Сърбия получи подарък от Путин – МиГ-овете й вече летят

Сърбия не е и няма да налага санкции срещу Русия
Обновена: 1 сеп 2014 14:16 | 1 сеп 2014 14:16, Елка Василева
183
Сърбия получи подарък от Путин – МиГ-овете й вече летят
Александър Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия дари на Сърбия акумулатори, благодарение на които трите сръбски самолета МиГ 29, както и самолетите МиГ 21 вече ще могат да летят.

„Много съм благодарен на президента Путин за подаръка“, каза сръбският премиер Александър Вучич.

„Ние обявихме конкурс, но президентът на Русия Владимир Путин лично настоя това да ни бъде дарено и ние го получихме вече в Белград“, обясни Вучич.

Той допълни, че благодарение на руското дарение Сърбия за пръв път от дълго време насам ще има пълен суверенитет над сръбското небе, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.
 
Освен това самолет на руското министерство на отбраната с 90 тона хуманитарна помощ за населението от районите в Сърбия, пострадали от наводненията през месец май, кацна на летището в Белград.

Сръбският министър на отбраната Братислав Гашич пред журналисти благодари на Владимир Путин и на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, като допълни, че още един руски самолет също с 90 тона хуманитарна помощ ще пристигне днес в Сърбия.

Междувременно сръбският премиер Вучич заяви, че Сърбия не е наложила, нито ще наложи санкции срещу Русия.

„Абсолютно ясно е: в този изключително тежък период Сърбия потвърди пред руските си партньори, че е техният най-добър приятел в Европа и Сърбия не е наложила и няма да наложи никакви санкции срещу Русия“. Това заяви Вучич пред телевизия „Росия 24“, цитирана от Б92.

Говорейки малко на руски и малко на сръбски, Вучич изтъкна, че позицията на Сърбия по този въпрос е ясна. Той добави, че Сърбия и Русия имат важни общи проекти и „ние ще продължим да ги развиваме заедно“.

„Сърбия подписа споразумение за изграждане на „Южен поток“ и точка. Нашата позиция за това е абсолютно ясна. Разговаряме за това с нашите европейски партньори и с нашите руски партньори. Това е много важен енергиен проект за Сърбия и Сърбия не си променя мнението в зависимост от политическата ситуация в момента в света“, каза Вучич.

По повод ситуацията в Украйна Вучич изтъкна, че изходът е само един и че „мирното решение няма алтернатива“.

„Този, който мисли различно, много греши. Постигането на траен мир подразбира търсене на краткия път за решаване на всички проблеми. Никой не бива да загива и братята славяни не бива да проливат кръв“, заключи сръбският премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
rysnakasat преди 9 години
До Анонимен 15Да бе голяма работа са - само че, струват колкото целия ти живот пиндос
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,.. още един руски самолет също с 90 тона хуманитарна помощ ще пристигне днес в Сърбия....''-------------------------------------Май хуманитарна помощ, а!
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешкоКакво да доказвам на сбъркан човек,който до мъжко име е сложил женска снимка! Разбери се сам със себе си първо!
79
7
 
4
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До до куче на войнатаПреди седмица летяха 8 имахме учение с американците ТОВА Е ОТ ПЪРВА РЪКА в сърбия летят 0 и дори сега с тази милостиня няма да литнат поне още 2 месеца
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешкоПокажи на тия хора,как го мяташ,как го движиш,как го баращ,колко се раздаваш...........
77
6
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 117 Какъв предател? Има го навсякъде това ,че през Междусъюзническата България напада Сърбия и от там нататък всички ни нападат През ПСВ България отново напада Сърбия През ВСВ отново Български воиски са нещо като окупационна войска в Сърбия Четете си историята,отново ви казвам. Това,че не ви е удобна не значи,че не е истина
76
3
 
5
 
! Отговори
rambo преди 9 години
da ne sme predateli nie balgarite zashtoto predadohme i levski i botev a dnes nashte politici predavat i pravoslavnata hristianska viara i religia kato se obiaviavat sreshtu rusia i sarbia koito sa pravoslavni hristianski bratski strani.nashte dupedavci prezident i pravitelstvo zabraviat koi ni osvobodi ot tursko i fashistko robstvo.da na sssr,iugoslavia i gdr i varshavskia dogovor.dolu amerika i evropa.
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До neni4aГолям предател се извъди!Но кои "ние" имаш впредвид?На вас истинската ви родина е на североизток.
74
7
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 110 Няма такова нещо,чети си историята През междусъзническата ,ние нападаме Сърбия През ПСВ пак ние нападаме Сърбия През ВСВ сме били като окупационна войска там
73
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е , едни се продават за жълти стотинки на запада като нас, други се продават на изток за 4ри акумулатора! Ох , живот ли е да го опишеш
72
6
 
3
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Ооулюф Чакай,чакай ,че си измисляш някакви фантасмагории Битката при Сливница е 1885 а Балканската война е 1912 Къде ги месиш двете неща?
71
7
 
24
 
! Отговори
морски преди 9 години
Винаги съм се прекланял пред гордия дух на сърбите.Ние българите сме *** и ду.едавци.
70
3
 
4
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До до куче на войнатаВ нета е пълно с информация колко имаме можеш сам да видиш че са 15 а сърбия 4 отделно имаме и 30 су 25 щурмови а в сръбско няма нищо подобно Ако пристигнат и 9 американски каруци стари колкото миговете ще стане 21 на 4
69
1
 
4
 
! Отговори
ГОЧО преди 9 години
Е.С. ДОКАТО НЕ СЪДАДЕ РЕАЛНА ЕДИННА ВОЕННА ОТБРАНА..НЕ КАЗВАМ НАТО..А Е.С., НЯМА ДА ИМА ШАНС БАЛКАНИТЕ ОТ ТУРСКАТА ЗАПЛАХА.КАКЪВ ЕС ЗА КИПАР 1974..ТА ТЯ ГЪРЦИЯ НЕ БЕШЕ ЧЛЕН НА Е.С. ТОГАВА.. ГЪРЦИЯ СТАНА ЧЛЕН НА 1 ЯНУАРИ 1981 ГОД. ИМЕННО ЗА КОМПЕНСАЦИЯ, ЧЕ В КИПАР СТАНА ВЪОРЪЖЕНА АГРЕСИЯ ОТ СТРАНА НА ТУРЦИТЕ.
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиОбратното. Турция искаше в ЕС, а сега се отказа. Същото беше и с Украйна, какви ли не изисквания ѝ поставяха, докато Путин не направи по-изгодни предложения на Янукович и тогава от Запад му организираха пуч. Последиците се виждат и са непредсказуеми...
67
3
 
5
 
! Отговори
jjffkfkflf преди 9 години
НАТО и САЩ постоянно снабдяват безвъзмездно Турция и Гърция с тежка военна техника. Същите две страни са единствените в НАТО които постоянно купуват руско въоръжение. На нас ни подариха 5 джипа и две радиоуправляеми самолетчета които /ще умра от смях/ медиите нарекоха "дронове". Направете си изводите сами!
66
2
 
5
 
! Отговори
tva e verno преди 9 години
89 ti napisa:когато сърбия водеше война през 90 години, те бяха по добре от нас,a dnes sme po zle v sravnenie s onezi 90-te godini
65
2
 
7
 
! Отговори
До Боби 97 прод. преди 9 години
България ще бъде управлявана от велик държавник, Пазете се от Турция! ...Нашите партньори от Брюксел ще бъдат стъписани и няма да са в състояние да реагират адекватно.
64
3
 
7
 
! Отговори
До Боби 97 преди 9 години
България ще изживее тежка национална катастрофа къс от живата й плът ще бъде откъснат и присъединен по мирен път към югоизточната й съседка. Едва тогава българите ще се вдигнат като един и ще накажат самозабравилите се политици. Много от управлявалите страната ще влязат в затвора, разправата с националните предатели ще е жестока, но справедлива. Териториалната загуба ще се случи напълно неочаквано по времето, когато сме вече част от ЕС. Нашите партньори от Брюксел ще бъдат стъписани и няма да
63
4
 
4
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До до куче на войнататочно 4 пъти повече от тях *** от яд шумадийче