Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас

Президентите на Русия и на Украйна са разговаряли по телефона
Обновена: 3 сеп 2014 13:09 | 3 сеп 2014 11:29, Елка Василева
114
Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас
Владимир Путин и Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Президентите на Украйна и на Русия Петро Порошенко и Владимир Путин договориха в разговор по телефона постоянно прекратяване на огъня в Донбас. Това се съобщава на официалния сайт на украинския държавен глава, предадоха руските агенции.

„Беше постигнато взаимно разбиране за стъпките, които ще способстват за установяване на мир“, се казва в съобщението.

Преди това прессекретарят на Путин Дмитрий Песков информира за телефонния разговор на двамата президенти. По думите на Песков е продължило „обсъждането по отношение на военната и хуманитарната криза в Украйна“.

„Държавните глави обмениха мнения за това какво е необходимо да се направи на първо място за възможно най-скорошното прекратяване на кръвопролитието в югоизточната част на тази страна. Гледните точки на президентите на двете страни за възможните пътища за изход от тежката кризисна ситуация в значителна степен съвпадат“, подчерта Песков, цитиран от Интерфакс.

Засега няма реакция от подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошо е хора умират, има война на Земята, а на нас ни е уютно когато вали дъжд или пече силно слънцето. Воините трябва да се спрат
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е ли време под статията да се напише Кьорфишек или поредната пропаганда, пък ако мине мине
77
1
 
1
 
! Отговори
Слава Украине преди 9 години
Освободителните сили са на път да прочистят страната от окупатори и терористи.
76
1
 
1
 
! Отговори
Трябваше я! преди 9 години
Трябваше Путин да подскочи по време на снимката или да се качи на табуретка,та да изглежда висок поне колкото Порошенко. Не може ти,друже победителю,да изглеждаш като джуджак пред своя опонент.
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия не може фактически да се споразумее за прекратяване на огъня, защото не е страна в конфликта."
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96 " украинците искат с нас "Искат да са като в България - демократични И в ЕС.И ще стане като искат , що се кажъриш. Но има и такива дето не искат и тях ще ги трепеме ! Българите някой да ги е питал какво искат !
73
0
 
7
 
! Отговори
yan преди 9 години
До oценяванеНе бъркай хунтаджиите с народа, така както и ти си представител на една малка част от българското население.А какви ще бъдат резултатите от изборите - божа работа. При нас в мирно време се спукаха да купуват гласове , а при тях ще бъде под дулото на автомата на десен сектор.
72
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се връзвайте на НФБ- то, човека е просто ненормален, по света стотици милиони се хранят в Макдоналдс веригите, не съм чул до сега идиотизми като на НФБе- то., сигурно в руските сайтове му "информират- форматират" главЪта. Я кажи нещо за "пръскането" от самолетите таварищ, или за рептилите в Белия дом ахахахахаха
71
1
 
9
 
! Отговори
киликанзер преди 9 години
Абсолютно невярна статия - Русия не може да договаря спиране на огъня, защото не е страна във войната!Това е някакъв, доста нескопосан, опит да се обяви за пореден път Русия за виновна:1. Ако не спре огъня - "Русия излъга";2. Ако спре - "Виждате ли, че Русия воюва с Украйна".Така че, трърденията в статията са глупости и смешки!
70
5
 
0
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
до 84Проблема ти е в руските цайси, дето са ти вградили таварищите от "онуй време", но то си е за теб! Украинците искат с нас и дори Закон приеха, че всякакви други формати извън ЕС и НАТО са ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА! А през октомври се очаква рекордна ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ сред Украинците, над 80% ще гласуват за демократичните партии- на Свободна Украйна. А днр и лнр са микроскопични териториално- терористични образувания с два града и 30- тина паланки- ФАКТ! Путин да ги анексира и тях:))))))
69
0
 
1
 
! Отговори
ЯR преди 9 години
До НФБДнес заплашиха и Русия, така че очаквайте в най-скоро време САЩ и РФ първи дружки
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прессекретарят на Путин, Дмитрий Песков, каза, че руският президент НЕ се е договарял за примирие, тъй като Русия не е страна в конфликта. Песков уточни,че президентите " в голяма степен са се съгласили за стъпки" ,които да доведат до прекратяване на огъня .А 'опълченците' веднага казаха, че няма да спрат огъня, докато не 'изчистят' Донбас от 'карателите"
67
3
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Нали Путин нямаше общо с конфликта в Източна Украйна. Какъв мир договаря.
66
0
 
5
 
! Отговори
yan преди 9 години
До дНапротив, тя знае, но лъже, защото е комплексирана на тема Русия. Готова е пари на всичко. Онзи отгоре забавя, но не забравя.
65
0
 
5
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Тая *** пак нещо разбрала-недоразбрала! Откъде -накъде Русия ще се "договаря" за прекратяване на огъня? Я по-добре журналистическото "братство" да почете паметта на още един убит журналист, когото укрите лъжеха цял месец че го търсят, като жестоко са го убили. Е, да, ама къде нашите журналисти ще проявяват такава състрадателност. Нали е от "другите". Ей, не ви е срам! НО ИМА ГОСПОД!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е защо да разследват ? Те обвиниха Русия предварително и сега никакво черни кутии не ни интересуват !
63
6
 
1
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
Нека бъдат спокойни другарите русофилитици, доклада на Комисията относно малайзийския Боинг до няколко дни ще даде доклада си! После разбира се, ще ревете, че не го "признавате", абе всички ви видяхме какви мерзавци сте руснаците! Влезте в сайта на Комисията, четете (ама не е за рускоХоворячие, защото е на Инглиш!), и ще разберете кога, защо и как се полагат всички усилия на международната комисия за разкриването на истината!!!!!!! Сигурен съм в едно- до дни ще има нов руски вой, че света "лъже"
62
0
 
1
 
! Отговори
д преди 9 години
***, пак не си разбрала, чети внимателно руските новини, 74 е прав!
61
0
 
3
 
! Отговори
yan преди 9 години
До oценяванеЩе останат само американските ***, ще се гушат, народът ще мръзне и гладува, европейските защитници на човешки права ще са доволни, че демокрацията е "победила" - т.е. нови пазар, нови роби. А комплексираните еврогейци от България ще бъдат доволни, че и други са паднали в капана.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
74. Кой е страна или посредник да договаря ?А Германеца по енергетиката договаря - между Украйна и Русия !