрин Ащтън беше твърде показаелна за значението на думите му. Порошенко седеше като попарен.
83
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах срещата. Путин им обясни, че ще им спре и малкотъо фандък, който им пуска, обявявайки ги за криминални типове, нарушаващи законите. Говорейки за икономика им обясни, че ако продължават така наистина ще им наложи санкциите, които за сега са само теоретични. Обясни им, че от цялата ситуация Русия ще излезе с 2 милярда $ загуба, а за Украйна няма да има възстановяване до края на дните и понеже ще и трябват 170 милярда $, а тя не може да намери 17. Просто си подложи за преговорите утре.
82
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте го Путин бе какъв *** е на тази снимка. Явно българските русофили са още по големи *** та му крепят миризливите топки навсякъде и във всичко.
81
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народТи си ужасно прос, бе ... Целта на САЩ беше да унищожи Ирак като военна сила. Това, че арабите там не могат да се самоорганизират си е техен проблем.
80
2
 
13
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Ноа За всяко нещо си има първи път Но специално за Виетнам,ако не беше АК 47 РПГ 2 и т.н. то американците щяха да имат далече,далече по-голям успех Инак не ми отговори на въпроса,как ще преживяваш с украинска 200 лева заплата,200 лева сметки,1.5 лева данък за война,? Но не слагам храна, дрехи и т.н. Да те видим