Сепаратистите не приемат запазването на днешна Украйна

ДНР при никакви обстоятелства няма да бъде част от страната
26 авг 2014 20:43, Александър Попов
140
Сепаратистите не приемат запазването на днешна Украйна
Снимка: Reuters

Премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че "ДНР при никакви oбстоятелства няма да остане в състава на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация на агенцията на сепаратистите "Новорусия".

Още по темата

Той заявил това по повод на протичащите в момента преговори между лидерите на страните от Митническия съюз (сред които и Русия), Украйна и високопоставени представители на ЕС.

На срещата в Минск украинският президент Петро Порошенко подчерта необходимостта от запазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

"Федерализация не ни устройва", контрира Захарченко. Според него ДНР предвижда само вариант, при който тя ще бъде независима от Украйна. Той отбеляза, че евентуални преговори за примирие, които могат да започнат след срещата в Минск, "няма да изменят принципно нищо", а всяко постигнато на тях примирие ще бъде "крехко и неистинско".

"Новорусия вече не само не приема федерализация, но и не е съгласна със запазването на днешна Украйна като такава", подчерта той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
23
 
! Отговори
миро преди 9 години
Защо нищо не се казва за Боинга ,нещо някои бяха много сигурни а сега тишина дали не се договаря нещо като независимост ,знам ли много задкулисие но имам съмнения защо се мълчи е там е заровено кучето иначе защо САЩ мълчат ,анеможеше да им се затвори устата и по блоговете няма нищо а защо така бе Миме
58
2
 
16
 
! Отговори
Шопен преди 9 години
До ШопЯ го този системен администратор Шопа, дето ще ми лъска топа...пак ли си на смяна Шопе? Заплатата от посолството на СС САЩ стига ли за 5 дни на Китен или да ти съберем някой лев, за да не си вътре?
57
3
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Дядо Ти май не си дядо, а 13-годишен ***. Ментално имам предвид.
56
13
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Каква дупка в отбраната? :)) Украйна е дупката в отбраната, нали така я запушваме. Иначе за кво да ръждасват седемдесе и двойките... По два-три руски терориста да утепат, се е нещо.
55
33
 
12
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Трябва вече намеса от страна на ЕС и САЩ! Украйна трябва да си остане в границите , а тея проруски *** да бъдат изкоренени от там.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛPylno e sys zombita i ti si edin ot tiah
53
4
 
15
 
! Отговори
преди 9 години
До ШопЕй ***,в българия няма 200 боеспособни Т72,с какво ще запълни ТИКВАТА дупката която се образува в отбраната ни? Можеби с Ейбрамс- по 6милиона долара бройката? ***
52
7
 
19
 
! Отговори
Дядо преди 9 години
До Шоп и какво лошо има като стане световна война Русия ще я спечели като Втората Световна
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБСпоред мен имаш нужда от лечение. Психиатрично.
50
15
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АРХАНГЕЛ Естествено, че трябва да се изнася техника и да се подавят руските попълзновения на запад. Време е да се прати и помощ в жива сила.
49
7
 
29
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Ама в България наистина е пълно със зомбита. Само два факта - от днес тече ултиматум към поредната обкръжена украинска групировка в Донбас - около 7000 души! Ако не се предадат до утре ще бъдат избити! Досега в тази война са загинали над 15 000 украински войни, над 8000 опълченци и 9000 цивилни! Това си е война,а не холивудска пародия! И друго - след бързото и неслучайно сваляне на Орешарски, новата колониална администрация на близача започна да изнася наши Т72 и 122 и 152 мм. САУ за укрите!
48
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в Бургас и Варна лятно време живеят руснаци.Ако имат ловни пушки дава ли им право да обявят Бургаска Руска Република? - Ти какво предлагаш като българите емигрират и остават само ромите в Бургас и турците във Варна. По-добре да останат руснаци и да изгонят ромите и турците.
47
34
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Ако Русия вземе Източна Украйна, това значи европейска и световна война до две години. Украйна трябва да остане в тези граници, а военолюбивите руснаци да бъдат неутрализирани.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целта на Русия е да си върне Азовско море като вътрешно море. Украйна може да остане без море или да използва Балтийско море като полско море и част от ЕС.
45
2
 
9
 
! Отговори
pl__amen преди 9 години
До Донбасс-1А кто тебя призвал сюда,украинская мразь?
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такъв "премиер" и на Путин не е угоден...може да изчезне без да си е подал оставката ?!
43
19
 
9
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
И в Бургас и Варна лятно време живеят руснаци.Ако имат ловни пушки дава ли им право да обявят Бургаска Руска Република?
42
4
 
5
 
! Отговори
Донбасс-1 преди 9 години
"...У вас Царь, у нас - Демократия.Никогда мы не будем братьями."
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия иска река Днепър да е новата граница както Дунав е граница между България и Румъния. Западна Украйна може да остане като Украинска република или да стане част от Полша.
40
14
 
9
 
! Отговори
88 преди 9 години
Откривате ли разлики между ДНР и ИДИЛ?Аз не.Самозвани терористи си правят терористични самозвани "държави".