Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар

Медведев: В тези ниши европейските ни партньори ни няма да могат да се върнат
Обновена: 20 сеп 2014 18:36 | 20 сеп 2014 15:13, Елка Василева
486
Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Европа ще трябва да плати за санкциите, наложени на Русия, със своя дял от руския пазар. Това заяви в Сочи премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев пред телевизия "Росия 1", предаде ИТАР-ТАСС.

 "Е, рано или късно ще се разберем при всяко положение, та това е съвсем очевидно", каза той по повод взаимните ограничения, въведени от Русия и от ЕС, включително в достъпа до пазарите. "Санкциите няма да продължат до безкрай", убеден е Медведев.

 "Обаче нишите от икономика ни, които вече ще бъдат заети - или от наши производители, както много се надяваме, или от други чужди производители - в тези ниши нашите европейски партньори няма да могат да се върнат", предупреди той. "Това е цената, която Европа ще трябва да плати", заяви Медведев.

Премиерът успокои предприемачите от Азия и от Латинска Америка, възнамеряващи да заемат мястото на европейските доставчици на руския пазар, с уверението, че ако се нормализират отношенията на Русия с Европа, това няма да застраши техните позиции във федерацията.

 "Нали сме хора почтени", каза той. "Ако се разберем за нещо, ще спазваме наличните договори, включително с латиноамериканските си партньори и с азиатските също", заяви премиерът на Русия. "А онези, които ще искат пак да се върнат, ще могат да се върнат само в оня дял, който остане, нищо повече", изтъкна той.

Русия не планира в момента да намали броя на държавните ведомства, нито предвижда други промени в структурата на правителството. В случай на нужда обаче може да бъдат създадени нови министерства за отделни региони - например по въпросите на Сибир и на Урал, каквито бяха формирани за Крим, Далечния изток и Северен Кавказ, съобщи още в интервюто си Дмитрий Медведев.

Броят на федералните служители в отделните региони на Русия ще намалява, а пълномощията им ще се прехвърлят на по-долното равнище - на ниво субекти на федерацията, очерта министър-председателят една от тенденциите в развитието на властовите структури. Експериментално голяма част от федералните пълномощия вече е прехвърлена на местно равнище в двата нови субекта на Русия - Крим и Севастопол, напомни той. Медведев е в Сочи за Международния инвестиционен форум.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да оставя Маркс сам на поста.Ритай,колко да ритнеш,една камбана,че да събудиш глухите?Маркс,пич на тези пекенези колко години им даваш?Според теб русалките стават ли за къра?БГ русалка-звучи ми като шампанско и сълзи в бял мерцедес.
284
1
 
5
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
До МарксВиж Маркс, аз съм с българите, още когато племето "оно гондури" или " високи калпаци ", които бръснеха темето си, а правеха плитка отзад (както ги описва Г.С.Раковски) владееха Ниневия и управляваха Баб Иллум Аз съм русалата,- ШаммурАмат две думи като една, означаваща Дар на морето (МоскиДар) на гръцки Семирамис... Семирамида... Богинята от Африка - Афродите или Артемис Азанатхкона или Венера Урания Прототипът на Малката русалка от Андерсен, който украси сирийската легенда. Шопкината
283
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименjerry 7
282
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Dea AtargatisЗдравей;)Пия си ракийка и реших да те подкрепя малко....успех на изборите!Аз ще гласувам за Реформаторския блок с бюлетина номер 7 !
281
0
 
2
 
! Отговори
пецел преди 9 години
До Dea AtargatisКакто съм ти казвал ,русалчето не може да се скрие, винаги си я познавам ,хайде лека вечер аз си скривам тайничко и малко ще по-разредим форумите -почивка малко .
280
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Гробът развързва човешките отношения, виж клетвата за съпружеска вярност, но любовта е по- силна и от смъртта...Ако си вложила някакъв подтекст, то не е точно така. Нашите дупедавци ръкаха Русия 25 години и после вият, че газът скъп, скъп ще да е, при това положение...
279
0
 
3
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
До jerry7А Джерка - Здравей ! Тъкмо разказвах на Петсела ... Само че дали е още тук ?
278
0
 
3
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
До пецелАма Петсе ! Аз съм тук от сутринта !Но и Във вестито съм в тая същата тема !Вече ми унищожиха завинаги 5 ника Изис !Сега бях с таен ник. Но дойде Джертака ! И ми разказа дето днес е ходил в музея на Пикасо !И Менто веднага ме разкри, че съм аз ! Лошото е че там беше "Сандо НФ" и вече е вдигнал Атакистите ... и може пак да са ме спрели завинаги !Още не са ме спрели но е тайфата на "Азсъм Българчето" и ще ме спират !
277
2
 
3
 
! Отговори
jerry7 преди 9 години
русия - ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО !
276
1
 
4
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
До МарксМаркспреди 4 минутиРусите не са лицемери, ако са ти приятели, то е до гроб------------------------Колко е тъжно че си прав за гроба...
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевAmi, koj ni natika v tova blato? Nali i ti skacha ot radost po Tsarigradsko shose 1990 g., che veche njama da plashtash 27 stotinki za benzin, 35 st. za bjal hljab ot istinsko,nepdobreno "po evropejski standart" brashno, da te lekuvat i uchat detsata ti bezplatno...izobshto, nali skachashe, sega zashto plachesh? A ne"Zapad" li ni grabi i se gavri s nas v ochite ni? Sluchajno s toka da e Avstrija, Germanija,"bratska" Chehija, USA,s vodata - Britanija, sas zlatoto - Kanada, Avstralija?
274
1
 
3
 
! Отговори
пецел преди 9 години
До Dea Atargatisизвинявам се ,че не е по-темата но хич ме няма на такива теми за Русия на два стана не се тъче малко русалче ,хайде хубава вечер и до скоро .
273
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ние не сме избили никого тук. Една част от местните са напуснали и са се заселили в днешна Испания, в момента искат собствена държава. Останалите са равнопоставени с българите и се смесват с тях. Ние дунавците имаме и техните славянски гени, по- голямата част от езика( за всяко нещо имаме по две думи- славянска и българска) и остава Вярата. Тенгри и Перун отстъпват пред Месията и така завършва този процес.
272
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 342 мноого си *** съйшее.кажими коя друга страна освен сащ са избили местното население.по твойта логика и ние сме дошли на дунава и сме избили местното население и сме създали БЪЛГАРИЯ.охх какво се занимавам с теб да те уча на история.
271
0
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Ако нещата продължават така, светът върви към трета свтовна война и отново САЩ стоят зад всичко това! Това е една изкуствена икономика крепяща се на огромни кредити и войни, а петрола и другите ресурси ги сму4ат от баламаите които са колонизирали и които постоянно разделят и насъскват един срещу друг - Ирак, Либия, Сирия....ислямска държава....примери бол! Сега оба4е се заиграха с Русия и сложиха отпред за параван ЕС и това ще струва скъпо както на Европа така и на САЩ!!!
270
0
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Русите не са лицемери, ако са ти приятели, то е до гроб. На такъв човек можеш да разчиташ и в добро и в зло и никога, при никакви обстоятелства няма да те предаде. Ако му дават пари, ще се изплюе върху тях, защото за русите, честта е над всичко!
269
2
 
1
 
! Отговори
дъмпел преди 9 години
До морски 338На бой се Злобин никога не може да те изпревари , ти чупиш *** и пишеш найголямите тъпни.
268
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Theia ,идеята за културна препратка през вековете е добра,нещо като огледало за обратно виждане,но в това огледало не се вижда бъдещето.За мой ужас бъдещето е във вашите ръце,а не змам дали сте подготвени за реалния живот,в който има фабрики за риба,птицеферми,химически комбинати,кърска работа и някой трябва да я върши за да избираш крилце или кълка.Гледате към Русия,но това което е на изток от нея ще ви изненада не само в културен план,защото Изтокът държи и крилцето и кълката.
267
1
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Разбира се, комиксите са за предпочитане...
266
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като гледам коментарите седнали са пишлеметата да си чешат езиците.само ще кажа че това което има Русия,Сащ никога няма да го имат.затова са и тези напъни на сша.има и друго нещо сащ са изкуствено създадена страна,страна която е опражнила геноцид над местното население,коренното население.страна която е унищожила около 60 млн.такаче рано или късно ще си платят за всичко с вересиите.ако има нещо на което ни е научила историята е че всички империи се разпадад,сащ няма да са изключение.