Ево Моралес спечели президентските избори в Боливия

Посвети победата си на Уго Чавес и Фидел Кастро
13 окт 2014 08:22, Александър Попов
9
Ево Моралес спечели президентските избори в Боливия
Снимка: Reuters

Боливийският президент Ево Моралес обяви победата си на вчерашните избори, определяйки я като триумф за социалистическите реформи, предаде Ройтерс.

Моралес не дочака официалните резултати, преди да се провъзгласи за победител. Неговия успех на изборите потвърждават обаче екзитпол и бързо преброяване, според които той си е осигурил трети мандат като президент с подкрепа от около 60 на сто от гласовете.

"Тази победа е триумф за всички антиимпериалисти и антиколониалисти", обяви Моралес и я посвети на покойния венецуелски президент Уго Чавес и на кубинския лидер Фидел Кастро, съощи ТАСС.

Той обеща също, че в скоро време Боливия ще се превърне в енергиен център на Южна Америка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: боливияЕво Моралес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
st преди 9 години
EHHEHEHEHEHEHEHEHEHEH
7
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Привет на Президента Моралес! Има нещо символично в името му! Нека направи народа на страната си щастлив! Успехи! Вива ел сосиализмо!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е до социализъм, а човека е патриот и си мисли за държавата, нашите пребоядисани болшевики, сега атлантици са си ***.Все ги влече към тоталитарни съюзи, СССР, ЕС..... и все да са васали, щото за това си стават.Л-то и в целуфан, пак си е л-но.
5
6
 
2
 
! Отговори
MK преди 9 години
Социализъм и прогрес ах колко се смях.
4
5
 
0
 
! Отговори
мене преди 9 години
Бандата отдолу да си беше натискала парцалките в партийните организациики та да бяха запазили мечтания от Моралес социализъм
3
2
 
8
 
! Отговори
oopraseevski преди 9 години
evala mu davam
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Латинска Америка поема пътя на социализма, на прогреса, само дива България затъва в поредните "необходими/за олигарсите/ и болезнени/за народа/ реформи. "Тази победа е триумф за всички антиимпериалисти и антиколониалисти"- е не за върхушката. При нас империяалистите и колониалистите са велики инвеститори и народът трябва да измре за да ни окажат честта да заграбят де що вогат - от водата до въздуха.*** народ, слаба държава.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поздрави за Моралес!