Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония

Талин ще иска обяснение от руска страна
22 окт 2014 22:01,
145
Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония
Снимка: Reuters, архив

Руски военен разузнавателен самолет Ил-20 вчера наруши въздушното пространство на Естония, съобщи днес генералният щаб на естонските въоръжени сили, предаде ТАСС.

Самолетът се намирал във въздушното пространство на Естония около минута, навлизайки в него 500 метра. "Самолетът нямаше план на полета, транспондерът му беше изключен и не е установявал радиоконтакт с естонското управление на въздушното движение", се посочва в съобщение на ГЩ.

Естония извика руския посланик във връзка с инцидента, предаде Асошиейтед прес. Говорителка на естонското външно министерство заяви, че Талин смята нарушението за сериозно и ще иска обяснения от руската страна.

НАТО обяви, че изтребители от Дания, Португалия и Швеция, която не е член на алианса, са участвали в прехващането и ескортирането на руския самолет над Балтийско море.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
inatut преди 9 години
Ами свалете го.. ко виси там..взривявай
51
15
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Такова руско летящо тенеке само прихващане с ЗРК и сваляне.
50
3
 
16
 
! Отговори
rambo преди 9 години
да върнем ссср югославия и гдр.да върнем социализма на ленинрсталин и маодзедун.при социализма всички бяхме равни и нямаше безработица глад и мизерия.имаше и безплатно образование и медицина.нямаше наркотици и проституциа и престъпност.живота беше спокоен и всеки имаше работа.не на империалистите и окупаторите от америкаревропа и нато.те ни експлоатират и ние им работиме за жълти стотинки като бели роби а те трупат на наш гръб милиони като ни експлоатират.да на евразииския съюз .вън от бг сащ ев
49
3
 
21
 
! Отговори
до Тошо преди 9 години
Тодоре,знаеш ли защо САЩ сложиха санкции на Унгария---много просто---унгарците биха шута на ЕРП етата--това е истината.ЕРПетата са под тяхен контрол-както и у нас......просто е.....
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Нестерова руски самолет е нарушил стерилноста на задното пространство!
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Несторова руски самолет и нарушил задното пространство!
46
8
 
22
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Руските и българските танкове през 68-***, спасяваха чехите от поредния майдан, резултата щеше да по плачевен от Украйна 2014, но промития ти соросоидален мозък няма как да го проумее.
45
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално заглавие, съобазено със пронатовсата конюктура. Вие какво очаквате да лепнат заглавие като "ЕС се чуди как да намери 5 миларда за да плати газта на укрите"!
44
2
 
20
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
До aми дa бегaт унгaрциПак ти казвам-НЕ съм русофил,но това непречи да виждам истината.Всички държави имат грехове-това е факт...НО държавата с НАЙ-МНОГО грехове няма морала да диктува на целия свят как да живее....схващаш ли?? Що се отнася за Сомалия-какви пирати бе пич в 1955....мисли малко
43
7
 
36
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
Скъпа Мария Нестерова, това са поредните глупости, които побликувате в пространството с цел да окаляте Русия. Спомнете си случая с подводницата в шведските териториални води, сега самолет, а утре нови бази на САЩ в прибалтийските държави. А бе вие защо ни правите на ***, не можете ли да разберете че хората не са толкова неграмотни, за да не видят колко всичко е елементарно. Липсват само страховете на президента от руска военна заплаха или тези на военния министър. Елементарно и долно.
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТошоТоше,само в Бразилия от 1964 до 1968 жертвите са над 7 мил.А в Турция през 1922 в Измир са убити почти 2 мил човека.
41
7
 
33
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
до 9898 Аз живея в Унгария,ако не ми вярваш виж унгарските новини от вчера.Унгарците във форумите масово пишат--С такива "приятели като САЩ" врагове не са ти нужни.А президента на Мексико каза"Прклятието да си съсед със САЩ,неможе да е от Бога....то е от дявола".Така,че трябва да се чете,а не само да се *** и да пишат популизми и лозунги.
40
2
 
20
 
! Отговори
9898 преди 9 години
До Тошо Верно ли бе пич, е това за Унгария? А тая новина я няма у нас.Май демократичните и свободни медии са доста натиснати и обслужващи.....Тия надминаха и *** вече.*** и свободата на словото,*** и демокрацията.....
39
5
 
19
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
До лика приликаМай не правиш разлика,от това да нападаш някого и да избиваш народа му-пример Ирак-убити са вече над 2,5милиона човека--и тов да защитаваш земята и границите си.Какво му дреме на Чичо Сам,че например в Сомалия имало диктатор--и дали е диктатор-може да се спори.Защото критериите на САЩ са много растегливи,обикновенно минават с номера на "демократичните ценности"---като вчера--пресен пример--наложиха санкции на Унгария,защото заплашвали демократическите ценности?!?!
38
8
 
13
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
до хайде да те видим--Русия освен във Афганистан,нито в една война не е влизала сама,демек-войната е започнала и русите тогава са се включили.Никога не е убивала защото "имал някакви доказателства"--редовния номер на САЩ...
37
7
 
12
 
! Отговори
9898 преди 9 години
До ТошоДа допълня и аз-Джибути,Кения,Етиопия,Йемен,Еритея в тези конфликти са загинали малко над 9 милиона човека.А кой ги е започнал? Позна ли?Отговорът е САЩ.
36
9
 
12
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
До хайде да те видимЛеко ме учудва твойта наивност,но няма да споря с теб--пак ти пиша--това са данни от сайта на американския сенат--сам ги виж(ако можеш да четеш,разбира се).А САЩ са воювали във страни които даже не си чувал--Гватемала-Хаити,Доминикана,Хондкрас,Китай,Панама,Салвадор,Иран,Филипините,Ливан,Конго,Лаос,Еквадор,Бразилия,Индонезия,Гана,Камбоджа,Оман,Чили,Гренада,Либия,Боливия,Сомалия,Судан...и т.н. Символите не ми стигат--ако наистина си заинтересуван от истината сам си намери инфо
35
7
 
9
 
! Отговори
До 58 преди 9 години
///В Черно Море на ротация има постоянно по няколко НАТОвски кораба от пролетта///Е и?
34
11
 
11
 
! Отговори
До 58 преди 9 години
Какви сте смешници, много сте смели тук, ама никой от вас не се записа в нацистките, украински батальони и да подпомогне реално "евроатлантическата интеграция" на укрите, оставихте ги опълченците да ги избиват, а сега ще им се наложи и да позамръзнат)))
33
11
 
18
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
Лошото е едно,пиша ви тук на всички експерти,и вие си правете изводите---ОТ 1914год. до 2009год. САЩ са провоцирали 92 войни и въоражени конфликта във над 60 държави по-света.Приблизителни данни за жертвите са 350--380 мил. човека.Тези данни са от офицялния сайт на американския конгрес....Правете си сами изводите,кой е агресора.Не е нужно да си русофил,за да НЕ си съгласен с външната политика на САЩ и марионетката му НАТО и Е.С.