Горбачов: Не трябва да има нова Студена война

Русия и Западът могат да се обединят срещу еболата и ИД
16 окт 2014 21:58,
110
Горбачов: Не трябва да има нова Студена война
Снимка: Архив Reuters

Някогашният съветски лидер Михаил Горбачов предупреди западните държавници и руския президент Владимир Путин да внимават да не въвлекат света в нова версия на Студената война, за чийто край той помогна преди 25 години, предаде Ройтерс.

Горбачов изрази своята тревога в интервю за в. "Росийская газета" по повод ситуацията с Украйна, която накара САЩ и Европейският съюз да наложат санкции на Русия, а Москва да отвърне, като забрани голяма част от вноса на западни хранителнистоки.

"Като първа стъпка трябва да бъде изоставена логиката на взаимните обвинения и санкции", каза 83-годишният Горбачов, който напоследък беше в болница.

"Не трябва да се въвличаме в нова Студена война. Общите заплахи за нашата сигурност не са изчезнали", заяви той.

Според него Русия и Западът са изправени пред повече общи предизвикателства, отколкото разделения. Горбачов посочи редица опасности за света като ебола и групировката "Ислямска държава", които по думите му могат да помогнат за сближаването между страните.

"Изправени пред общи предизвикателства, ние можем отново да намерим общ език. Няма да е лесно, но не съществува друг начин", заяви той в интервюто по случай предстоящата 25-та годишнина от падането на Берлинската стена на 9 ноември 1989 г.

Говорител на неговата фондация каза, че Горбачов планира да пътува за честванията в Берлин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Юда!!!
65
2
 
9
 
! Отговори
СТЪРШЕЛ преди 9 години
тОЯ ДЕТО ПРЕДАДЕ ДЪРЖАВИТЕ И ГИ ОБРЕЧЕ НА МЪЧЕНИЕ И ГЛАД ДА МЪЛЧИ!!! ПРОДАЖНИКЪТ ЗА НАСТОЯЩЕТО НА БИВШИТЕ СОЦ.ДЪРЖАВИ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО И САМ ДА СЕ ЗАПЛЮЕ!!! И ПРЕДИ СИ БЕШЕ ДОБРЕ, А И СЕГА И ИМА НАГЛОСТТА ДА ДАВА ПРОГНОЗИ!!!!!!!!!! НАГЛЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
6
 
3
 
! Отговори
metal преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! ДО РУСКИЯ СРЕДЕН ПРЪСТСтудената война е полезна..за Запада...щот се стяга срещу империята на злото и не се отпуска, както стана..Лошото ,е че погубените животи и съдби стават на изток от желязната завеса..и те са невинни жертви на руските комунисти...И накрая гаранция, че пак Запада ще победи в новата студена война..
63
3
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Заради това изчадие се проляха и се проливат реки от кръв...Наглостта му е безгранична,продължава да дава акъл.Да върви в ада!
62
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 9 години
91- Чета ти коментарите и се чудя, ти сериозно ли ги мислиш тези неща, или си поредния ***.В Русия бил ли си изобщо? А в Щатите? Въобще от квартала някога излизал ли си? Като виждам колко си навътре във филма, защо не се внедриш в юдо-масонската-***- буржоазна организация за да обединиш тайно работническата класа по света? След това заедно да водите битка срещу юдо-капитализма до окончателна победа.
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този агент на ЦРУ не трябва да говори и да дава съвети.Всички видяха как се погрижиха господарите му за него.
60
2
 
2
 
! Отговори
ZABOBOL преди 9 години
GORBI-ti si velik rusin!Ti postavi nachaloto na razkrepostqvaneto na polovinata svqt.USA+ROSSIQ=HUBAV SVQT/bez Putin/.Vijdam 50g. napred.Ot BELIQT ZABobol.
59
1
 
11
 
! Отговори
@#$ преди 9 години
Ако някой си мисли,че студената война е приключила след разпада на ссср.. значи просто е сляп! А, резултата от перестеойката на горби се свежда до това милиони хора да живеят едва свързвайки двата края.. ами не разбрах точно какво му е хубавото на това, че собствения му народ беше поставен в безкрайно неизгодно положение..
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !"Вижте как драстично е намалял броя на населението в бившите соц. държави през последните 25"Понеже някой те пускаше да ходиш в чужбина нали. Баща ми колко се опитва но така и не му дадоха едно време. Русофилистичните *** като теб трябваше да ги разтреляме още 89-а.
57
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Горбачов беше единствения който виждаше на къде реално отиват нещата и имаше куража да го каже и направи. СССР нямаше икономика всичко и се доставяше от сателитните държавички около нея които също така бяха и буфер по време на евнетуална война каквито бяхме и ние. А тези "илюминати" можеш си ги навреш знаеш къде психопат.
56
8
 
10
 
! Отговори
Гоги преди 9 години
Няма ли кой да застреля горби най-накрая и да избави света от една продажна ***.
55
7
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 9 години
Просто на Горби фондацията и трябват пари...и Путин ги ръси щедро--но докога............
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да има опозиция иначе нещата не вървят.
53
0
 
9
 
! Отговори
майтап преди 9 години
Еми, то при това глобално затопляне една студена война ще е по-добре от гореща такава.
52
18
 
23
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Щом националният предател и слуга на илюминати Горби иска обединение, значи Путин е на прав път.Студена война трябва да има ! Противовес трябва да има !Някой трябва да сложи край на терора на САЩ над света и очевидно тази роля най-много приляга на Русия.На съвестта на този *** Горбачов тежат милиони човешки животи и унищожени съдби в цяла източна Европа.Вижте как драстично е намалял броя на населението в бившите соц. държави през последните 25 години и ще разберете какво имам предвид.
51
5
 
15
 
! Отговори
аноит преди 9 години
този го нареждам до най големите престъпници на света.....
50
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велик човек!Трябва да мислим за мир, а не за война и крадене на чужди територии от по-слабите държави.
49
5
 
14
 
! Отговори
Бакърджиев преди 9 години
До Георги Димитров 85Жоре нали видя какво стана с твоя Мавзолей,леко го взривихме и сега се е изпарил ..?!Провери 1923 г какво е станало в БГ и как си възирал на Изток,тоя път ще те спипатвластите..буниш хората и бегаш бързо страхливецо,ама накрая пак на Изток ти видяхасметката в Барвиха !
48
2
 
9
 
! Отговори
Нане от Софию преди 9 години
Те на това животно,деца, се казва зурлеста ***.
47
1
 
3
 
! Отговори
winner преди 9 години
Ако има справедливост, детската Евровизия трябва да я спечели Алиса Кожикина с невероятната балада Dreamer!! Аз ще гласувам за нея, какъв глас само! Dnes.bg, моля пуснете някакъв материал за това дете, уникално е. И нашата Крисия е талантлива и чаровна, но песента й хич не. ме докосна и припевът звучи като копиран от Wrecking ball на Майли Сайръс. Много патетично и досадно еднообразно . Като че ли е писана за асамблея Знаме на мира! Но от Слави Трифонов какво може да се очаква.