Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас

Президентите на Русия и на Украйна са разговаряли по телефона
Обновена: 3 сеп 2014 13:09 | 3 сеп 2014 11:29, Елка Василева
114
Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас
Владимир Путин и Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Президентите на Украйна и на Русия Петро Порошенко и Владимир Путин договориха в разговор по телефона постоянно прекратяване на огъня в Донбас. Това се съобщава на официалния сайт на украинския държавен глава, предадоха руските агенции.

„Беше постигнато взаимно разбиране за стъпките, които ще способстват за установяване на мир“, се казва в съобщението.

Преди това прессекретарят на Путин Дмитрий Песков информира за телефонния разговор на двамата президенти. По думите на Песков е продължило „обсъждането по отношение на военната и хуманитарната криза в Украйна“.

„Държавните глави обмениха мнения за това какво е необходимо да се направи на първо място за възможно най-скорошното прекратяване на кръвопролитието в югоизточната част на тази страна. Гледните точки на президентите на двете страни за възможните пътища за изход от тежката кризисна ситуация в значителна степен съвпадат“, подчерта Песков, цитиран от Интерфакс.

Засега няма реакция от подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
ЯR преди 9 години
Пилот Петер Хайсенко авиакомпании Lufthansa поделился, что отверстия в Боинге круглые, чистые, скорее всего соответствуют калибру 30мм. Помимо этого, квалифицированный пилот заявил, что авиалайнер имеет повреждения с обеих сторон, а это полностью исключает распространенное предположение о том, что "Боинг 777" мог быть обстрелян с земли., сообщает:
58
4
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ТихоКато "хаберен" бот , защо не си отлетиш към "Новорусия" , интелектуалецо с милионни доходи !!! Престанете с гадната антибългарска путлеристка пропаганда !!! *** ще живее вечно , но руския народ ще страда , а не кремълската мафия !!! другото кремълско диктаторче, ленин е казало за такива "хаберници" като "Тихо" - ПОЛЕЗНИ *** !!!! путлеризъм = русофобия !!!
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократСега *** да си прибере отпускарите и да си признае за пътническия самолет." НАЛИ ВЕЧЕ ПИСАХ, ЧЕ крайният резултат ще е след 1 година. А засега "Боинг 777" в небе над Донбассом был сбит в результате действий украинских истребителей - разведка США По состоянию на 1 сентября 2014 года американские разведовательные службы подтверждает мнение российских специалистов о том, что авиалайнер был сбит в результате обстрела украинскими истребителями.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама колко платени поляци са вкарали и американци !Видяха им сметката ! Що поляка си трае ?Щом и американците дадоха по новините - в един град всякаква бойна техника така е ударена по всички улици , че са като изгоряли ! Казаха че 2,500 от мирното население са загинали.
55
10
 
2
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
Няма украински войски в обкръжение, Мариупол е силна крепост срещу Русия, и накрая въпреки хилядите "отпускари" от руската армия в помощ на другите "отпускари"- "опълчението" руснаците в момента държат 10- 15% от територията на Луганска и Донецка област с два по- големи града- Донецк и Луганск..."столиците" на Приднестровието II! Та така, Украйна ще си проведе спокойно изборите, и в Радата няма да има нито един руски ***, закона за Лустрация е готов, а входа за НАТО и ЕС за Украйна- отворен!
54
5
 
8
 
! Отговори
Тихо преди 9 години
Всички платени безхаберни ботове, които плюят в по-долните коментари - НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ!!! Оставете Путин и Русия на мира те са светлинни години напред от вас!!! Хващайте мотиките, кирките и лопатите и бързо да започвате да копате метрото до Младост 4, че ми писна само от мързели и многознайковци! Какво правите по тия форуми бездарници такива, ровете си по кофите и си пийте парцуцата, Русия и Путин са прекалено големи за плоските ви малки мозъчета, за да поберете и 1% от информацията по темата!
53
8
 
2
 
! Отговори
RAD преди 9 години
До 50Извинявай, ама ако разсъждаваме така,че дадено малцинство с руско самосъзнание на територията на суверена държава реши да обяви в 2 града независимост, то значи , ако не дай БОже, в Кърджалийско и Разградско едни хора с чуждо самосъзнание обявят независимост и поискат помощ от съседна държава, значи са опълченци? Така ли ?Що говорите глупости бе мушмороци?Да си фен на Путин е едно, да симпатизираш на обикновените руснаци е друго! Солено ще плащат руснаците за мераците на вожда си!
52
2
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 9 години
От началото на майдана острието на атаките се оглавява от частна американска армия от наемници.Полски "доброволци" и разни други ***.Те започнаха войната и руснаците им отговориха.За не предубедения зрител с достатъчно мозък в главата си и който не мисли с телевизора си е ясно кой каво забърка.Ако не знаете вижте как десен сектор запали и изгори живи 48 младежи в Одеса, които се опитаха да излязат от пожара бяха застреляни.По късно при обхода на вече изгорялата сграда са доубивани оцелелите.
51
6
 
1
 
! Отговори
kiro преди 9 години
ааа *** напълни гащите май. Като разбра за натовските учения които се подготвят и изтрезня.
50
3
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
След като хунтата изби хиляди, изравни до основи Луганск и Донецк едва ли от Новоросия ще оставят фашистите да се измъкнат невредими от обкръжението. Най- малкото ще са военно-пленници и ще има съд за украински фашисти, поляци, американци, норвежци и други наемници, които официално не са пращани там.
49
13
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Сега *** да си прибере отпускарите и да си признае за пътническия самолет.Да си върне и Крим на законните собственици. От разни източници знам че ИД му са метнали мерака на ***.....А тия не се шегуват.
48
9
 
4
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До 55Каква земя и домове защитават руски войници на територията на чужда държава бе алоооо???Каква земя защитават граждани с руски паспорти, заради които страда цялото мирно население на Украйна. Държат в желязна хватка жени и деца, за да разширяват олигархичните владения на един комплексиран феодал в Масква!Какви глупости говорите. Ако наистина защитаваха домовете си, не трябваше да провокират война.Кой започна да превзема институции,които мирно работеха преди това а?
47
7
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
***, има огромна разлика между путлеризма и уважението към руския народ !!! вие сте ***, а аз искам руския народ да има избор да живее както немския !!! Войната , която води *** е , за да си затвърди позициите в Севастопол, където е военния флот на Русия !!! На *** не му пука за "Новорусия" !!! На *** му пука за оръжейната и енергийна мафия , която изцежда силите на Европа и на Русия в еднаква степен !!!
46
1
 
9
 
! Отговори
kotarak преди 9 години
Каквото и да пишат за Путин добро или лошо поне има стил човека, трудно стига до прегръдки и влажни целувки за разлика от нашите продажни политици , прегръдки с Доган и Местан , че и коалиции с ДПС. Пък сме и народ от мързели и дембели, чакаме някой да поднесе на тепсия и да лапаме. Само 100 000 Софиянци да си направят адресна регистрация за изборите в Кърджали и нещата ще се променят коренно.А за ДПС гласуват хора който не живеят там и така си слагат от кмета до чистачката .....
45
5
 
4
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До 54"Не се е съгласил" говори много нали? :)И за какво са си говорили бе мушмороци ? За времето ли а ?Що се срещат като няма руски части на територията на Украйна?Как така веднага след хуманитарния конвой, срещу украинската армия започна да се стреля с артилерия, танкове и БТР-и? Викаш "пленена техника" ?И масовите погребения на руски войничета ли са "западна пропаганда" а ?Почернените руски майки, дали се кефят на *** а ?Кажете бе рубладжии!
44
1
 
4
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Това трябваше да стане отдавна,ама е чак сега,щото хунтата взе да губи войната!Спиране на огъня,изтегляне на бандеровците,пълна автономия за Новорусия!След това,с обединени усилия на САЩ, НАТО и Русия, да се смачка ислямската зараза в Сирия,да се спрат всички арабски "пролети",връщане светските режими на власт в Сирия, Ирак, Либия, Алжир, и т.н.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До RADПутин не се е съгласил тъй като не е страна в конфликта. Mисля получи отговор на въпроса си
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБСелянин, нали мужика се кълнеше, че няма нищо общо? Що той отговаря?
41
2
 
3
 
! Отговори
ЯR преди 9 години
Путин не се е съгласил тъй като не е страна в конфликта. Такива статии за започване или спиране на огъня мога да прявя през час. Сменяме имената на преговарящите и страните и е готова ))
40
4
 
3
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До 45"Освободили летището" ? :)По тая логика Ислямска държава "освобождава" Сирия и Ирак :)Я стига сте повтаряли опорните точки бе мушмороци ! :)Айде сега да видим *** какво ще прави с Ислямска държава. Какви са Ислямска държава според Масква? Опълченци? Сепаратисти? Терористи? Ако са терористи, значи САЩ и ЕС са прави, ако са опълченци, как тъй са срещу Русия от сутринта?Айде дерзайте ! :)