Русия разширява военното си присъствие в Арктика

Регионът е богат на полезни изкопаеми
7 сеп 2014 08:29, Елка Василева
191
Русия разширява военното си присъствие в Арктика
Снимка: архив, Reuters

Русия разширява военното си присъствие в богатия на суровини арктически регион, предаде ДПА.

Множество кораби, натоварени с личен състав и техника, са се отправили към Новосибирските острови в Северния ледовит океан, за да изградят там постоянна база, каза пред агенция Интерфакс командирът на руския Северен флот адмирал Владимир Корольов.

За осигуряване на войските в базата по-късно ще бъдат изпратени специален хеликоптер и атомен ледоразбивач.

Неотдавна руският Тихоокеански флот за първи път създаде арктическа база недалеч от американския щат Аляска, припомня ДПА.

Москва се опитва чрез засиленото военно присъствие в региона да подчертае претенциите си към евентуалните полезни изкопаеми, допълва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"България по времето на комунизма беше един огромен концентрационен лагер, ограден с 2 метрова бодлива телена ограда"--И в този концлегер работа имаше за всеки, жилище, "Лада", безплатна медицинска помощ, безплатно образование - за всеки, Парно отопление, струващо 8% от заплатата, почивка на море ежегодно, детски градини, евтино детско облекло за всеки. Всеки има семейство с поне две деца.
64
1
 
1
 
! Отговори
до 88 преди 9 години
Ами нали изпращаха самолети, войскови части да участват в Ирак! Ама че сте *** бе! Не стига че пишете глупостите на Кутев, ами даже си вярвате!
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
85. Чао , чао !И ходи прочети нещо ! Отвори Гугъл и се образован малко , че по изречението , което си написал си личи колко си ..... !
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Канада нямали армия?! Канада е член на НАТО, ---Ха ха ха - член на НАТО, но без армия. А и на НАТОВците им свършват вече парите, няма абдали които да си дават вече богатствата на Америка. А и България е член на НАТО, но при конфликт с Русия НАТО няма да си мръдне пруста.
61
0
 
8
 
! Отговори
до 78 преди 9 години
"Няма такова нещо, нищо не е разделено все още, затова и руснаците напират да заграбят по-голямата част!"Казах ти първо да се осведомиш за Арктика и тогава да даваш мнение, а ти продължаваш да парадираш с неграмотността си. Норвежката част е ретифицирана с конвенция на ООН по морското право през 1996-та, руската част през 1997-***, канадската през 2003-та, датската през 2004-та, САЩ също са предявили иск, но до момента искането им не е ратифицирано.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
78. Тук се говори за Руските острови !А има и Канадски !Ходи гледай картата , ако може да разбереш ? - но те си знАят и без твоето мнение !
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червената пейка пак е пълна с ***. аткисти. Айде чао.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СвидетелНедей да заблуждаваш. По трудно беше да се влезе на запад, отколкото да се излезе от България. Винаги се намираше начин чрез екскурзии, обмяна на опит - но никой не го канеха да остане там . На запад канеха само изнбрани деца на висши комунисти които после се върнаха като шефове на така наречениете неправителствни центрове за демокрации и стртатегии.
57
4
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 9 години
Канада нямали армия?! Канада е член на НАТО, но какво съм взел да те ограмотявам без пари, Кутев ви е избрал все такива, то иначе кой свестен ще си плюе в сурата за да пише глупости за жълтите стотинки на комунистите!
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България по времето на комунизма беше един огромен концентрационен лагер, ограден с 2 метрова бодлива телена ограда и който дръзнеше да мине го застрелваха на място! Чак през 80-те вече настъпи малко по-либерален режим и ги съдеха, но пък присъдите бяха за по 20 години в затворите!
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е вярна, защото преди седмица съобщиха, че Канадското правителство е силно обезпокоено от повишеното военно присъствие на Русия в Артика и са взели решение да отговорят на предизвикателствата на руснаците като и те построят няколко военни бази!---Смех! Канадците имат ли армия, знаят ли какво е това армия :)
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
73 Много си заблуден значи, щом си мислиш, че западна Европа е щяла да поеме 100 милиона бежанци от източна Европа, ако комунизтите отворят границите. Защо тогава и те искаха визи. Защо след като границите се отвориха, пак не ни пускаха. Защо сега след като сме "пълноправни" члениове на ЕС пак не не пускат да работим и искат да въвеждат ограничителни мерки.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
64. А Добруджа на е ли най-чистото място , дето ще го дупчат американците за Шистов газ и ще замърсят водата и почвата , та ще отиде и в морето !Щом отиват военни - това ще бъде военна база близо до Аляска !
52
9
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 9 години
Няма такова нещо, нищо не е разделено все още, затова и руснаците напират да заграбят по-голямата част! същото е и положението с подводната част на Северния ледовит океан, където руснаците имат също по-големи претенции от останалите и май скоро ще им натъркат здраво ушанките!
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 52след още 25г деморкация колко българи ще има в България бе нескопосана природна издънко---------- Колкото има, толкова, какъв е проблема? Може и да почнат да нарастват.
50
3
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 9 години
Статията е вярна, защото преди седмица съобщиха, че Канадското правителство е силно обезпокоено от повишеното военно присъствие на Русия в Артика и са взели решение да отговорят на предизвикателствата на руснаците като и те построят няколко военни бази! Очертава се сблъсък между великите сили заради опитите на наглите руснаци да си присвоят огромни територии от тези земи, на което със сигурност Щатите, Франция, Великобритания и Канада няма да гледат отстрани и ще се намесят! Затова пиша, че 3-та
49
2
 
9
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
Този регион не е "девствено кътче", а от десетилетия е разделен между Канада и Русия, първо се информирай и тогава си развивай жалките неадекватни теории. Канада също увеличава военното си присъствие в своята част от Арктика, защо не питаш какво на майка си търсят там, м?
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е умна политика. Арабите си вкарват парите от петрола в къщи и развлечения руснаците си мислят за бъдещето на поколенията като Цар Петър , Екатерина а за Вас българите президента мисли и бог дано не ви наказва.защото сте злобни....
47
1
 
11
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Честито на печелившите ребята, които ще си карат службата на северния полюс!
46
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските сепаратисти-фашисти убиха първите мирни жители след примирието в Мариупол.