Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар

Медведев: В тези ниши европейските ни партньори ни няма да могат да се върнат
Обновена: 20 сеп 2014 18:36 | 20 сеп 2014 15:13, Елка Василева
486
Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Европа ще трябва да плати за санкциите, наложени на Русия, със своя дял от руския пазар. Това заяви в Сочи премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев пред телевизия "Росия 1", предаде ИТАР-ТАСС.

 "Е, рано или късно ще се разберем при всяко положение, та това е съвсем очевидно", каза той по повод взаимните ограничения, въведени от Русия и от ЕС, включително в достъпа до пазарите. "Санкциите няма да продължат до безкрай", убеден е Медведев.

 "Обаче нишите от икономика ни, които вече ще бъдат заети - или от наши производители, както много се надяваме, или от други чужди производители - в тези ниши нашите европейски партньори няма да могат да се върнат", предупреди той. "Това е цената, която Европа ще трябва да плати", заяви Медведев.

Премиерът успокои предприемачите от Азия и от Латинска Америка, възнамеряващи да заемат мястото на европейските доставчици на руския пазар, с уверението, че ако се нормализират отношенията на Русия с Европа, това няма да застраши техните позиции във федерацията.

 "Нали сме хора почтени", каза той. "Ако се разберем за нещо, ще спазваме наличните договори, включително с латиноамериканските си партньори и с азиатските също", заяви премиерът на Русия. "А онези, които ще искат пак да се върнат, ще могат да се върнат само в оня дял, който остане, нищо повече", изтъкна той.

Русия не планира в момента да намали броя на държавните ведомства, нито предвижда други промени в структурата на правителството. В случай на нужда обаче може да бъдат създадени нови министерства за отделни региони - например по въпросите на Сибир и на Урал, каквито бяха формирани за Крим, Далечния изток и Северен Кавказ, съобщи още в интервюто си Дмитрий Медведев.

Броят на федералните служители в отделните региони на Русия ще намалява, а пълномощията им ще се прехвърлят на по-долното равнище - на ниво субекти на федерацията, очерта министър-председателят една от тенденциите в развитието на властовите структури. Експериментално голяма част от федералните пълномощия вече е прехвърлена на местно равнище в двата нови субекта на Русия - Крим и Севастопол, напомни той. Медведев е в Сочи за Международния инвестиционен форум.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOZI GNOM E JALAK!
304
3
 
14
 
! Отговори
правда преди 9 години
Щерев....Виждам че си голям враг на Руснаците.....я кажи САЩ с какво помогна на България....не пишете само а дайте примери. Обяснете от 90г как се развива България.
303
2
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Използвали са това на Стара Велика България, а и не само него. Те всъщност са продължили тази велика Империя. Даже Иван Грозни дето унищожи Казанското ханство има български корени. Злата орис на нас българите е брат да воюва срещу брата си. Това трябва да спре!
302
0
 
8
 
! Отговори
правда преди 9 години
До 380...и не само, в Испания земеделците са на бунт и скоро в Мадрид раздадоха десетки тонове зеленчуци на хората за да не ги изхвърлят а в Германия цената на млякото ще се повиши.
301
7
 
0
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
пРАвда ,ами има един грозен паметник цар окупатор май се казваше който грози държавна институция.Та редно е руснаците да уважат българските Кирил и Методи и да им направят паметник.Все пак руснаците щяха да са си неграмотни ако не ползваха тяхната азбука.
300
0
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Виж, за оная дето пише в бука на Боко бих се размислил, мда.
299
0
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Цереушкова, аз те усещам, че си ми навита, но няма да си наруша въздържанието заради едно блонди.
298
1
 
4
 
! Отговори
правда преди 9 години
До щерев...Що...да не би американците да сложиха пред белия дом паметник на Костов или Плевнелиев...???
297
3
 
4
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Кога руснаците ще сложат паметник на Кирил и Методи или на учениците им срещу техния парламент???????????????
296
2
 
11
 
! Отговори
правда преди 9 години
Ама наистина ли има хора да вярват в американската демокрация..абе аланколу слепи ли сте или направо кьорави, какво се правите на ЗА или ПРОТИВ Русия...и деца родени след 90г седнали да коментират колко лош е бил комунизма и колко прекрасна е демокрацията. Защо не се говори конкретно с лично мнение базирано на знания а не да се повтаря мнението на Борисов или Плевнелиев или на медиите. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ...преди и след 90г., ОБРАЗОВАНИЕ..., ПРОИЗВОДСТВО, СЕЛСКО СТОПАНСТВО, ЕНЕРГЕТИКА, ИЗНОС, ПРАВА..
295
2
 
9
 
! Отговори
щраус преди 9 години
европа е заложник на сащ щатите са готови да я жертват за собственото си оцеляване номерът да воюват с чужди ръце на чужда територия вече не минава в кремъл вече не командват американци ситуацията е на ръбът една груба грешка и да не продължавам
294
0
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Аз се чудя как са живели другите народи хиляди години без кока кола и полски домати, без айфони и т.н. Какво величайше страдание!
293
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Всъшност ако жените ни станат чаровни като траверсите, ще се вдигне раждаемостта, но тази еманципация е направо отврат, да му се отще на човек!Там имаше една Парини, трябва да им дава пример, пфу!
292
10
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Дядо ми казваше :Дай на *** човек власт и си гледай сеира....Тоя на снимката май е такъв случай..Но и друго ми казваше дядо:Вкарай в тоалетната руснак и го заключи и ще намери какво да яде. ..... Руснаците упорито строят великата руска стена за да се заключат в собствения си ***.
291
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Все едно съм в Спартакус или в хамериканското посолсво, ужас!
290
1
 
1
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
Хей - тук има Блонинка ник !НЕ СЪМ АЗ - Аз съм си Dea Atargatis и т.н знаете ми именатаТук са и Бона *** и Юно Луцина и Титанида Астаеа амазонкатаи две нимфи... Панопея и дриада Дафне (те обаче не са се обаждали - аз знам от Астрето)
289
0
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Кво да ти кажа, с колко пендери съм си писал, но тук има нещо ново, абе траверсите са нещо различно, пфу!
288
1
 
3
 
! Отговори
PETZL преди 9 години
До Dea Atargatisи аз благодаря и уважавайте малкото русалче -добричка е но малко хора я разбират ...
287
1
 
4
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
Благодаря ПРИЯТЕЛИ ! Да е ведра и щастлива вечерта Ви !Пожелайте си нещо - ПРЕКРАСНО !
286
4
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Има си вратари от Атака, аз не пазя Русия, пазя България!