Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония

Талин ще иска обяснение от руска страна
22 окт 2014 22:01,
145
Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония
Снимка: Reuters, архив

Руски военен разузнавателен самолет Ил-20 вчера наруши въздушното пространство на Естония, съобщи днес генералният щаб на естонските въоръжени сили, предаде ТАСС.

Самолетът се намирал във въздушното пространство на Естония около минута, навлизайки в него 500 метра. "Самолетът нямаше план на полета, транспондерът му беше изключен и не е установявал радиоконтакт с естонското управление на въздушното движение", се посочва в съобщение на ГЩ.

Естония извика руския посланик във връзка с инцидента, предаде Асошиейтед прес. Говорителка на естонското външно министерство заяви, че Талин смята нарушението за сериозно и ще иска обяснения от руската страна.

НАТО обяви, че изтребители от Дания, Португалия и Швеция, която не е член на алианса, са участвали в прехващането и ескортирането на руския самолет над Балтийско море.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
14
 
! Отговори
ГОРАН преди 9 години
АЛОООО, НАТОВЦИТЕ--ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ НАТО Е ИЗГУБИЛ 37 САМОЛЕТА,ПО ВРЕМЕ НА МИРНИ ПОЛЕТИ.ЗА ЗАГУБЕНИТЕ САМОЛЕТИ ВЪВ ВОЕННИ ПОЛЕТИ,ДАННИТЕ СА СЕКРЕТНИ.НЕ ВСИЧКО КОЕТО ВИ НАЛИВАТ В ГЛАВИТЕ Е ВЕРНО,НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ,АКО НАТО БЕШЕ ТОЛКОВА СИЛНО--ОТДАВНА ДА БЕШЕ ВЛЯЗЛО В РУСИЯ И КИТАЙ--НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ.
31
10
 
12
 
! Отговори
ДО "навигатора& преди 9 години
До льоловцихААххаааха какво нато,бе пич.Там войниците се женят помеждуси.Кой е булка,кой е брат кой е сват леле,седнали с нато да се хвалят.Сърбите им свалиха невидимката с лопатите,докато си копаеха картофите.хаХааХХааххаааааа.а докато бомбандираха Либия 6 самолета объркали пистите и кацнаха в Мароко.А вчера объркали и пуснали оръжие на ИД вместо на кюрдите в Ирак---за тези навигации ли ми говориш,и за нато???? СМЕХХХХХХХ
30
9
 
8
 
! Отговори
льоловци преди 9 години
До навигаторТо щото това е прехваленото НАТО--немогат да докажат със снимки и материали КОЙ свали Боинга.Айде малко реалити,а....то затова и това НАТО усра Черно море от "супер" кораба си"Доналд Кук".....я се фани малко по-сериозно бе.Те затова на тези натовски "супермени",пет селяни от кръчмата им набиха канчетата и ги направиха къдрави....
29
13
 
15
 
! Отговори
Реално погледнато.. преди 9 години
пак ни разказват страшни приказки,или журналистите "не са в час"...500 метра във авиацията са с нулева стойност.Със скороста с която лети самолета-дори и успоредно на границата--не е възможно да се докаже навлизане в чужда територия.А такива навлизания има постоянно във цял свят.Тук смисъла е друг-след като Швеция се издъни с подводницата-била руска,после холандска и накрая стана"имаше ли Гюро глава"--сега се вдига нова врява-ДАЛИ е случайно??Или ни подготвят за нещо страшно-например война.....
28
10
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 9 години
На този етап единствено страда и ще страда празната ти тиква. А можешенещо друго да правиш, освен да тролиш тук за пари, щеше да имаш живот на нормален човек.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тц тц, горките мармоти, колко са комплексирани...Предполагам, това е резултата от това да седиш сам в малката тъмна стая и да завиваш шоколад в станиол...
26
12
 
13
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
Имаше една песничка "дали ама надали"))) По-скоро Новорусия скоро ще се появи официално на картата.
25
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде , другия път не 500 м. ,а 500 км. навътре .Да видим тфа НАТО освен да бомбардира мирни хора ,какво друго може .
24
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврото ще продължи да пада и ес е пред разпадане. Трябва да плати дълга на укрите, освен това украйна се нуждае и от допълнително солидно донорство. Освен това пострада и ще страда от руските контрасанкции.
23
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реално пред еврогейците има два варианта-да платят 5 милиарда дългове на украйна или да останат без газ за зимата. И двете неща ще тласнат икономиката на ЕС към криза, а тези "новини" за нарушаване на възд. пространство са глупости за отвличане на вниманието. Просто прах в очите след срещата в Милано.
22
12
 
11
 
! Отговори
рамбо преди 9 години
Латвиа,литва и естониа рано или касно щте трагнат с русиа сами от глад ,мизериа и безработица.те са част от ссср кито се вазражда и завладиава света.соц лагера се вазражда с бързи темпове и никои не мобе да го спре.това е факт.
21
16
 
24
 
! Отговори
Самолет Ил 62 преди 9 години
Правим им елементарна математика на естонците.Ако самолетът се е движил със 600 км/ч600 км/ч = 166 метра в секунда500 метра в естонското / 166 = 3 секундиХайде изстребители на Дания Португалия и Швеция да покажат нагледно как са в състояние за 3 секунди да излетят, да настигнат руския самолет, да комуникират с него и да го изведат от естонското въздушно пространство.На мен ми се струва дърта каубойска лъжа.
20
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сергей Глазьев прогнозира в Политикус, че третата световна война е неизбежна.Та естонците да не ръчкат мечката.
19
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже и при съвременната техника такава точност не може да има. Нека се опитат да го свалят в тези 500 метра. Ще го ударят когато си е вече над собствена територия и тогава ще стане една ***
18
14
 
6
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Граовец 19Да го свалят, ама няма с какво.Прашката се скъса...Чудя се кога *** ще препише статията за това, как руски пранкер е разигравал украинския евреин Коломойски два месеца. По скайпа, гримиран като лидер на опълченците от Новороссия. Голям фал, голям сеир, май е бил споменат един "Боинг".Какво, *** пак ли заспа?
17
16
 
15
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Aма как така транспондерът бил изключен?Не е вярно! Транспондерът е предал съобщение на руски език по рекламните честоти на "Первьiй канал", а приемникът е бил в Калининград!Ама моля ви се! Военно морският флот на Естония издирва летящата подводница с черна раничка в небесата над Талин! Даже Радослав Шикорски я е видял с очите си, а той не лъже! Никога не лъже...
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е видял светофара..
15
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обадете се на Путин да иде да си прибере самолетите и подводниците.
14
16
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
битият - бит, летелия - летял... голям вой, и кво е станало??? 500 м. във въздуха при полет са нищо, всеки може да сбърка... то бива страх, ама чак пък толкоз, от един кошник да пожълтяват гащите??? нали са големи бабаити?
13
7
 
18
 
! Отговори
Габровец преди 9 години
Аз съм за 20 долара на варел, нека се бъхтат всички опек и раша.