Сърбия получи подарък от Путин – МиГ-овете й вече летят

Сърбия не е и няма да налага санкции срещу Русия
Обновена: 1 сеп 2014 14:16 | 1 сеп 2014 14:16, Елка Василева
183
Сърбия получи подарък от Путин – МиГ-овете й вече летят
Александър Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия дари на Сърбия акумулатори, благодарение на които трите сръбски самолета МиГ 29, както и самолетите МиГ 21 вече ще могат да летят.

„Много съм благодарен на президента Путин за подаръка“, каза сръбският премиер Александър Вучич.

„Ние обявихме конкурс, но президентът на Русия Владимир Путин лично настоя това да ни бъде дарено и ние го получихме вече в Белград“, обясни Вучич.

Той допълни, че благодарение на руското дарение Сърбия за пръв път от дълго време насам ще има пълен суверенитет над сръбското небе, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.
 
Освен това самолет на руското министерство на отбраната с 90 тона хуманитарна помощ за населението от районите в Сърбия, пострадали от наводненията през месец май, кацна на летището в Белград.

Сръбският министър на отбраната Братислав Гашич пред журналисти благодари на Владимир Путин и на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, като допълни, че още един руски самолет също с 90 тона хуманитарна помощ ще пристигне днес в Сърбия.

Междувременно сръбският премиер Вучич заяви, че Сърбия не е наложила, нито ще наложи санкции срещу Русия.

„Абсолютно ясно е: в този изключително тежък период Сърбия потвърди пред руските си партньори, че е техният най-добър приятел в Европа и Сърбия не е наложила и няма да наложи никакви санкции срещу Русия“. Това заяви Вучич пред телевизия „Росия 24“, цитирана от Б92.

Говорейки малко на руски и малко на сръбски, Вучич изтъкна, че позицията на Сърбия по този въпрос е ясна. Той добави, че Сърбия и Русия имат важни общи проекти и „ние ще продължим да ги развиваме заедно“.

„Сърбия подписа споразумение за изграждане на „Южен поток“ и точка. Нашата позиция за това е абсолютно ясна. Разговаряме за това с нашите европейски партньори и с нашите руски партньори. Това е много важен енергиен проект за Сърбия и Сърбия не си променя мнението в зависимост от политическата ситуация в момента в света“, каза Вучич.

По повод ситуацията в Украйна Вучич изтъкна, че изходът е само един и че „мирното решение няма алтернатива“.

„Този, който мисли различно, много греши. Постигането на траен мир подразбира търсене на краткия път за решаване на всички проблеми. Никой не бива да загива и братята славяни не бива да проливат кръв“, заключи сръбският премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦиганинПрез ПСВ избраха правилната страна и дадоха 1000000 мъртви секи 5 половината от това наша работа да изберат още веднъж правилната и найстина ще останат колкото за под една слива
61
0
 
8
 
! Отговори
Gruio преди 9 години
Кога ли наща мила държавица и най-вече нейните управници ще заемат такава позиция,че хем да не сме с никпй, хем да не сме против никой, а и подаръци да ни правят щото сме независими.Еж мечти мечти, а то каквото и да се каже за Сърбия,Русия или ЕС няма значение,защото тук кадето сме все сме на едно и също дередже, кой ни фане той ни яне.
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей, тоя нямат пари за едни акумулатори ли бе?
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 87То ние прокопсах ме та се невиде с тоя ЕС
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво на сърбия! отстоява си собствените интереси, а не на другите! до Rusofob! когато сърбия водеше война през 90 години, те бяха по добре от нас, въпреки войната! ние без война и съвсем доброволно продадохме и предадохме българия,само за да ни кажат бравос!
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За това още бая време ще чакате в "Чакалнята" за приемане в ЕС! И това ще стане,когато разберете,че това,което може да ви даде ЕС-Русия никога няма да може!---Закриване на производството и селското стопанство, безработица, бедност, износ на природни ресурси от чужни концесионери за жълти стотинки, хипермаркети наводняващи с вносни стоки, приватизиране на стратегически отрасили и природни богатства, скъпи услуги, ток и енергия - това ще им даде ЕС.
56
12
 
7
 
! Отговори
КНК преди 9 години
ЧЕСТИТО !!! ДА ЗАПОЧВАТ ДА ЯДАТ МиГ-ове ,ГРАД-ове, БУК-ове и т.н. !!! Както Дунав мост 2 ги заобикаля ,така и ЕС ще ги заобиколи !!! Въпроса е че ние сме предатели и на ЕС !!! С този "червен" камък на шията , положението ни става все по-тежко !!!
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма работа. Пък нашия велик съюзник САЩ ще ни даде 5-6 40 годишни 3 ръка с незнайно колко летателни часа Ф(ук)16 и то за жълти стотинки има няма 200 000 000 долара, да видите вие.
54
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя за два акумулатора гащите ще си свали . Да беше се обадил във Факултето - десет щяха да му дадат.
53
10
 
4
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
Голи и боси горките 4 мигчета и то едното учебно дари ние сме авиациона сила сравнение с тях се пак имаме 15 който летят а това е таман 4 пъти повече
52
1
 
3
 
! Отговори
ГОЧО преди 9 години
БОБИ, ***, ТИ В ПАЗВАТА СИ ИМАШ МИЛИОН И ПОЛОВИНА - 1 500 000 КАЖИ-РЕЧИ ТУРСКИ ВОЙНИЦИ.ОНЕЗИ ОТ ОДРИН КАТО СВИРНАТ С ТРЪБАТА И ДАДАТ ЗНАК...+ АКО ВЛЕЗЕ И РЕДОВНА ВОЙСКА ОТ ТУРКИИЕ.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И СЕБЕ-ОПРЕДЕЛЯНЕТО.НИКОИ.САЩ И АВРУПА НИЩО НЯМА ДА НИ ПОМОГНАТ.И МАМА ТУРКИЯ ЩЕ НИ ОПРАВИ.
51
12
 
7
 
! Отговори
Rusofob преди 9 години
За това още бая време ще чакате в "Чакалнята" за приемане в ЕС! И това ще стане,когато разберете,че това,което може да ви даде ЕС-Русия никога няма да може! Тя ще ви подарява само стари части за овехтели стоки ,а ще иска от вас...да й целувате ръка за това!
50
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като имаше пожари и искахме помощ натовски вертолети за гасене, НАТО поиска фантастична сума за наем, въпреки че сме членове. Тогава Русия изпрати безвъзмездно въртолети за гасене на пожари.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да ни даде Русия бре мисир?Ние сме "партия" с отбора който иска да затрие Русия, как можеш да очакваш "даване"? Прости аркадаши.
48
4
 
26
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Бе не знам Сърбите по какъв път са тръгнали, обаче в Сърбия месото е истинско. А у нас гей паради, весели крави, щастливи кокошки, а отскоро и прахосмукачки с мощността на сешоар....И цената на тока - нагоре.
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на сърбите, никога не са били г.зомийници.
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За разлика от нашите пишман проГейски *** ,сърбите много добре балансиратинтересите си навън .Със сигурност и албанците са вече пред нас .
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
59/ Бугаристанецът е цъфнал и вързал. Последният *** и *** не само в ЕС, но и в нормалния човешки сваят. Сърбите са извоювали поне сами свободата си, поограмоти се малко, за разлика от тюфлеците.
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия винаги е давала на Сърбия, а на нас не.Нормално е.Пък и щом Русия сега не ни дава... нека не си правим илюзии, че ще ни дава ако сме с нея.
43
10
 
5
 
! Отговори
kiro преди 9 години
хаа путин дал акумулатори и самолетите литнали хахаха. Те ако нямат пари за акумулатори какво да говорим за останалата потдръжка. Така че ме съмнява да литнат