Сепаратистите не приемат запазването на днешна Украйна

ДНР при никакви обстоятелства няма да бъде част от страната
26 авг 2014 20:43, Александър Попов
140
Сепаратистите не приемат запазването на днешна Украйна
Снимка: Reuters

Премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че "ДНР при никакви oбстоятелства няма да остане в състава на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация на агенцията на сепаратистите "Новорусия".

Още по темата

Той заявил това по повод на протичащите в момента преговори между лидерите на страните от Митническия съюз (сред които и Русия), Украйна и високопоставени представители на ЕС.

На срещата в Минск украинският президент Петро Порошенко подчерта необходимостта от запазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

"Федерализация не ни устройва", контрира Захарченко. Според него ДНР предвижда само вариант, при който тя ще бъде независима от Украйна. Той отбеляза, че евентуални преговори за примирие, които могат да започнат след срещата в Минск, "няма да изменят принципно нищо", а всяко постигнато на тях примирие ще бъде "крехко и неистинско".

"Новорусия вече не само не приема федерализация, но и не е съгласна със запазването на днешна Украйна като такава", подчерта той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
8
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до найденов преди 9 години
Абе, Найденов, какво общо има САЩ със Сирия? Смешен си! Честно! Колкото до Украйна и Русия....няма какво да коментираме! Обаче твоето сравнение е все едно да кажем Германия да отстъпи за Ангола и България ще отстъпи за Македония! Е -признавам, че моето е малко пресилено, защото България няма никаква независима външна политика в момента :)....дори и към нашите братя в Македония
38
14
 
8
 
! Отговори
$$$ преди 9 години
Искаш да кажеш руска окупация в съседна държава.Защото руските терористи веят руския флаг..Желаят руска зависимост.
37
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВойната не я води Украйна, а проруските сепаратисти с (не)явната подкрепа на режима в Кремъл.Малко, но важно уточнение все пак.
36
2
 
4
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
До Анонимен 37Да, но за да бъде възродена тази промишленост е необходимо: или НовоРусия да последва Косово, или да се присъедини към Русия. Питам как би станало без открита намеса на Русия?, която означава едно ВОЙНА.
35
8
 
14
 
! Отговори
gishena преди 9 години
Путин го гледа като храна хахаха
34
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sallaadinЛуганск и Донецк бяха районите с най развита промишленост, добив на въглища, металургия, химия, боеприпаси, те затова се вдигнаха, 23 години данък печалба ходеше в Киев а за регионите нищо
33
11
 
11
 
! Отговори
$?! преди 9 години
Кой пък сега измисли тая новорусия? Има само една Русия и тя си взе каквото й трябваше.. Останалото са народ, който не иска и не приема незаконната власт, която му натрапиха!
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ехото на Москваднес седя в един стриим и водещия намери една украинска телевизия там журналиста реши да искаже съболезнования на вдовицата по телефона на живо, накрая жената викна мъжа си "покойния" защото журналиста не вярваше че това е лъжа
31
7
 
10
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
НовоРусия все повече се превръща в една нова Газа, Газа се издържа от парите, които всички арабски държани събират, и с които се плащат тока и водата на Израел, както и пътните такси за помощите които се получават, това е цената арабите да не я напуснат. НовоРусия ще разчита само и единствено на Русия, но с хуманитарни конвои с ток и вода нестава, и хората напускат. Арабите отричат независимостта на Израел. Русия досега официално не е отрекла териториалната цялост на Украйна. Ситуацията е пат.
30
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кризата не трябваше да се решава по силов път още от самото начало. Такава е практиката в демократичните страни. Дори ако кризата се решаваше по силов път, начините са други. Още по времето, когато Украйна беше част от нерушимия Съветски съюз, се видя как се прави - как се завладява държава като Чехословакия за една седмица с 38 жертви. Днешна Украйна, безкрайно далеч от чехите и словаците, които се разделиха цивилизовано, не е в състояние да повтори дори собствената си антидемократична история. Вместо това води война на унищожение със самата себе си, унищожавайки жилищни сгради, училища,
29
5
 
12
 
! Отговори
bg преди 9 години
Ne moga da razbera zashto dosega Rusia ne e bombardirala Saudi Satan Arabel I amerikanskite masonski bazi na neina teretoria.
28
6
 
10
 
! Отговори
bg преди 9 години
Mishelle Obama e transgender.
27
4
 
12
 
! Отговори
bg преди 9 години
Maimunite Holande I Sarkozy sa po-niski ot Putin.
26
7
 
4
 
! Отговори
bg преди 9 години
Golem sram za Rusia! Dosega Rusia trebvashe da e izvurshila nad 500 vuzdushni bombardirovki nad Severna Siria,Turcia,Centralen Irak,Saudi Satan Arabel,Katar,OAE,Izrael,i CIA I Pentagon trenirovu4ni lageri za muslem-smrad-***-sekt.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Павката Губарев срочно се изнесе към Москва на "творческа командировка"...хихихи
24
12
 
4
 
! Отговори
bg преди 9 години
Belorusia 4e bude sled Ukraina.V tova nema sumnenie.Taka 4e golemia sram se pada na Rusia I Belorusia,zashtoto ne reagirat s/u prokletoto globalistko pleme,a samo otstupvat nazad.
23
7
 
18
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Малко им е голяма територията на Украйна, айде да си останат истинските панье за ебанье. После може и да се присъединят към Полша , ако искат. Абе, ще го измислиме.
22
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Впрочем *** вярно изглежда 80 см на кокили.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи не сме такива, ама не сме и онакива. Като Станишко - не бил комунист, ама не бил и демократ. Ама по всичко личи, че и социялист не е.
20
6
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
Ruski voenen tribunal trebvashe ve4e da e vklu4il nekolkostotin judeo-masono-nacistki sataninski izvergi,vkl.lainarskite spermi Prasenko I demona Ashton I da gi beha arestuvali vednaga shtom kacnaha v Minsk....Tova e grandiozna sramota.