Обама и Камерън обединени срещу Русия

Двамата лидери демонстрират единство в съвместна статия в "Таймс"
Обновена: 4 сеп 2014 07:58 | 4 сеп 2014 07:58,
155
Обама и Камерън обединени срещу Русия
Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън демонстрират единство срещу Русия в украинската криза в съвместна статия в британския в. "Таймс", предаде Франс прес.

Още по темата
"Русия наруши правилата с незаконната и самопровъзгласена анексия на Крим и с изпращането на войски на украинска земя, като заплаши и подкопа основите на една суверенна страна", пишат двамата лидери в статията.

Те добавят, че трябва да се подкрепя правото на Украйна да определя сама демократичното си бъдеще.

В статията двамата лидери обвиняват Русия, че се опитва да принуди Украйна да се откаже от правото си на демокрация и да решава бъдещето си под заплахата на оръжията.

В статията двамата лидери се обявяват за създаването на постоянно присъствие на Алианса в Източна Европа, подкрепяно от сили за бързо реагиране, съставени от специални сухопътни, военноморски и военновъздушни сили, които да бъдат разгърнати навсякъде в света много бързо.

Обама и Камерън призовават другите членове на алианса да спазят целите си да отделят най-малко 2 процента от БВП за военни разходи, за да демонстрират, че колективната решимост е по-силна от когато и да е.

Освен това двамата лидери уверяват, че решимостта на Вашингтон и на Лондон да се изправят срещу екстремистите от Ислямска държава, действащи в Ирак и Сирия, няма да отслабне.

Ако терористите си мислят, че ние ще отстъпим пред техните заплахи, те се лъжат. Страни като Великобритания и САЩ няма никога да се оставят да бъдат сплашени от такива варварски убийци, казват Обама и Камерън в статията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Мдаам, затова че са много добри дружки, Бритиш петролиум е заплашен от разорение след решение на американски съд заради разлива в мексиканския залив , хахахахахахахах :)))) И естествено компенсации за Мексико няма, само за САЩ :)))) Ах, тази демокрация ,как да не ги харесваш тия смешници :)))
104
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До наблюдаващВърви да четеш книжки някъде, че поне ти да си чул и видял.
103
4
 
5
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
Страхотен тандем: Глухият-не чул,сляпият-не видял!
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВЕ тя истината по един или друг начин все някога излиза наяве.
101
2
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ИЗВИНЯВАМ СЕ-ЛЕКА КОРЕКЦИЯ НА 24 АПРИЛ 2015 ЩЕ ОБЯВЯТ НЕЗАВИСИМОСТТА СИ КАТАЛОНЦИТЕ!
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че джихадистите са варварски убийци - безспорно. Ама се питам американците заедно с колегите си от НАТО като бомбардираха училища и болници в Белград и като избиваха хиляди невинни цивилни в Ирак не бяха ли и те варварски убийци?
99
2
 
11
 
! Отговори
морски преди 9 години
Убий еврогей,спаси България!
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По въпроса за изпращането на войски в Украйна та те си вкарваха още по-времето на зарина в Сирия,нали казаха в последствие-ноември 2013,след което руснаците им помогнаха в прибирането на бов-а,инспектиране,при което изпаднаха в криза по бюджета,забравиха ли,едва го скалъпиха,то не е като да се синтезира бов по ред формули,дали руснаците вкараха войски в таз държава не се разбра заради газа понеже имаше проблем с някакъв,и почти веднага имаше блокади,стенобитни машини и мъже в черно и лентички на
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Втората световна война спаси САЩ от фалит и единствено тяхната икономика/ и малко английската/ излезе с ръст от войната. Другите икономики бяха сринати, особено европейските. Сега какво става?
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин без такива срещи си взе Крим и разклати здраво Украйна СС
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ с техния пудел/Камерън дали е бил с каишка?/
94
1
 
8
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Анонимен 114Да знаем защо не се правят референдуми.- защото интересите на властта и народа са винаги различни- защото едните са с достойнство, а другите службогонци, далавераджии- защото управляващите са самовлюбени марионетки, смятащи че са черешката на сладоледаТова е България - страна на "демократичния капитализъм" - не, това е страна с див балкански капитализъм от най-дивия запад. И който го възхвалява е или облагодетелстван/от кражби, далавери на родата/, или просто слуга -чака
93
1
 
17
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Сенатор Джон Маккейн обикаля американските телевизии и убеждава, че Русия трябва незабавно да бъде нападната и унищожена. Самите американски журналисти се питат- откачил ли е този човек или винаги си е бил луд?
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен99 Руският петролен гигант "Роснефт", на който САЩ наложиха санкции заради украинската криза, ще съкрати близо една четвърт от постовете в централната си администрация в Москва или около 1000 работни места, съобщава в. "Комесрант".
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брейRazbira se, e taka e. Kolkoto po-burzo narodite go razberat - tolkova po-dobre za tjah. Inache e bavna, zjivotinska smurt. Uvelitchavaneto na voennite bjudzjeti na chlenkite se iska za da se kupuva oruzjie ot po-prostite i s prodazjni pravitelstva strani, i ot raznite divatsi ot 10-ja svjat. A to se proizvezjda ot USA, UK(dokoga"UK"), France, Germany, Italy. Drishljobtsite kato nas EU i US gi otsviriha, izduhaha im "voenoljubskoto"proizvodstvo - za da proizvezjdat te. Nie - da kupuvame.
90
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев сега вече "Роснефт" си намери майстора.40 млрд $ не достигат на фирмата,Путин не можа да ги осигури и предложи 49% на китайците..сега ще видят как се работи с корумпирани фирми които ще ги изнудват докато ги вземат без пари.Това е най-голямата глупоат на руският генерален секретар...
89
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние Българите трябва да подкрепим нашите братя англосаксонци в борбата срещу общия враг Русия. След като се присъединихме към парада на радостта на бившите комунистически страни, които приеха демократичния капитализъм, сега нашата цел е окончателно скъсване на всякакви отношения с Русия. България е стратегическа територи за нашите приятели от НАТО, от базите тук ще бъдат нанесени първите удари по общия ни враг.
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иванова знаете ли защо не се правят референдуми? защото хората избират емоционално,на пук на здравия разум,да направят мръсно на някой,,,и най-вече защото дават мнения за неща за които ама никаква представа нямат."Нека да им режат главите сега,макар че точно тези жертви са невинни,но е за отмъщение .Искам над тях да се изсипят бомбите,а не тук." и съответно необуздана злоба към богатите...
87
1
 
0
 
! Отговори
РОН ПОЛ преди 9 години
Чтобы обычному обывателю было лучше понимать происходящее, Рон Пол составил список из десяти пунктов, которые позволят достоверно определить присутствие российских военных.Если бы Россия вторглась на Украину ровно неделю назад, как говорили киевские головы, то к прошедшим выходным ситуация выглядела бы следующим образом:
86
1
 
0
 
! Отговори
РОН ПОЛ преди 9 години
Американский конгрессмен и политик Рон Пол, написал, на мой взгляд, весьма интересное пособие о том, как можно определить российское военное вторжение на Украину.