Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!

Да търсим заедно решение на кризата с Украйна, призова Кисинджър
Обновена: 27 сеп 2014 19:24 | 27 сеп 2014 19:23,
120
Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!
Снимка: Reuters

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър дава съвети за поведението на Запада спрямо Русия в пространно интервю за британския в. "Индипендънт".

Въз основа на богатите си и дълбоки исторически познания Кисинджър припомня, че от 17 век до средата на 20 век Русия е доказала, че може да играе критично важна роля в поддържането на баланса между страните в света, като е осуетила експанзионистките мечти на крал Карл Дванайсети на Швеция, на Наполеон и на Хитлер. Тук според Кисинджър е ключът към западната реакция на руската инвазия в Украйна, отбелязва изданието.

"Не съм съгласен с Путин", казва Кисинджър. "Но защо някой някъде не предложи решение, което да отчита притесненията и на двете страни в контекста на една независима Украйна? Когато Европа каза, че Украйна трябва да избира между Европа и Русия в търговските преговори, може би тя трябваше да каже обратното и ако тя беше казала: Нека да намерим заедно съвместно решение, тогава може би щеше да се постигне голям напредък", казва Кисинджър.

"Лесно е да се демонизира Путин. Разбира се той не е лесен човек, но ние сме виждали и преди подобен тип руски лидери. Но Путин не е и Хитлер", казва Кисинджър.Той добавя, че отношенията на Запада с Русия не трябва да се дискутират във връзка само с един лидер, а като се вземе предвид тяхната дългосрочност в момент, в който Азия се трансформира, а ислямският свят е в постоянен катаклизъм.

Интервюто Кисинджър дава във връзка с премиерата на новата си книга "Световен ред", в която засяга широк спектър от теми - от създаването на Вестфалската система на международни отношения, установила се в Европа след края на Тридесетгодишната война през 1648 г. до актуални геополитически въпроси.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По време на мирната конференция в Женева между Израел и Арабските страни с участието на САЩ и СССР след войната от 1972 г съветския външен министър държи реч около час в която оплюва и заклеймява отвсякъде Израел, САЩ и Запада на която Кисинджър отговаря с едно изречение "Господин Громико тук сме се събрали да решаваме не проблем между правдата и неправдата, събрали сме се да решаваме проблем между правдата и правдата!". Громико се усеща че е прекалил и престава да търси виновния.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 81/ taya s vestnicite ot kade ya izmisli? ti v koy svyat jiveesh? ti nikoga ne si napuskal predelite na rodnoto si selo. navyarno oshte te hranyat mama i tate i nyamash i den trudov staj.
66
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както е видно възрастта не прощава на мозъка.
65
6
 
13
 
! Отговори
А,бе 456... преди 9 години
Като беше на власт червените ви некадърници от БКП/бсп , защо не увеличика пенсиите и заплатите ,бе ...??!!Нали обещахте 250-хил.раб.места... и 500-лв.пенсия и 1000-лв.заплата ??!!Забрави ли,бе...??!!/или се правиш на улав../
64
6
 
6
 
! Отговори
За 456... преди 9 години
МНОГО СА МИ ДОБРИ ...И ПОЗНАНИЯТА И КУЛТУРАТА , ЧЕРВЕНА ***...!Такива *** и ***-пролетарий , не могат дори и на нокътя си вода да ми донесат---камоли и ..акъл да дават!!!И сто болшевишки истории да напишете ---ПАК НЯМА ДА ЗАГЛУШИТЕ ИСТИНАТА , ***!ИСТИНАТА Е ---КАТО ШИЛО В ТОРБА!!!!/винаги излиза наяве/
63
20
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До АнонименПърво- украинците също са православни християни.Второ- ''мирните хора'' с 'мирните'' гранатомети и хуманитарните бронетанкови колони ги знаем. А по социалния ти въпрос - живеем в най-големия икономически и трудов пазар в света - ЕС. Отваряш вестника и си намираш работа, както го правят много мои приятели - в Испания, Англия, Италия, Германия и т.н.
62
3
 
14
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до анонимен 76 - съгласен съм с теб , едно ти е грешно - ФАШИЗЪМ Е ИМАЛО САМО В ИТАЛИЯ и фашизма не е национал социализъм , в Украйна се провежда чистка по америкализъм !
61
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента България е на шесто място по смъртност в света, като изпреварва дори...Сирия, а 80% от българите живеят с под 300 лв на месец. Това са само част от "демократичните" достижения.
60
4
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Нищо няма да спаси Русия и САЩ от настъпващата демокрация и свобода! Когато ресурсите свършат, пак ще се опрат на немските технологии. Но този път ще си ги плащат, а не като през 1945г., когато ги крадяха и изнасяха.
59
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На, кое викаш демокрация бе обратен ненормалник, на това че 40 процента от българите живеят със 130 лева на месец, на това че такива психично болни, като тебе ходят голи из улиците на София на някакви паради на откачалките, на това че демократите от запада и Украйна избиват православни християни в Донбас деца, бременни жени и мирни хора. Това не е демокрация, а чист фашизъм, които много скоро ще изметем и от България и от Европа.
58
1
 
2
 
! Отговори
456 преди 9 години
До Глупости!Ти тази история като беше надрусан ли я видя???Има си история и дори някой да я нагласат към собствените си интереси ,писането на простотии като твоите говори само за жалък интелект и ниска образователна култура!
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
https://youtube/watch?v=_rxIZKPwb30 Връзката Путин-Кисинджир според някои.
56
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо няма да спаси сащ от настъпващата свобода и демокрация! Ресурсите им се изчерпват и ще им се наложи да работят, а не само да паразитират на гърба на останалия свят!
55
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИЩО НЯМА ДА СПАСИ РУСИЯ ОТ НАСТЪПВАЩАТА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА!Путин , просто няма нито ресурсите нито, нито мотивация ,нито финансови интереси да води война със Запада и САЩ!Напротив --Русия е абсолютно зависима от връзките си със Западните демокрации!ЦЕЛТА НА РУСИЯ Е ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА РАВНИЩЕТО НА "СВЕТОВНА СИЛА"!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , РАЗПАДА И Е АБСОЛЮТНО СИГУРЕН ! ВСЪЩНОСТ---КИТАЙ Е ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА РУСИЯ ....А , НЕ ЗАПАДА!
54
16
 
7
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Според мене бай Кисинджър просто подстрекава Путин да докаже, че е по-Хитлер от самия Хитлер.
53
2
 
22
 
! Отговори
поветкин преди 9 години
на дедо ви ционист нещо маи му просветна в склерозиралият мозък преговори разбирасе в кремъл сега не управляват американски марионетки там са руски патриоти които нама да отстъпят и микрон нещо повече в движение е глобална контраатака и на досегашният световен ред начело с ъс му се вижда края без изостряне на обстановката може да поживеят по дълго нее глупав евреина
52
3
 
28
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Пълно е с многознайковци, но във всички писания тук прозират клишета и липса на познания по история. Западът как ще обясни фашистките изяви на украинският десен сектор- хора, които палят живи хора, обезглавяват невинни жители, разрушават жилища и изоставят убитите си съмишленици на бойните полета. Вече и в самата Украйна ще разберат що за бобоклуци са. Но Европа как ще обяснява на своите граждани тази гадна позиция, която е заела. Позор за тези *** чиновници.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 57Ясно, звездите ти го говорят.
50
14
 
9
 
! Отговори
За 64.. преди 9 години
Баба ми е от Бесарабия , ***...!Свидетелка е на големия глад след "Великия октомври" в Русия, /по заповед на Сталин/ и човекоядството в бившия СССР , вследствие на изземване на реколтата на селяните от Сталин и КПСС!Тогава са изяждали невръстни деца от гладуващите по селата!/"Голодомор"....това го знае цял свят/
49
6
 
7
 
! Отговори
681 преди 9 години
Ей на тоя дърт интригант и мошеник още ли не сме му изяли чинцата?