Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония

Талин ще иска обяснение от руска страна
22 окт 2014 22:01,
145
Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония
Снимка: Reuters, архив

Руски военен разузнавателен самолет Ил-20 вчера наруши въздушното пространство на Естония, съобщи днес генералният щаб на естонските въоръжени сили, предаде ТАСС.

Самолетът се намирал във въздушното пространство на Естония около минута, навлизайки в него 500 метра. "Самолетът нямаше план на полета, транспондерът му беше изключен и не е установявал радиоконтакт с естонското управление на въздушното движение", се посочва в съобщение на ГЩ.

Естония извика руския посланик във връзка с инцидента, предаде Асошиейтед прес. Говорителка на естонското външно министерство заяви, че Талин смята нарушението за сериозно и ще иска обяснения от руската страна.

НАТО обяви, че изтребители от Дания, Португалия и Швеция, която не е член на алианса, са участвали в прехващането и ескортирането на руския самолет над Балтийско море.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците се взимат нещо на много сериозно, я с бодра крачка и на майната си.
71
14
 
15
 
! Отговори
луд умора няма преди 9 години
Kато дете живеех в село на по-малко от 2 км от гръцката граница(годините 1948 и следващите).Тогава през ден -два гръцки самолети навлизаха в българско пространство,по някои от тях даже граничарите стреха с пушки и картечници,но не улучиха нито един.Доколкото си спомням никой тогава не вдигаше въобще шум,около такива инциденти.Сега направо се оляхте под хамерикански диктат.
70
14
 
15
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Ей, това 500 метра и тези си го изсмукаха от задницата! Сакън ,....Естония да остане по-назад то другите ,,жертви ,, на свирепата баба Меца,като Литва, Латвия .Ама и Баба Меца търпи ! Я изгони работещите в Русия над 150 000 хиляди естонци. Тогава пък ще ревнат,расизъм ,шовинизъм.
69
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво става с подводницата ? Говори се че са я намерили - в Северодвинск, дето и е базата :)
68
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Скърбящ по БГВсичко непригласящо на Путин е платено, това го знаем.
67
0
 
9
 
! Отговори
Скърбящ по БГ преди 9 години
Нестерова, колко ви плащат за тези глупости?
66
4
 
7
 
! Отговори
rambo преди 9 години
в момента в белия дом е влезнал нарушител а той какво иска.хората в америка не искат война а искат мир работа и спокоиствие.те не искат агресивното империалистическо правителство на барак обама който води завоевателни войни в целия свят.а света иска мир и благополучие.американския народ същто иска мир а не война.но управляващтата вихрушка на америка начело с барак обама води агресорски и империалистични войни в целия свят.затова народа на америка влиза в белия дом да се саморазправи с барак обам
65
7
 
14
 
! Отговори
AZ преди 9 години
500 МЕТРА ??????? ТИЯ ШЕГУВАТ ЛИ СЕ ? ЧЕ ТО ПОВЕЧЕ ДАЖЕ СА НЕОБХОДИМИ САМО ЗА ЗАВИВАНЕТО НА САМОЛЕТА ? ВСЕ ЕДНО ДА ОБВИНЯ КОМШИЯТА МИ ЧЕ Е НАРУШИЛ ДВОРНОТО МИ ПРОСТРАНСТВО С 15 СМ !
64
5
 
13
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Простотии! Да не са били 500 милиметра ???
63
6
 
12
 
! Отговори
Ким Йонг Ун преди 9 години
Сега Естония да прати протестна нота в Швеция чии го дирят шведски самолети в естонското небе, като не са член на алианса. Ааа-***-ха!
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че що да не наруши.може да искат да проверят тяхното ПВО.и кво са направили Естонците.такива цели се откриват много по рано и се прехващат на собствена територия за да ги принудят да кацнат при тях.ми да си го експортират в неутралния въздух колкото си искат.ем по приятно е на руските пилоти.кво реват толкова.
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати тъпата статия!!!Много неграмотно бе како.....500 метра....че и екскорт след прехващане!!!Ако не знаете-питайте и тогава пишете!
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите сме тесни специалисти в широк диапазон от области. Виждам, че и военните "експерти" не спират да се изказват по темата. Момчета, гледайки дискавъри, и четейки новини, не ви прави разбирачи. И да коментираш под дадена тема, когато нямаш какво смислено да кажеш, е по-скоро смешно.
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"изтребители от Дания, Португалия и Швеция, която не е член на алианса, са участвали в прехващането и ескортирането на руския самолет над Балтийско море."Брей то цяла ескадрила го е ескортирала този руски самолет.
58
4
 
25
 
! Отговори
до Щерев преди 9 години
Ти май не помниш как през пролетта руско летящо тенеке СУ 24 няколко пъти блокира най-модерната американска навигационна и целеуказваща система на ескадрения миненосец "Доналд кук" в Черно море.27 моряци обезумели от страх подадоха рапорти още като акустираха в Констанца.
57
2
 
15
 
! Отговори
преди 9 години
Ако това е снимка на самолета нарушител...........хахаха....... това е стратегически бомбардировач. Вярно свръх звуков,но руснаците не го ползват за разузнаване. Самолета носи ракети въздух-земя с ядрени бойни глави. Явно Ту 160 много харесва на Мария Нестерова
56
2
 
19
 
! Отговори
фон Рихтхофен преди 9 години
БАХ МАА МУ ! ЛОШО ! ТРИ ВЪЗДУШНИ АСА СРЕЩУ РУСНАКА ! ЛОШО !
55
0
 
7
 
! Отговори
йхгллкгх преди 9 години
Руски B-1 Lancer ли е бил? :)))))))))))
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато през 1968 армиите на СССР,България,Румъния,ГДР влязоха в Чехословакия,тя беше член на Варшавският договор.Военен съюз идентичен на този на северноатлантическите държави НАТО.Александър Дупчек тогавашния ген.сек на компартията беше арестуван,но за разлика от Имре Наги не беше убит.1956 бяха други времена.През 1956 в САЩ биеха здраво ***.Светът беше друг.
53
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде НАТО да спасява Естония.... ха ха смешници