Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна

Захарченко: Доброволците от Русия са 3 000 - 4 000
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 10:45, Елка Василева
166
Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна
Снимка: Reuters

Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

Още по темата

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле – каза Захарченко. - В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“.

Захарченко отбеляза, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, каза той, като припомни за събитията в Сърбия в края на 90-те години.

Захарченко каза също така, че сред доброволците от Русия „за съжаление има и загинали“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера какво имате против украинците и украинската армия и сегашната украинска власт, след като конфликта щеше да е отдавна приключил ако Русия не вкарваше войници в Украйна и не подкрепяше терористите.Не на всеки може да му харесва. Във всички държава има хора на които нещо не им харесва, но това не е повод за сепаратизъм.
32
1
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До НФБ Е не е така Маиките искат бронежилетки и танкове за синовете си Само ,че нито бронежилетка ,нито танк спасяват от ГРАДушка Е имаше снимки ,на пряко попадение на укр. БМД екипажа беше отнесен доста метри от машината ,е някои и на части
31
1
 
10
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Една част от армията на Новорусия е пред Мариупол, а друга - приближава град Пологи, който е на половината път между Мариупол и Запорожие. Разузнавателни групи приближават Бердянск и Мелитопол.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 35----------Говори се! Как да не се говори! Много неща се говорят!Не гледай какво пише във един вестник, това е бизнес!Прегледай цялата преса и ще ти стане ясно!
29
0
 
5
 
! Отговори
до КИТАЕЦА преди 9 години
***, бегай към КИТАЙ, там много ще ти са зарадват. ТУК Е БЪЛГАРИЯ, не е АРИЗОНА или ТЕКСАС
28
0
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Борба за живот Снощи гледах,как роднини са дошли да си приберат мъжете и децата от пленничество А по нататъка,ако малко им е уврял мозъка,тия военни повече няма да хващат автомат
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен формированието Беркут, колко още полицейски и войскови части заеха позиция с/у олигархията? А не беше ли под контрола на опълченците най-голямата складова база в Украдна?То половината флот премина на друга страна! А защо преминалите на страната на опълченците въздушни сили се спират от действие в полза на опълченците? EUS/s да забравя за фашизма и да се връща към човешката ценностна система иначе ще ядем хурката - всички и бедни и богати, е бедните повече!
26
4
 
28
 
! Отговори
НОВОРУСИЯ преди 9 години
има нужда от помощ и руския народ се втурна да помага както НАС ОСВОБОДИ ОТ ТУРСКАТА ***, МАЧКАЛА НИ 500г. Трябва и ние да помагаме на РУСИЯ когато е в беда
25
2
 
21
 
! Отговори
импичмънт преди 9 години
Уважаеми американци! Направете импичмънт на Обама и си изберете някой нов, по-добър президент. В противен случай има опасност Обама да доведе света до Трета световна война.
24
1
 
9
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Въпрос към радио Ереван какво включва комплекта на руския спецназовец?Отговор: Гребен, огледалце, 2 игли, черен, бял конец и 3 ролки тиксо.Въпрос към радио Ереван: за другото ясно, но защо са му 3 ролки тиксо?Отговор: Като е***е украинските фашисти, да не се пръскат.
23
0
 
15
 
! Отговори
южен котел преди 9 години
В т.н. "Южен котел" се сражаваха 3 украински бригади. Една бригада се състои от 2 500 човека. От ада на "Южен котел" излязоха живи около 1000 украински военнослужещи. Около 600 от тях потърсиха спасение от смъртта в Русия. Излиза, че опълченците са ликвидирали около 6 500 украински военнослужещи!
22
14
 
6
 
! Отговори
анализ преди 9 години
Ако сравним интелигентния развод на Чехия и Словакия с болшевишката касапница между Русуя и Украйна ще открием малка прилика - както между числата 21 и 12. Защото Чехия и Словакия са в 21-ви век, а Русуя и Украйна още са в 12-ти век. България трябва да избере европейския 21-ви век и да се разграничи от азиатските алкохолиците . . .
21
3
 
17
 
! Отговори
Борба за живот преди 9 години
Последни новини от вече бивша Украйна: украински войничета молят местните жители, да се обадят по телефона на родителите на войничетата, за да дойдат и да си приберат децата от фронта!
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние сме имали Опълченци !- Опълченците на Шипка !!
19
4
 
17
 
! Отговори
груз 200 преди 9 години
Според Съюза на войнишките майки в Украйна, на фронта на ден загиват средно по 50 войника. Браво, Порошенко!
18
3
 
17
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Американците подкрепиха и финансираха фашистката хунта в Куев. Въпросът е, когато от "Правый сектор" се обърнат срещу тях и започнат да режат американски глави, и Киев ли ще бъде бомбардиран?
17
2
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До ?!? Ахахахахах ,а нали някой трябва да го използва това въоръжение А то никой нема и пръстта да си мръдне,вклчително и аз Е шопите да хващат автоматите и да ходят на фронта
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6. Аз съм българче ..Ама работя извън България , що нямах работа ! Това дето работех го затвориха , продадоха , препродадоха и сега виси една сграда . Та същата работа , чехите са я усвоили !
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приказки за наивници. Кой може да печели битки без тиловото осигуряване. Трябва въоръжение, амуниции, продоволствие. Само с едни голи доброволци и "приказен" героизъм не става
14
6
 
16
 
! Отговори
нехуманитарна помощ преди 9 години
Опълченците оказват нехуманитарна помощ на украинската армия и на фашистките батальони. Избиват ги.