Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб

Москва: Руски военни самолети не са се приближавали до "Торонто"
Обновена: 9 сеп 2014 09:03 | 9 сеп 2014 07:57,
514
Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб
Снимка: Reuters

Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб, участващ в учение на НАТО в Черно море, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Канадският министър на националната отбрана Робърт (Роб) Никълсън съобщи, че единият от самолетите дори е прелетял над фрегатата "Торонто" край южното крайбрежие на Украйна. Руските изтребители не са създали никаква заплаха за фрегатата, призна той, но определи техните действия като "ненужно провокативни" и пораждащи риск от още по-голямо увеличаване на напрежението в региона в момент, когато крехкото прекратяване на огъня в Източна Украйна между армията и проруските бунтовници едва
започва да се затвърждава.

Канада и нейните съюзници участват в мерки за успокояване наУкрайна като "пряк резултат от от военната агресия и нахлуване в (страната) от режима на Путин", подчерта Никълсън.Международното учение "Сий бриз 2014" започна вчера и завършва утре.

Канадският министър на външните работи Джон Беърд предупреди, че страната му може да наложи още санкции на Русия, за да убеди президента Владимир Путин да промени своята позиция не само за Източна Украйна, но и за Крим.

Това стана на фона на съобщенията, че Европейският съюз и Съединените щати са подготвили нови наказателни мерки срещу Руската федерация. ЕС и САЩ обаче ще изкачат няколко с прилагането на санкциите, за да дадат шанс на примирието в Украйна.

Руски военни самолети не са се приближавали до канадския военен кораб "Торонто", участващ във военни учения на НАТО в Черно море, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира говорителя на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Самолетите Су-24 и Ан-26 на руските военновъздушни сили действително са прелетели над Черно море. Този полет е бил планиран и маршрутът му е бил над района, в който се е намирал канадският кораб. Двете машини обаче не са се доближавали до плавателния съд, увери Конашенков.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
9
 
62
 
! Отговори
морски преди 9 години
Силна и могъща Русия е заплаха за еднополюсния модел на us мутантите и западните еврогейо$е,затова са санкцийте срещу нея.Но тоя път ще гризнат дървото.Слава на Русия!
314
10
 
56
 
! Отговори
До 387 и 388 преди 9 години
Не, не русофилията, а русоФОБИЯТА е психично заболяване. Що си е фобия, си е отклонение от нолмалното човешко поведение. Виж, да обичаш някого, да уважаваш, от това по-хубаво здраве му кажи. Само положителните емоции са човешкоградивни, другите - разграждат, тровят, унищожават. А колкото до телефоните и т.н - СИ В ГРЕШКА, ВСИЧКО Е ИЗТОЧНО. Объркал си посоката.
313
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kораб на НАТО се е доближид до руски военни самолети тия от НАТО да спират с провокациите !
312
28
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех тоз лош запад бе... ама нищо ще им позлваме телефоните, телевизорите, колите, кухненската техника или още ползвате Мраз и Заря? Лош запад лош
311
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това русофилията трябва да се приеме като психологично заболяване и да се третира като такова... то туй вече на нищо не прилича
310
9
 
60
 
! Отговори
ник преди 9 години
Е само канадци не се бяха насирали в Черно море!После питате защо половината е кафяво
309
10
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавие: Нагли руски самолети са нарушавали спокойствието на миротворни канадски кораби, дошли от майната си в чуждото море на 50 хил. км от Канада, за да търсяг на баба си трътката!Слушах новините от Холандия за малайзийския самолет, свален от украинците - очевидна външна намеса.Бооооже, какво откритие!А ние тук, варварите, не знаехме, че е имало външна намеса и чакахме три месеца да ни кажат "специалистите"!Въпросът е КОЙ?Ако отговорът на точен въпрос е мъгляв, това се нарича лъжа!
308
27
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо западните лидери се състезават кой пръв ще изпрати детето си да учи в проспериращите руски университети :))))))))))))))) ...или май беше обратното?
307
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морскиВсичко живо гледам иска да избяга към Русия да просперира там :)) мани мани
306
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морскипросперира ама са пука направо какво си говориш :)
305
12
 
63
 
! Отговори
морски преди 9 години
Русия не е това което беше в началото на 90-те г.Сега тя е силна и просперираща държава което е ужас за запада и САЩ.Силна Русия е сбъднат кошмар за еврогейовете и us мутантите,затова са и тези икономически санкций и този натиск върху нея,да бъде отслабена икономически,на запада не му пука за Украйна.Слава на Русия!
304
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 378Викаш не е ли руска преса... все *** а ? :))) оффффф
303
10
 
48
 
! Отговори
До 369 преди 9 години
Ами че то това се и чете, коментарите. Да не мислиш че някой чете статиите. То като видиш заглавието само и ти е ясно какво ще пише. Особенно пък българска статия. Все едно четеш укруинска, немска, английска, полска... Все е една боза. Виж, коментарите са друго нещо, тук има истински, собствени мнения. Интересно.
302
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До От Русияда са мааш с тоз миекия език, че ако те запукам по руската капацуна ...
301
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дядо на селоБаба ти търси
300
12
 
52
 
! Отговори
От Русия преди 9 години
А что там делал канадский фрегат? И с какой целю там он был у берегов России?И почему учения НАТО проходят у границ России? Пусть учения проводят у себя дома.
299
9
 
42
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
KATO ZNAM KOLKO E VAORAGENA BALGARIA,DOSESTAM SE I ZA NATO.SIRIA SVALI TURSKI SAMOLET,NE RAZBRAH NATO DA E OTGOVORILA.SEGA PAK *** UKRAINCI V NATO,KOITO OPALCENCITE GI PRAVIAT ZA SMIAH.RUSKATA ARMIA E NAI- GIZNESPOSOBNA, DOBRE VAORAGENA S VISOK DUH.
298
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТЩе ти запиша час при психотерапевт утре към 16:00 удобно ли ти е?
297
9
 
49
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
Война с Русия никога няма да има различна освен тази, която САЩ могат да водят чрез други държави или икономическа. Реално война РУСИЯ - САЩ никога няма да има. И двете държави знаят, че от подобна война победител няма да има.
296
10
 
52
 
! Отговори
Дядо на село преди 9 години
Този канадски кораб чий го търси в Черно море??!