Рейтингът на италианския премиер Матео Ренци расте

Ниска остава подкрепата за реформите в страната
9 сеп 2014 16:11, Анисия Иванова
1
Рейтингът на италианския премиер Матео Ренци расте
Матео Ренци. Снимка БТА

Рейтингът на италианския премиер Матео Ренци се е повишил от 61 на 64 процента за периода юли-август, сочат разпространените днес данни от проучване на специализираната компания "Ипсос"(Ipsos).

Солидна остава и поддръжката за неговия кабинет, изразена от 58 на сто от анкетираните. Издигането на външния министър Федерика Могерини на поста върховен представител за външната политика и политиката на сигурност на Европейския съюз се посреща с 49 процента одобрение и 28% отрицателни оценки.

Реформите на Ренци не са толкова популярни сред италианците. Мерките за постигане на икономически растеж сочат 46 процента негативни реакции и 42% подкрепа. Реформата на държавната администрация регистрира 42% поддръжка, а тази на образованието - 48%.

"Ипсос" е компания за изследвания на пазарите и проучване на общественото мнение, основана през 1975 година във Франция, с централа в Париж.

От 1990 година започва да изкупува сродни фирми по света и в момента Групата "Ипсос" е третият глобален оператор в сферата на пазарните анализи с 84 филиала в чужбина, които покриват 100 страни. Има 16 хиляди души персонал, а оборотът й за 2011 година е възлизал на 1,363 милиарда евро.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Расте *** само в медиите расте.Всичко в педи съюза върви надолу със страшни темпове.