Яценюк нарече Русия терористична държава

Украинският премиер одобри проект за стена по границата с Русия
3 сеп 2014 15:41, Елка Василева
173
Яценюк нарече Русия терористична държава
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк окачестви Русия като "терористична държава", която носи цялата вина за конфликта в източните райони на Украйна, предаде Ройтерс.

По време на предавано по телевизията заседание на правителството той потвърди желанието на Украйна да стан член на НАТО.

"Русия е терористична държава, тя е агресивна държава и ще понесе отговорност по международните закони", каза Яценюк.

Относно НАТО той повтори становището си от миналата седмица, че "най-правилното решение би било Украйна да бъде приета в НАТО".

Премиерът каза още, че е одобрил проекта за изграждане на стена по границата с Русия, която нарече "истинска държавна граница", но не съобщи подробности. След разпадането на СССР дългата граница между Русия и Украйна беше слабо охранявана.

Сега Киев изтъква това като причина за лесното проникване на руски войници в Украйна, посочва Ройтерс.

Украинският премиер заяви още, че страната му се нуждае от нова отбранителна доктрина, в която да се посочва изрично кой е агресор и кой е заплаха. По думите му в новата доктрина Русия трябва да бъде обявена за единствената заплаха за Украйна и агресор, който заплашва териториалната цялост на страната.

В изказването си Арсений Яценюк посочи, че до края на годината ще бъдат оформени държавните институции за взаимодействие с ЕС съгласно споразумението за асоцииране.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
причина за лесното проникване на руски войници в Украйна - ако руснаците решат да влязат в Киев точно една стена ще ги спре. Този е луд за връзване. Пред него направо Сидеров изглежда здравомислещ.
57
0
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До stОградена или разградена сама по себе си границата не дава сигурност, тя идва от искренноста на съседите.
56
0
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До БранникДо колкото знам Германия напада с около 4 милионна армия, СССР по това време има около 5 милонна армия разположена по цялата територия на съюза..
55
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 9 години
чета коментари и немея - братлета май доста сте изтървали в училище.1. правопис2. истотия - коментарите (повечето) са микс от предположения и мъгляви спомени от нещо говорено в час.
54
3
 
8
 
! Отговори
циника преди 9 години
Кажи бре, браннико, какво е правило мнозинството от вермахта? Държало си е онези работи с две ръце ли?
53
3
 
10
 
! Отговори
циника преди 9 години
А дали войските на Вермахта са били малцинство спрямо съветските на Източния фронт си е проблем единствено и само на Вермахта и на озлобените от липса на жени нацифенове като бранника! Никой не карал мишката дза дразни котката, нали така?!
52
20
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
79 Нищо не разбираш, Вермахта е бил с почти 8 милиона численост бе чук! И прочети срещу колко милиона подчовека се бие тази Германска войска, още повече тя води настъпателни бойни действия и през цялото време е в миноритарна позиция пред сганта, кво ти обяснявам на руския пилешки мозък!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадеца вика, дръжте крадеца :)))
50
4
 
12
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Стигнаха Москва за 4 месеца, ама къде са сега? Не влязоха в Москва, ама руснаците им забиха знамето на Райхстага, или и това си забравил? Направиха от тях най-могъщата армия в света, ядрена сила, постоянен член на СС на ООН, с право на вето, това сигурно е малко?
49
4
 
7
 
! Отговори
st преди 9 години
Добре е да има ограда и истинска граница.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бранник"Германо-съветската война. Призори на 22 юни 1941 г. Хитлер поставя края на нацистко-болшевишкото приятелство. Започва изпълнението на план Барбароса, подписан през декември 1940 г., за нападение срещу Съветския съюз в три посоки: Ленинград, Москва, Киев. На границата очакват сигнала 153 германски (3 300 000 души) и 37 италиански, унгарски, румънски и финландски дивизии (общо 1 300 000 души)" Ужас направо съм потресен те германия почти не са пратили войски ...
47
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя като му гледам изумената физийномия,на мене ми идва да му забия един юмрук в тиквата!То бива да си ***,то бива да си промит мозък,ама да наричаш Русия терористична държава е най-малкото смешно!А завземането на властта чрез бунтове,палежи и убийства на полицай не е ли тероризъм,не е ли тероризъм без честни избори ,чрез метеж да си свалиш законният президент?Ах вие фашисти мръсни,много ви търпи Путин!
46
12
 
4
 
! Отговори
Слава Украине преди 9 години
Не бойте се приятели: скоро ще се възцари мир!
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БранникДругия факт че лидера им се самоубил стреснат като малко момиченце когато идват кои? Ама ти няма да отговориш а ще отидеш да си поплачиш тихо някъде. Хайде пост нацисти кой от къде е. Предполагам даже не знаеш нацистката партия на Хитлер защо е била основана.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До още един анонименНекомпетентността още не е наказуема но пък другия път прочети малко история щот да не кажеш че Хан Крум е забил копието на дарданелите
43
19
 
8
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Нашите Велики Германски Братя никога не са воювали на никой фронт с 85- 90% от Вермахта. Няма такава Германска военна доктрина, и през Първата и през Втората световна война!. До 1944 г. в Райха икономиката дори не е била на военна нога! Тоя който го твърди е лъжец, освен *** "***"! На руския фронт през почти цялото време, съотношението е 2, 3 към 1 в полза на подчовеците от москва! Непобедимия Вермахт воюва 4 години в числено малцинство и изтрепа 20 милиона рашана, те това са фактите
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си правил справка къде се е бил Хитлер, направи ли справка и какви са били силите му, състава им и оборудването им както в Африка така и на западния фронт по - късно? Французите го посрещнаха с цветя във Франция, французойките се гордееха ако хванат за любовник германски войник, ти ми говориш за съюзници...
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уморих се от простотиите на този. Те нямат пари гориво за жътвата да си купят, стена от няколко хиляди километра ще строят. Оптимисти. Птосто още един проектр за източване на и без това изпосталелия украински бюджет. Този много го бива в това.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще свърши като Хитлер, даже и жестовете му е започнал да копира.
39
28
 
9
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
Яценюк, Порошенко, Турчинов, Кличко, Тимошенко са политиците, които ще изведат Украйна от поструското блато, хубаво ще да е и тук да имаме такива ПОЛИТИЦИ! Браво на Украйна извоюва Свободата си!