Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас

Президентите на Русия и на Украйна са разговаряли по телефона
Обновена: 3 сеп 2014 13:09 | 3 сеп 2014 11:29, Елка Василева
114
Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас
Владимир Путин и Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Президентите на Украйна и на Русия Петро Порошенко и Владимир Путин договориха в разговор по телефона постоянно прекратяване на огъня в Донбас. Това се съобщава на официалния сайт на украинския държавен глава, предадоха руските агенции.

„Беше постигнато взаимно разбиране за стъпките, които ще способстват за установяване на мир“, се казва в съобщението.

Преди това прессекретарят на Путин Дмитрий Песков информира за телефонния разговор на двамата президенти. По думите на Песков е продължило „обсъждането по отношение на военната и хуманитарната криза в Украйна“.

„Държавните глави обмениха мнения за това какво е необходимо да се направи на първо място за възможно най-скорошното прекратяване на кръвопролитието в югоизточната част на тази страна. Гледните точки на президентите на двете страни за възможните пътища за изход от тежката кризисна ситуация в значителна степен съвпадат“, подчерта Песков, цитиран от Интерфакс.

Засега няма реакция от подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
тъпи журналисти преди 9 години
Реално това дето е от МОСКВА е:"Държавните глави обмениха мнения за това какво е необходимо да се направи на първо място за възможно най-скорошното прекратяване на кръвопролитието"...КАВО Е НЕОБХОДИМО...и къде е заглавието сега?
18
7
 
3
 
! Отговори
Stefko88 преди 9 години
Как така се договарят при положение , че русия "уж" не взима участие в конфликта? Не разбирам за какво е целия цирк, то и на децата им е ясно вече какво става.
17
2
 
9
 
! Отговори
БНИМАНИЕ преди 9 години
Вгледайте се внимателно в текста:"Това се съобщава на официалния сайт на украинския държавен глава.."КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ!Знаем колко са искрени от Киев!
16
6
 
15
 
! Отговори
притеснен преди 9 години
Добре, ама заради щатските мераци имахме незапомнено слаб сезон на Морето!
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Действителна. Вместо да се започне с преговори, превратаджиите в Киев решиха първо да сплотят народа около себе си, с безсмислена война срещу Изтока.
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още вчера беше ясно, че ще има такава договорка! Летището беше превзето от опълченците в ранния следобед! Били са пленени полски и американски наемници, обкръжени са в три "котли" над 750 войници, огромен брой танкове, артилерия, бтр! С контранастъплението и освобождаването на стратегически точки дава тактическо предимство на опълченците пред деморализирания и разпадащ се Киев! Това бе начина да се спрат опълченците да не стигнат Киев!
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ****ин признава, че той е зад терористите в Донецк. Едва ли някой с глава на раменете се изненадва де.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я!Прасенко нали нямаше да преговаря с "терористом"?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая "новина" пожелание ли е или действителност, че днес.бг ги преписва от тук таме и не знам кога е истина и кога цитиране на некомпетентни източници?
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентите *** Украйна и Русия вече няма как са спрат пожара на войната
9
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин няма полезен ход...Крим виси като дамоклев меч над главата му !
8
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Първата публикация в западно сми беше в 11:12h! France 24!
7
2
 
9
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До Анонимен 5То и на снимката изглежда уплашен!Липсват му полските ябълки и гръцките маслини, или се тюхка, че не може да си изтегли парите от лихтенщайнска банка?Може би дори не иска да дочака Обама в Естония да му се кара ли , кара... затова се предава още днес! Смешници...
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 Не , за съжаление той постигна план минимум взе си Крим и си подсигури сухопътна връзка с Крим защото каквото и да направи един мост не е като сухопътна връзка , моста се взривява от една ракета.Така , че сега може и да седне да преговаря иначе разбира се нови санкции ще му дойдат в повечко .Одисей 1
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е много уплашен от предстоящите санкции. Днеска започна да се гърчи като червей само и само да бъдат смекчени санкциите. Глупавите западняци отново ще му се хванат на въдицата, а в момента в който се разминат тежки санкции Путинара ще си извади отново рогата и ще започне атака срещу Украйна. Явно че и Порошенко се е продал.
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва бързо да се реагира !...санкциите са по-силни от пушкалата.
3
3
 
17
 
! Отговори
ПУТИН преди 9 години
му е казал , че трябва да преговаря не с него, а ДНР и ЛНР. Това е. Ако е разбрал, разбрал. Ако не зимата идва и напролет може и да не е президент на Украйна / остатъците/ или самата Украйна няма да съществува като държава
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък знам едни държави, начело с една друга държава зад океана, които нямат интерес от примирие. За съжаление едва ли ще се случи, докато Украйна продължават да я насъскват.
1
0
 
6
 
! Отговори
DMS ELKA преди 9 години
brao... бързичка сииии хах.. четеш ти четеш