Яценюк нарече Русия терористична държава

Украинският премиер одобри проект за стена по границата с Русия
3 сеп 2014 15:41, Елка Василева
173
Яценюк нарече Русия терористична държава
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк окачестви Русия като "терористична държава", която носи цялата вина за конфликта в източните райони на Украйна, предаде Ройтерс.

По време на предавано по телевизията заседание на правителството той потвърди желанието на Украйна да стан член на НАТО.

"Русия е терористична държава, тя е агресивна държава и ще понесе отговорност по международните закони", каза Яценюк.

Относно НАТО той повтори становището си от миналата седмица, че "най-правилното решение би било Украйна да бъде приета в НАТО".

Премиерът каза още, че е одобрил проекта за изграждане на стена по границата с Русия, която нарече "истинска държавна граница", но не съобщи подробности. След разпадането на СССР дългата граница между Русия и Украйна беше слабо охранявана.

Сега Киев изтъква това като причина за лесното проникване на руски войници в Украйна, посочва Ройтерс.

Украинският премиер заяви още, че страната му се нуждае от нова отбранителна доктрина, в която да се посочва изрично кой е агресор и кой е заплаха. По думите му в новата доктрина Русия трябва да бъде обявена за единствената заплаха за Украйна и агресор, който заплашва териториалната цялост на страната.

В изказването си Арсений Яценюк посочи, че до края на годината ще бъдат оформени държавните институции за взаимодействие с ЕС съгласно споразумението за асоцииране.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
TOVA E ,CARIA E GOL преди 9 години
HORA , TOVA E VOINA I NE SI PRAVETE ILUZII ZA HEPY KRAI. AGRESORA EVROPA IZPOLZVA UKRAINA ZA DA NAPADNE RUSIA PO SASHTIA SCENARII OT 1 SEPT, 1939.IZTOCHNA EVROPA E S RUSIA NO NA VLAST SA VANSHNO OBUCHENI I VASPITANI V OMRAZA I NENAVIST KAM PROCESITE I TRADICIITE VODESHTI TEZI NARODI HORA.SAMIA FAKT CHE RAZPOLAGAT ORAJIA, BOICI,UVELICAVAT PARITE ZA SMART, NARUSHAVAT DOGOVORI/ UBIVAT ,SVALIAT PRAVITELSTVA , LAJAT, DIVERSII/ VI GOVORI DOSTATACHNO.TAZI NEMA DA SPRE BEZ BOI.
77
1
 
13
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
яЙценюка еволюира в абсолютен запъртък!"Терористичната държава Русия", на колко украински войници-запасняци даде шанс да се спасят от явна гибел!?Или не забеляза този жест на добра воля,или тези спасени животи нищо не струват за него(както и за цялата шайка от хунтата в Киев)!Или като другият *** Турчинов:наказа веднага двама "провинили"се,които изпратели повиквателна на синчето му за военна служба!И двамата виеха срещу хуманитарната помощ от терористична Русия...
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яйце, вашите поданици защо търсят спасение в терористична Русия? Може би защото ги обстрелвате демократично?
75
2
 
35
 
! Отговори
тя преди 9 години
А ти Яценюк си терорист 1 в Европа.
74
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя защо му е еврейска физиономията?
73
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко горе вдясно - руският журналист Андрей Стенин е загинал в Украйна! По точно - убит от хунтата, заедно с колона бежанци, над които е мародерствано след хунтовския обстрел.Няма много разлика от джихадистите, които убиват журналисти за назидание.
72
1
 
18
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До 91 Нека са си първа икономика, нека си произвеждат, лошо няма! Но почнат ли да се бъркат в чуждите работи, пак ще ядат пердаха! Това, че си по-напред икономически, не ти дава правото, да определяш живота на други народи! А и, ако сме честни, всички знаем, как Запада е "забогатял" - векове владеене на колонии, жестоката им експлоатация по най-безогледен начин, и не на последно място - перманентни конфликти, за добиване на ресурси, от всяка точка на планетата!
71
1
 
24
 
! Отговори
Евро7кептик преди 9 години
Този очилат хамстер едва ли някой го възприема на сериозно?Този изперкал от страх престъпник бил "казал още, че е одобрил проекта за изграждане на стена по границата с Русия"!?Водолазът "заяви още, че страната му се нуждае от нова отбранителна доктрина"Абе господа от "Днес"бг,защо давате популярност на бръмбарите в главите на неприбрани пациенти на психодиспансера ? Брътвежите на ОлеЯце би трябвалода предизвикат нашето състрадание към народа,обязден от майдановския палач,от този *** и шут
70
2
 
33
 
! Отговори
таласъм преди 9 години
В Русия е създаден нов вид войници. Войници-невидимки. Всеки говори, че те вече са в Украйна, но никой не ги е виждал. Впрочем, виждал ги е само Размусен, но на него всеки ден му се привиждат таласъми.
69
1
 
31
 
! Отговори
адската машина преди 9 години
Най-голямата опасност за мира и стабилността в Европа представлява фашистката хунта в Украйна! Не Русия, а усилията на Ес, Нато и Сащ, да възродят фашизма в Европа, 70 години след Хитлер, са адската машина, която всеки момент може да избухне и да покрие цяла Европа с кафявата чума!
68
2
 
30
 
! Отговори
тотално фиаско преди 9 години
Пороченко доведе Украйна до тотално фиаско! Армията му е разбита и бяга по бели *** от опълченците. Икономиката е пред фалит. Из страната вилнеят въоръжени банди и грабят. Народът е гладен. На него не му остава нищо друго, освен до прехвърли отговорността за пълния си провал, върху някой друг. Върху руснаците! Те са му виновни за всичко!
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
102 "Ако се сбием с Турция" НЕ можем да се сбием с когото и да било - свалени *** (последица от пиндоската политика)
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички фашизоидни пиндоси включително българските трябва да бъдат унищожени иначе планетата ни ще е пуста.
65
1
 
11
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До ! на която страна застана по въпроса за Кипър.
64
4
 
25
 
! Отговори
! преди 9 години
Имам процедурен въпрос. Ако се сбием с Турция, НАТО на коя страна ще застане ?
63
0
 
5
 
! Отговори
st преди 9 години
До Веселяка Недей така друго си е да има ограда и тн,то ако нямаше нужда никой нямаше да го прави.
62
2
 
31
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Яценюк как би охаректеризрал САЩ? "Най миролюбивата "държава в 21 век навярно )
61
10
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Стена трябва да има и електроника за автоматична стрелба, като тази, която ПУТИН и КГБ бяха разположили между източен и западен Берлин!
60
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мечтите са безплатни! Кой сега гради стени като Берлинската? - Запада с неговите протежета.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бранникот 8 милиона те пращат 5 и ти ми казваш малка групичка войници избили 20 милиона войника от Русия. И понеже чук може да викаш на баща си - "Обрат във войната. Неуспели на Източния фронт през 1941 г. с блицкрига, германците хвърлят през 1942 г. всички свои възможни сили за победа над Съветския съюз. Общо германската армия разполага с 6 200 000 души срещу 5 500 000 души в Червената армия." да то до обяснявам ли? 20 милиона от къде идва разликата?