ООН достави първите хранителни помощи в Украйна

Операцията е за 15 млн. долара, 120 хил. души ще бъдат подпомогнати
12 сеп 2014 16:40, Анисия Иванова
14
ООН достави първите хранителни помощи в Украйна
Разрушенията в Донецк. Снимка БТА

ООН обяви днес, че е започнала първата операция за доставяне на хранителни помощи на Украйна, като се надява да помогне на 120 хиляди души през следващите шест месеца.

Още по темата
Първите пратки вече са пристигнали в Донецк и Луганск, предаде Франс прес. "За първата си операция в Украйна Световната програма на ООН по прехраната раздава хранителни помощи на уязвимите лица, засегнати от конфликта, като разпределя пратките в транзитните центрове и убежищата в Донецк и Луганск в Източна Украйна", се казва в изявление на организацията.

Операцията е на стойност 15 милиона долара и трябва да помогне на 120 хиляди души в Украйна през следващите шест месеца.

От началото на септември Световната програма на ООН по прехраната заедно с местните си партньори е раздала 10 хиляди дневни хранителни дажби, с които да покрие хранителните нужди на 2000 души за 5 дни. Целта е операцията бързо да бъде разширена, като до края на месеца бъдат раздадени 90 хиляди дневни дажби.

Повечето получаващи помощи са предимно бежанци в уязвимо положение като болни, бременни жени и възрастни хора. От ООН подчертаха, че това е само първата реакция на кризата, след като украинското правителство е поискало помощ.

Над 310 хиляди души са били принудени да напуснат домовете си в Украйна в резултат на конфликта, показват данните на ООН.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това заглавие ми напомни за вицас какво храниш кокошките си ? давам им всеки ден царевица, а ти ? давам им по 5 ст. на ден да ядат каквото им харесва.
8
0
 
4
 
! Отговори
санг преди 9 години
всичко това е лъжа на политиците , всичко което пристига в Луганск и Донецк идва от Русия. Дори сега в Луганск и Донецк прокарват тръбите на газ и кабел на електромрежа, за да бъдат хората независими о украина. Всичко което праща запад утива на ляво и се продава на западна украина.
7
0
 
4
 
! Отговори
valio преди 9 години
много рано пратиха храна продажници
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се съмнявам. Дори и да пращат помощ, как тя достига до градове, които все още са бомбардирани? Това не са руснаците, дето си рискуваха животите за да доставят помощта. Тези я дават на порошенко, а той ще я продаде на някого. Скоро ще видим по магазините в България еврпоейските помощи за Украйна...
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сетиха се! След дъжд качулка. *** през цялото време овъртаха.За онуй нещо- Псаки ме е гнус да говоря даже!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците и те да пратят помощ!100 тина контейнера club k например - ще са от голяма полза!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Царевицата мухлясала ли беше както тази, която ни пратиха на нас наверемето, или това новото ГМО издържа с години?
2
1
 
28
 
! Отговори
Лавров преди 9 години
Не може така, проверихте да не би случайно вътре в помощите не се крият войници и оръжие? Да не би това да е камуфлаж за скрита военна операция?
1
3
 
35
 
! Отговори
Ядосан преди 9 години
Руснаците с един конвой помагат на толкова хора колкото ООН за 6 месеца.Нещо ми е като измиване на ръце и гузна съвест на тоя от ООН.