Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна

Захарченко: Доброволците от Русия са 3 000 - 4 000
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 10:45, Елка Василева
166
Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна
Снимка: Reuters

Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

Още по темата

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле – каза Захарченко. - В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“.

Захарченко отбеляза, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, каза той, като припомни за събитията в Сърбия в края на 90-те години.

Захарченко каза също така, че сред доброволците от Русия „за съжаление има и загинали“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
27
 
11
 
! Отговори
чеченец преди 9 години
Русия бавно но необратимо загива .
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14------------Естествено че са наемници!
11
13
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Май някой не чете внимателно - има и "настоящи руски военни", дето "не отишли отпуск, ами воюват". Тук обаче, разбира се и още как, официална Русия няма пръст, това просто хората вместо на море отишли да превземат танкове и установки, сега се чекват у фейса, а после в работата ще разправят
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските военни "доброволци" вместо да седят със семействата си и децата, са си взели отпуск и са отишли "доброволно" на бойното поле, да *** за чужда кауза. Е тия приказки ги говорете на децата в детската градина, същите тези които остават без бащи!
9
3
 
22
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Прав се! Еуропата спи както през 39-та. И тогава тези фашистчета, които сега ги наричат бандеровчета започнаха войната която донесе толкова жертви и страдания на народите. И сега се правят че не виждат нито ***...ста ляшко, нито откровенния агент на краварите наливайченко, нито отявлените фашисти турчинов и яйцето. За потрошенко вече да не говорим. Той е затънал в л...на го шията си. Кръв и л...на. Но ако си въобразяват, че номера им ще мине, дълбоко се лъжат. Все пак, драги, не сме 39-та.
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най после доживяхме *** да НЕ цитира УКР пропаганд-шпиц-команд.Така е има наколко хиляди бойци с опит и те обучават 18хил местни (пак доброволци), и една подробност в началото бяха 35-45 годишни сега 18-30 ИМА разлика.След месец ще са най-добрата обстреляна и обучена армия в Стара Европа.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA be da nqmalo ruski voyski,a zashto pla4eshe edna voynishka mayka deto sa mu varnali sina v kov4eg
6
26
 
11
 
! Отговори
До кутевчетата преди 9 години
Пичове разбирам че заработвати рубли в тая криза. На околомръсното къде къде по-достойни труженички се занимават с подобна работа. Не разбирам вие българили сте или съветски ***!
5
8
 
41
 
! Отговори
До 3 и 4 преди 9 години
Значи американски, полски, шведски нацисти наемници могат да бъдат в Украйна, а руснаци не? В Донбас всички са руснаци, това не го ли вденахте още?Май форумните тролово напълзяха.
4
40
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откровена руска агресия срещу суверенна държава.А Европа спи...както през 1938-***.
3
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** освен за пиандурски истории и тупаници за нищо друго не става. Добре че рускините стават и за друго
2
9
 
40
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Само руските доброволци могат успешно да противостоят на сбирщината от американски, Есесовски, бандеровски и джихадистки наемници...
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самите опълченци СА руснаци. Само дето имат украински паспорти. То цялото опълчение са 4 - 5 000 души, а статията твърди, че 4000 от тях са руснаци. Всичките са руснаци ;)