Сърбия получи подарък от Путин – МиГ-овете й вече летят

Сърбия не е и няма да налага санкции срещу Русия
Обновена: 1 сеп 2014 14:16 | 1 сеп 2014 14:16, Елка Василева
183
Сърбия получи подарък от Путин – МиГ-овете й вече летят
Александър Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия дари на Сърбия акумулатори, благодарение на които трите сръбски самолета МиГ 29, както и самолетите МиГ 21 вече ще могат да летят.

„Много съм благодарен на президента Путин за подаръка“, каза сръбският премиер Александър Вучич.

„Ние обявихме конкурс, но президентът на Русия Владимир Путин лично настоя това да ни бъде дарено и ние го получихме вече в Белград“, обясни Вучич.

Той допълни, че благодарение на руското дарение Сърбия за пръв път от дълго време насам ще има пълен суверенитет над сръбското небе, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.
 
Освен това самолет на руското министерство на отбраната с 90 тона хуманитарна помощ за населението от районите в Сърбия, пострадали от наводненията през месец май, кацна на летището в Белград.

Сръбският министър на отбраната Братислав Гашич пред журналисти благодари на Владимир Путин и на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, като допълни, че още един руски самолет също с 90 тона хуманитарна помощ ще пристигне днес в Сърбия.

Междувременно сръбският премиер Вучич заяви, че Сърбия не е наложила, нито ще наложи санкции срещу Русия.

„Абсолютно ясно е: в този изключително тежък период Сърбия потвърди пред руските си партньори, че е техният най-добър приятел в Европа и Сърбия не е наложила и няма да наложи никакви санкции срещу Русия“. Това заяви Вучич пред телевизия „Росия 24“, цитирана от Б92.

Говорейки малко на руски и малко на сръбски, Вучич изтъкна, че позицията на Сърбия по този въпрос е ясна. Той добави, че Сърбия и Русия имат важни общи проекти и „ние ще продължим да ги развиваме заедно“.

„Сърбия подписа споразумение за изграждане на „Южен поток“ и точка. Нашата позиция за това е абсолютно ясна. Разговаряме за това с нашите европейски партньори и с нашите руски партньори. Това е много важен енергиен проект за Сърбия и Сърбия не си променя мнението в зависимост от политическата ситуация в момента в света“, каза Вучич.

По повод ситуацията в Украйна Вучич изтъкна, че изходът е само един и че „мирното решение няма алтернатива“.

„Този, който мисли различно, много греши. Постигането на траен мир подразбира търсене на краткия път за решаване на всички проблеми. Никой не бива да загива и братята славяни не бива да проливат кръв“, заключи сръбският премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Генерал Коротков преди 9 години
До ДО 169Е, много си негрмотен, европеецо, пфу! :(
121
0
 
8
 
! Отговори
Акъл море до 170 преди 9 години
Прав си за КГБ.Когато преди години КГБ ти обясняваше нещата от живота ти слушаше в захлас.Същото е и сега,когато ЦРУ ти ги тъпче в кратуната.За ЕС си също прав.Можеш да купуваш западни стоки и да пътуваш на Запад колкото и когато си искаш(стига да имаш пари!).По различно е с българските стоки-почти ги няма,нито в БГ,нито на Запад.БГ не може и домати да произведе.А за НАТО не си прав.Не България е в НАТО,а НАТО е в България!От горенаисаното следва,че БГ е КОЛОНИЯ,а не съюзник!
120
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еййй голямо подмазване тоя путин брее...голяма работа..сърбаците зеха няколко мига и се подмокриха кат матрьошки пред гол пиян руснак
119
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А видинки няма ли да им пратят.
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гърците и кипърците колко им дадоха , твойто шапкарче го чака сепуко от най кървавите някога в европа , не е за пари за чест е да умре *** му шапкарски той си знае защо......................евроазийски *** , вервай.
117
3
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
***.....
116
2
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
То с малко се започва-днес акумулатори за самолетите,утре току виж им върнали Косово.Както са тръгнали нещата....На Куба опростиха 32 млрд.,на С.Корея-10млрд.
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 151Друже, я ми светни за сектата на братя Гайд, нещо много късно чух за нея. Това, което знам е, че било някаква налудничава тракийско-египетска помия и че главатарите бичели големи пари от облагане на наивници с данък десятина. Интересна ми е тази тематика, може някой да знае повече.
114
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До Анонимен 36Да бе, да! Използвана е от древни византийски и арменски хронисти. Прочети нещо за Теофан Изповедник, Прокопий Кесарийски, Мовсес Хоренаци. Не вога да разбера защо разни нискочели чуждопоклонници така мразят славянското у нас, че и прабългарското. О йес, досещам се - ниско самочувствие! Уау!
113
15
 
4
 
! Отговори
ДО 169 преди 9 години
Тия неща ни ги говореше КГБ .Номера не мина .БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ЕС ,БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА ЕВРОПЕИСКИ ГРАЖДАНИ .България е във НАТО наи силният алианс във света. ТИ КОИ СИ ,КАДЕ СИ ЧЕ НЕ РАЗБРАХ.
112
6
 
11
 
! Отговори
Акъл море до Улав преди 9 години
Може и *** да съм но свестни домати и боза НЯМА! България е синоним на престъпност и падение в чужбина.За българин да не говорим.На Запад дори арабите са за предпочитане.Може да си много умен,главата ти да е голяма кофа,но това не можеш да промениш.И по-зле ще става! България не става за нищо.Всеки го знае.
111
2
 
11
 
! Отговори
Акъл море до 166 преди 9 години
Абе вие сте особени хора! Не е ли ясно,че където и да отидеш ти си оставаш българин и носиш срама на нацията си! Какво ще се промени,ако отида в Сибир или където и да е?Аз си оставам част от нацията от която произхождам.Ти като си толкова умен можеш ли да ми кажеш едно нещо,което да те прави горд,че си българин?Освен головете на Стоичков и на Лечков срещу Германия 1994 аз друго не виждам! за оследните 25 год! Далавери,мръсотия и разруха!Това е България!Поне домати и свестна боза да имаше!
110
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Акъл мореВари в сибир койте спира само че и там ще дойде ДЕМОКРАЦИЯТА НА ЧИЧОТИ САМ Путин само ОДЛАГА нейзбежното
109
6
 
18
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Срам ме е,че съм българин! Русия ни е дала държава,след като сами сме си я унищожили,а ние правим всичко възможно да слугуваме от сърце на враговете и! Щях да съм горд,ако бях сърбин,чех или руснак! Идиотия беше да служа в Българската Народна Армия срещу империализма,за да се дадат летищата и да се отворят военните заводи на врага.СРАМ И ПОЗОР! Такава нация няма бъдеще!
108
2
 
4
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До Ооулюф не плужаче аганцето го купиха сърбите за благодарнос дето им дадохме посока височина тип и направление на целта после им настройхме радара да проследи нашия маяк на мишената зада е сигорно че ще ОЦЕЛЯТ ще ПЛАЩАТ и други УЧЕНИЯ а А Воените им ще отчитат Висока Бойна ГОТОВНОС и ще си запазят болтовете а Бюджета на сърбия олеква с 2 милиона евро на учение те НЯМАТ полигон за срелби нещо Хърватите ги изгонили те ти куромпираната схема ДИОНИС да те благослови
107
2
 
2
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До Ооулюф Кажи плужаче с какво пуснахме мишените на срелбите да те видя като много ревеш за сърбите дали е истина дето го разказвам и кой на кого се смя етоти жокер 1 Пуснаги самолет 2 пуснаги кораб 3 излетяха от релса 4 Дионис и траките ги носиха
106
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКак дане се Радват То какво изкаш от племе на роби и слуги Дори самото им име сърби СЪРВИ значи слуги Ромеите са си го казали в ХРОНИКИТЕ
105
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Surbite se radvat na 3 akumulatora ,4ovek mojelo da padne tolkova nisko zna4i
104
6
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Сърбия получава и ще продължида получава помощи от Русия, разбира се че ще подпише южен поток и ще получава газ на ниски цени а сега от санкциите на Русия към Европа. Сърбия пак ще спечели като развие земеделието си и изнася за Русия. България печели комбинация от три пръста а от САЩ печели същата комбинация по две.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименсамо в мокрите си мечти 15 на 4 товае