Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар

Медведев: В тези ниши европейските ни партньори ни няма да могат да се върнат
Обновена: 20 сеп 2014 18:36 | 20 сеп 2014 15:13, Елка Василева
486
Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Европа ще трябва да плати за санкциите, наложени на Русия, със своя дял от руския пазар. Това заяви в Сочи премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев пред телевизия "Росия 1", предаде ИТАР-ТАСС.

 "Е, рано или късно ще се разберем при всяко положение, та това е съвсем очевидно", каза той по повод взаимните ограничения, въведени от Русия и от ЕС, включително в достъпа до пазарите. "Санкциите няма да продължат до безкрай", убеден е Медведев.

 "Обаче нишите от икономика ни, които вече ще бъдат заети - или от наши производители, както много се надяваме, или от други чужди производители - в тези ниши нашите европейски партньори няма да могат да се върнат", предупреди той. "Това е цената, която Европа ще трябва да плати", заяви Медведев.

Премиерът успокои предприемачите от Азия и от Латинска Америка, възнамеряващи да заемат мястото на европейските доставчици на руския пазар, с уверението, че ако се нормализират отношенията на Русия с Европа, това няма да застраши техните позиции във федерацията.

 "Нали сме хора почтени", каза той. "Ако се разберем за нещо, ще спазваме наличните договори, включително с латиноамериканските си партньори и с азиатските също", заяви премиерът на Русия. "А онези, които ще искат пак да се върнат, ще могат да се върнат само в оня дял, който остане, нищо повече", изтъкна той.

Русия не планира в момента да намали броя на държавните ведомства, нито предвижда други промени в структурата на правителството. В случай на нужда обаче може да бъдат създадени нови министерства за отделни региони - например по въпросите на Сибир и на Урал, каквито бяха формирани за Крим, Далечния изток и Северен Кавказ, съобщи още в интервюто си Дмитрий Медведев.

Броят на федералните служители в отделните региони на Русия ще намалява, а пълномощията им ще се прехвърлят на по-долното равнище - на ниво субекти на федерацията, очерта министър-председателят една от тенденциите в развитието на властовите структури. Експериментално голяма част от федералните пълномощия вече е прехвърлена на местно равнище в двата нови субекта на Русия - Крим и Севастопол, напомни той. Медведев е в Сочи за Международния инвестиционен форум.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвам се за думите на медведев че некои ниши на руският пазар ще бъдат затворени за западни продукти дано за в бъдеще русия се отърве от зависимоста си от западните автомобили и машиностроене молете се на бога и успех Русия
244
0
 
9
 
! Отговори
bellaRuss преди 9 години
До Dea Atargatisкалкулирайте инфлацията за годините на борда и ще ви се яви реалният курс на лева. А то така все едно икономиката ни се развива като германската няма какво да се лъжем и *** е този който си мисли че реално за евро трябва да плащаме не ок.2 а около 5лв.
243
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 9 години
да,имаше кореком,имаше опашки за някои неща,но политиката беше ясна,производство на българско,спестяване на валута за държавата,независимост пред капитала...обаче имаше спокойствие и сигурност,нямаше мафия,нямаше ровене в кофите,нямаше толкова нещастни хора като сега,затова носталгията по оная силна България я има,макар и диктаторска наречена...
242
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МЕДОВЕЦ, ЕВРОП, ЩЕ ПЛАТИ ЗА ДА ВИ СЪСИПЕ, ЩЕ ВИ ЗАКОПАЕ, И ЩЕ УСПЕЕ!СКОРО ЩЕ ЛАЗИТЕ НА ЧЕТИРИ КРАКА!*** :))))))))
241
1
 
9
 
! Отговори
ГейСергей БондДжеймс преди 9 години
И какво излиза като теглим чертата не само тук а и в другите новини постовете за Русия са не повече а в пъти повече от тези за идеята Запад предтавящ ни го като комунизма едно време и там не е по мед и масло милички мои драскачите дето лижат америка да се надупят още по силно
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това е пропаганда-фиксираш образа на врага,работи безотказно.Дали ще е Русия или Запада, няма значение.Руснаците сгрешиха с Крим,добре.НАТО може би не грешат?Чисто ли играе Западът?Това са хора като всеки друг и е човешко да не желаят да губят.Руснаците са наивници в сравнение с корпоративните акули.Въпросът е къде сме ние?
239
0
 
2
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
До ivoА прочете ли какво съм написала точно? Я пак *** и прочети ! Написала ли съм през лева ?ето: ".... ще струва: 25.2745 рубли ! по днешен курс през лева "--------------Лева е стабилен условно заради борда...Иначе рублата спрямо еврото е със сериозен спад... във Вести сега един го беше публикувал, но преди да проверя - няма да го казвам... а бе над десетката е в проценти обезценяването....
238
3
 
2
 
! Отговори
астронавт преди 9 години
До Анонимен285Вярвам ти ,че янките нямат ракетен двигатели за спътниците.Само където имат гражданска глобална спътникова система и още няколко военни,а руснаците още се назландисват съсГЛОНААС и не могат да се оправят.Нали се сещаш, че МБР са прототипи на космическите,а не съм чул янките да нямат паритет във тях на РФ .
237
0
 
4
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До Dea Atargatis 290Интересен анализ но обясни другата част . Нали сме еврогейци пък курса евро / рубла няма и 5% разлика от 15 месеца .
236
8
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
МЕДВЕДЕВ (Мечкаров) плаче на чужд гроб! Щели сме да му "плащаме" за нещо си!?!?!? Ха ха ха.... Да стои там МИРНО и да "топли" стола на ***!
235
8
 
3
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
По минусите, които ми слагат червените, разбирам че са схванали какво им казвам.
234
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самия факт че тук се сравнява русия с целия развит свят говори само по себе си.
233
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-младите не сте живяли в социалистическа БГ,а истината е,че 60 и70-те години имаше растеж и беше много добре.Пропагандата е нещо,което моето поколение разпознава,а днес се повтаря.Само *** може да мисли,че ще се върнем назад,но да повтаряш едни и същи грешки е не по-малко идиотско.ЕС е подобен на СИВ,но е невъзможен хибрид на социализъм с капитализъм.Русия е пример на страна с независимо развитие,което е естествено и логично работи по-добре от Фрнкенщайнова Европа.
232
10
 
2
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
До до 279Проблема е не че не могат да правят "смартфони..."Проблема е че каквото и да правят ... че и "най-модерните уж" танкове го правят... на загуба !Следиш ли мисълта ми?Русия Е НЕ РАЗРАБОТЕНА РАВНОМЕРНО СТРАНА.... ТЯХНАТА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА КЛИКА ЗАГРАБИЛА ЦЕЛИЯ РЕСУРС И ПРЕДПРИЯТИЯТА.... КАКТО ТУКНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, ЗАЩОТО НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ В КОНКУРЕНЦИЯ...Те са загубили ! Запада ще пасува, ще си трае и ще си подсвирква...
231
7
 
4
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Последният руско-украински конфликт за пореден път доказва, че когато става въпрос за война Русия е в стихията си, но настъпи ли мир изпада в пълна безпомощност...и тогава идва редът на Запада.
230
2
 
14
 
! Отговори
до 292 преди 9 години
Фатмашка промивка е да се питаш как държава, която не правела смартфони можела да създава технологии, които да пращат американците и европейците до космоса, както пита един по-долу. Навремето САЩ са реагирали по същия начин, питали са се как след като руснаците не можели да произведат хладилник, първи били изкарали човек в космоса. Никога няма да се научите, че простотии като смартфона не те правят компетентен във всички технологични области.
229
1
 
14
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
РУСКИЯТ НАРОД Е СПЛОТЕН И Е ГОТОВ НА ВСИЧКО ЗА РОДИНАТА СИ ВОТ МЫ ТАКИЕ А ВЫ БРАТЯ
228
7
 
2
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 9 години
По-долу казах - Аз поставям въпроси !Половината не харесват въпросите ми, а по умните не си харесват отговора !Този там отрицател(и) от кои е?
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
287 Целия защо така бе човек ами Китай тръба после до Индия а може и до Япония още една тръба знаеш ли че японците сега копуват згъстен газ на супер висока цена а докато се строят тръбите ще се продава на ЕС разбира се че и ЕС няма да седят с вързани ръце и ще си търсят други източници на газ и така всички са квит и щастливи.
226
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са особена държава-на емигранти от цял свят.Нека не си кривите душите-миналото на САЩ е много жестоко.САЩ са проект на Старата Европа,но са продукт на целия свят и българи са дали своя принос. Всяка държава има периоди на възход и срив , не може винаги да са на върха.Гадното им е,че тероризират маса народи за своя изгода.