Горбачов: Не трябва да има нова Студена война

Русия и Западът могат да се обединят срещу еболата и ИД
16 окт 2014 21:58,
110
Горбачов: Не трябва да има нова Студена война
Снимка: Архив Reuters

Някогашният съветски лидер Михаил Горбачов предупреди западните държавници и руския президент Владимир Путин да внимават да не въвлекат света в нова версия на Студената война, за чийто край той помогна преди 25 години, предаде Ройтерс.

Горбачов изрази своята тревога в интервю за в. "Росийская газета" по повод ситуацията с Украйна, която накара САЩ и Европейският съюз да наложат санкции на Русия, а Москва да отвърне, като забрани голяма част от вноса на западни хранителнистоки.

"Като първа стъпка трябва да бъде изоставена логиката на взаимните обвинения и санкции", каза 83-годишният Горбачов, който напоследък беше в болница.

"Не трябва да се въвличаме в нова Студена война. Общите заплахи за нашата сигурност не са изчезнали", заяви той.

Според него Русия и Западът са изправени пред повече общи предизвикателства, отколкото разделения. Горбачов посочи редица опасности за света като ебола и групировката "Ислямска държава", които по думите му могат да помогнат за сближаването между страните.

"Изправени пред общи предизвикателства, ние можем отново да намерим общ език. Няма да е лесно, но не съществува друг начин", заяви той в интервюто по случай предстоящата 25-та годишнина от падането на Берлинската стена на 9 ноември 1989 г.

Говорител на неговата фондация каза, че Горбачов планира да пътува за честванията в Берлин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Браво Горби... - ти си пич... - ти ни избави от лапите на комунизма... - ти си най-великият...
25
3
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 37Брачед, само забравяш МААААЛКАТА разлика, че АТАКА НЕ подкрепяше нито едно проекторешение на ДПС в миналия парламент- игра го или "против" или "въздържал се", а сега ГРОБ и Тиквата искат ДПС да ги подкрепя в своите проекторешения и гласуване на закони. Разбра ли сега кой на кого лиже *** в действителност, бе умрял кух скапаняко?)))))))
24
8
 
2
 
! Отговори
анти бляд преди 9 години
Всички червени *** сте прозрачни, свободите на индивида ви плашат до костите, както и напредъка и добруването му. Ако може да го наблъскате в конски вагони, стъпкан и изпилен, облечен еднакво с ватенка и зависещ от дневната дажба твърд хляб. За късмет на останалите тия времена са безвъзвратно загубени.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя белязания изобщо да не се напъва да дава акъл, а да се скрие и да не се показва предателя.
22
3
 
12
 
! Отговори
yan преди 9 години
Този ако го смаже валяк цялата планета ще умирише. ***. Продаде цяла Източна Европа за жълти стотинки. Дори американците останаха изненадани от щедростта му.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление руският народ ще продължава да затъва. Няма как да освободиш някого който не иска да бъде свободен, за мужиците е по лесно да живеят когато някой им дава посока. И в България за много хора демокрацията е омразно нещо - трябва да мислиш , да носиш отговорности и да си търпиш последствията от решенията понякога грешни, понякога добри!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горби предупреждава ЛилиПутин за "нова версия на Студената война".
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е един от най-големите *** в историята. Той направи така че да се огради с държави (кордон), които мразят руснаците и в червата си - Балтийските държави, Полша, Украйна, Румъния, България - които като население са 110 милиона, почти колкото руснаците и като БНП са 1,1 трилиона на половина на руския. Липсва само Беларус за да си остане русия изцяло в Азия. Реално погледнато русия си е азиятска държава, с цар(хан) азиятски уйгур!
18
3
 
8
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Абе оти тоя рогатио с петното на челото, ГОРБИ де, не го пуснат по улиците на Русията бре! Руснаците много добре си знаят какво да правят с него бре!
17
4
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 26 Попитай бат ти Бойко впрочем на кой е наистина господар МестанЯ!Муахахааххааахааахааха!!!!!! Докъде стигнаха ГРОБ и Тиквата- да искат подкрепа от ДПС. Муахахахааааааахааахаахах...... Тиквата в Истанбул: Мараба аскер!Муахахааааахааааааа....Всичко на тази земя си има причинно-следствена връзка. Всичко е закономерност!
16
2
 
7
 
! Отговори
Osman преди 9 години
Zaradi tozi *** dnes,gladuvat milioni hora ,,ne beshe cvete no njakaksi fukcionirashe sistema,,toi e vinoven za vsichko sluchvashto dnes
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв лидер пък е тоя *** кукла на конци НА САШ.
14
9
 
2
 
! Отговори
соросоид преди 9 години
бАТАКИСТЕ, защо не се телепортираш в селенията на дочената империя Северна Корея да опиташ сладостта на нормални владетели последователи на нормалните вождове Сталин, Ленин, Брежнев. Море един уикенд ще ти стигне да видиш Горбачов като ангел - спасител и със сълзи на очи да се проклинаш за грешните си думи!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя плъх що не е в Сибир да *** камъчки да го пращат в Сирия да се бие с ИД като много знае.
12
14
 
3
 
! Отговори
соросоид преди 9 години
На дрога сте вие червените, русофилски тикви! Горбачов е великан в сравнение с *** и единственият нормален човек, който тази страна е имала за ръководител от 150 години! А пияницата елцин е човек на КГБ и на ***, въобще не го слагай в едно изречение с Горбачов!
11
0
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 21Я по-добре питай Тиквата защо иска да предаде 900 000 българи гласували за ГРОБ на 5-ти октомври след като има намерение да целуне *** на Местан, а *** от своя страна да гласува за законите приети от ГРОБ. ДПС ще подкрепя ГРОБ! МУахахахаахахахааа...и това ако не е гавра с всички герберасти, не знам кое е!
10
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако този човек беше в момента начело на Русия, вместо джуджето ***, руският народ щеше да живее в пъти по-добре! Стандартът на живот в Русия щеше да бъде по-добър дори и от този на Европейските държави! Русия нямаше да бъде изолирана от целият цивилизован свят, а напротив!
9
12
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Горбачов е велик и и уреди света по спокоен бил съм 9 години в Москва и това което направи поклон. А вие ако сте некадърници и не се ориентирате или искате още да гълтате без да работите това си е ваш проблем.
8
13
 
8
 
! Отговори
перестройка преди 9 години
Вечна слава на този велик човек!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Studenata voina ne e spirala, koeto po obiasnimi prichini e neizvestno edinstveno na tova ot snimkata.