Расмусен обвини Русия, че продължава да дестабилизира Украйна

НАТО приветства всички усилия за намиране на мирно решение
Обновена: 4 сеп 2014 16:19 | 4 сеп 2014 14:55, Елка Василева
87
Расмусен обвини Русия, че продължава да дестабилизира Украйна
Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обвини Русия, че продължава да дестабилизира обстановката в Източна Украйна, предаде Ройтерс. Той заяви това в Нюпорт, Уелс, при пристигането си за двудневната среща на върха на НАТО.

Още по темата

Запитан за обявения вчера от президента на Русия Владимир Путин план за прекратяване на огъня в Източна Украйна, Расмусен каза, че Алиансът приветства всички усилия за намиране на мирно решение, но че онова, което е от значение, е какво се случва на място. Москва отрича, че е изпратила войски в Украйна, но НАТО смята, че повече от 1000 руски войници действат на територията на страната.

Расмусен каза също, че макар всички програми за сътрудничество на Алианса с Русия да са преустановени, политическите и дипломатическите канали остават отворени, предаде ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
ззз преди 9 години
братушките идват -ураааааа , за родино за Сталино
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 70:Лично аз се замислям каква е ролята на САЩ в целия конфликт в Украйна,кой плати и организира протестите и свалянето на законният президент на Украйна,кой разполага бази на хиляди километри от границата си и дрънка оръжие покрай границата на Русия!САЩ се изкарват по святи от папата,ама задвсички провокаций стоят те!Когато САЩ нападат суверени държави-тогава е"демокрация",но когато Русия си защитава гражданите и интересите без бомби,тогава тя е "агресор"!Лично аз за това се замисля
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 71. Не знам дали е така. Днес сто пъти казаха, че цялата техника е 100% руска и не спряха да се фукат даже с новата си технология за добив чрез хоризонтален дълбочинен сондаж.
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6980% от техниката с която Русия добива нефт е американска и европейска..нали това уплаши Путин и той предложи 49% от Роснефт на китайците..сега вече ще разбере как се прави бизнес с изнудвачи...
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като чета масовите коментари се връщам в 80те години.Същите симптоми на неразбиращия,но искащ да се покаже.Същата евтина пропаганда.И след време същите тези хора ще кажат: боже ама ние нищо не сме знаели,не сме виновни...така се оправдаваха и техните бащи..и тогава тези които искаха научаваха истината.Но и тогава това беше по-трудно.Замислете се какво защитава Путин и как го прави.Русия води преговори за мир в Украйна ..в ролята на каква страна ..нали не участват във сраженията?
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте и руска телевизия. Днес Рос нефт е стартирал добива на нефт в северен Сахалин. Находището е по голямо от което и да е известно в света до сега. Открит р ивече се добива и природен газ. Япония, Китай, Ю. Корея и Тайван вече натдават и тропкат с крачета около софрата. Ама то така е като гледате само Рупърт Мърдок и Сорос от де да знаете какво става наистина. Русите са монтирали невероятни системи за добив на нефт и газ без аналог в света. Днес Путин откри старта на добива чрез видеовръзка
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До соваимаш ли представа какво е фашизъм....не от уикипедия,моля...
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много нагло, все едно да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш къде отива. Та нали вие подучихте новоизлюпената Киевска хунта да забрани руския език и да изисква от 16 милиона руснаци на в Украйна да се откажат от националността си. А като бандеровци запалиха провсъюзния дом в Одеса и вътре изгоряха 48 младежи на по 20-25 г. нали вие оправдахте това деяние пред света. Сега Русия дестабилизирала а вие ангелчета. А какво правят тези 3-4000 американски наемници в Киев?
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 64 който не харесва Путин не е българин...ком.поговорка..
54
0
 
2
 
! Отговори
bellaRuss преди 9 години
До Днпро - 1Так, но само дето няма да са 200, а 2 200 и няма да са на учение,а минали покрай учението
53
4
 
2
 
! Отговори
Дніпро - 1 преди 9 години
До BellaRussЯсно, точно и почтено!А не шикалкавене с разни "отпускари" във ваканция.
52
0
 
8
 
! Отговори
BellaRuss преди 9 години
Американские власти отправляют 200 бойцов на военные учения, которые пройдут в Украине во второй половине сентября.Этот шаг призван продемонстрировать солидарность США с Украиной, которая не является членом НАТО.По словам пресс-секретаря Пентагона Стивена Уоррена, речь идет о военнослужащих 173-й пехотной дивизии, базирующейся в Италии.Американские военные впервые окажутся в Украине с начала конфликта на юго-востоке страны между украинскими военными и пророссийскими сепаратистами.БЕЗ ДУМИ
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом украинските медии пише, че руските войници са дезертитали, това значи, че сепаратистки войски не влизат в града за да не пострада мирно население. Това е разликата между доброволчески украински батальон и Новорусийска армия. Първите са необучени злобни психопати, можещи да скачат само срещу мирно и невъоръжено население. Вторите са мотивирани и обучени войници, които не желаят излишно да рискуват жовота на цивилните граждани.
50
1
 
7
 
! Отговори
сова преди 9 години
Този пън не знае ли че югоизточна Украйна са руснаци, а руснака знае как да воюва,освен това защо не каже че на страната на опълченците воюват 220 испанци 200 италианци,сърби и др. сърбали попарата на фашизма.Защо не каже че на страната на хунтата воюват американци,поляци и др. които воюват за пари.Украйна не е член на НАТО то защо си вре гагата там,ами как не, нали е световен жандарм. НАТО е организация и маша на САЩ а не на страните членки на алианса.
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Za Rusia ,4ovekut I negovite prava ,nikoga ne sa sushtestvuvali . Tezi izostanali *** v KREML sa gotovi da vzrivqt sveta.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сипете му на тоя *** едно, че абстиненцията ще го умори съвсем!
47
16
 
4
 
! Отговори
българина преди 9 години
Фашагата Путин разбира само от тояга. НАТА да вади чепата.
46
6
 
15
 
! Отговори
ья преди 9 години
Тоя още си брои Крим За част от Украйна така че войските са много повече.
45
13
 
3
 
! Отговори
българина преди 9 години
Както и другите източноевропейски страни и България трябва да иска още натовски бази. Путин е в информационна война против България. А тук дал господ национални предатели. Всичко го знаем и виждаме.
44
12
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
Путинозавърче смотано, това че Сталин ги нарича заградителни по никакъв начин не означава че не са зачистващи. Просто е ейзуитска игра на думи, типично за комунистите за да оправдаят безсмислените убийства, които са вършели и вършат навсякъде и във всичко. Що се отнася до общата ти култура, ти просто нямаш такава, ти си едно нещастно салинско *** пръкнало се от подобен *** подкрепял Сталин, Червенков, Живков и друга подобна човешка и3мет.