Путин - отново най-влиятелен в света според Форбс

Челната тройка не се е променила спрямо 2013 г.
Обновена: 6 ное 2014 07:17 | 5 ное 2014 19:22,
208
Путин - отново най-влиятелен в света според Форбс
Снимка: Reuters, архив

За втора поредна година руският президент Владимир Путин оглави класацията на Forbes за най-влиятелен човек в света. “Никой не би нарекъл Владимир Путин добро момче“, заявяват от авторитетното издание.

Те обаче посочват, че през тази година той успя да анексира Крим, да провокира въоръжен конфликт в съседна Украйна и като лидер на богата на енергийни ресурси и ядрени оръжия страна никой не може да го нарече слаб.
Така Путин отново оглавява класацията на Forbes, следван от президента на САЩ Барак Обама и на Китай – Си Дзинпин.

Всяка година редакторите на авторитетното списание правят списък със 100-те най-влиятелни личности в света. Класацията се изготвя на базата на фактори като налични финансови ресурси, власт или броя на хората, върху които посочените личности имат влияние.

Челната тройка не се е променила спрямо 2013 година. Руският лидер пък не е отстъпвал от тройката от 2011 година насам.

Четвъртото място и тази година заема папа Франциск, а петото – германският канцлер Ангела Меркел. В десетката на най-влиятелните личности в света присъстват още ръководителите на Федералния резерв Джанет Йелън (6-то място) и на Европейската централна банка – Марио Драги (8-мо място).

Сред най-влиятелните личности са още и съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, както и съоснователите на Google – Сергей Брин и Лари Пейдж.

В списъка има общо 17 лидери на държави, чийто брутен вътрешен продукт е над 48 трилиона долара, както и 39-ма изпълнителни директори и председатели на бордове на компании, които имат общи годишни приходи от 3,6 трилиона долара, допълва още Forbes.

Изданието посочва, че се увеличава броят на влиятелните жени – за първи път в челната десетка има две дами – канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателят на Федералния резерв – Джанет Йелън.  

Още новини от "Свят" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путин е една посредствена личност ...
70
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Отблъскваща сила''-статия за Путин в руската медия ГРАНИ ру.....Форбс-Никой не би нарекъл Путин добър човек....На това ли се радват путинофилите?
69
1
 
9
 
! Отговори
yan преди 9 години
Пишещите с големи букви са най-големите *** - генно обременени.По темата - лъжа и измама е написаното! Щом ги няма нашите величия Бойчо, Роско - всичко е натъманяване.
68
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 83ПУТИН се казва политикът, с когото се съобразява целия свят, вкл. и САЩ и ЕС , дори и да не го обичат.ПУТИН Запомни!
67
18
 
5
 
! Отговори
,34ЩХТ преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !ЕСТЕСТВЕНО , ЧЕ СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ШИЗОФРЕНИЦИ , КАТО ТОЯ , ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕШ КОГА ЩЕ ИЗБУШИ И ЩЕ НАТИСНЕ КОПЧЕТО ....
66
4
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
da mi qde onaq rabota.mafiot.
65
0
 
10
 
! Отговори
До Одисей преди 9 години
Пак ли си тук?Как не ти омръзна от минуси?Превърнал си се в единица за глупост.
64
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 9 години
До Анонимен 79Това е суха статистика за валутния резерв на Германия. Прав си -даже , когато си го поискха златото от американците , те не им го дадоха. Защото го нямат.За отношението към НПО съм с теб!
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** дето плюят Путин какво ще кажат сега, а палячовци?
62
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА КРЕТЕНЧЕ ЛОШО ЩЕ ПАДНЕ ....
61
11
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Ако Ахмет Доган е 2-и най влиятелен българин според класацията на тази медия ,може да вярваме че *** е най влиятелния нисък мъж на планетата..ха..ха сериозен източник е таза медия.
60
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Щом Форбс не пише за Бойко и Цветелина, значи нищо не познава!
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 42 70 При положение ,че половината резерви на Германия са в САЩ ,просто не говори кой какво притежавал Инак Путин ви е*е НПО отрепките на лягане и ставате,затуй не го харесвате вие Виж,ако ви е*е някой от ИДИЛ ,щяхте да сте най-щастливи на света
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според вестник Демокрация най влиятелната мъж и гордост на русофобите е мъжа на мечтите им Кончита
57
0
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Да беше писал икономика.
56
2
 
9
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Само да добавя, че Одисей е *** като г* з!
55
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Форбс какво би писал за Хитлер през четеридесетте години на 20 век?
54
2
 
20
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Много ги е яд ***, че начело на Русия е един истински държаник! Това ме радва!:-)
53
4
 
2
 
! Отговори
42 преди 9 години
До Анонимен 56 Колега, валутните резерви на една Германия са 198 млрд за 2013 - за 80 млн население Значи валутните резерви на Русия са напълно съотносими към население с Германия - локомотивът на ЕС. Вярно, че ВР на Русия бяха 640 млрд и са се стопили.
52
1
 
21
 
! Отговори
Умник преди 9 години
Боже, колко сте смешни! И жалки! И глупави и неадекватни! И елементарни! Нямате толкова акъл за да оценявате "какво момче" е Путин. А колкото до провокациите, знаем много добре кой започна, кой гори невъоръжените "Беркут" на площада и кой ги поливаше с коктейли "***". Кой ги стреляше в гръб. Какво ни правят на ***? НЯМА ДА ВИ МИНЕ НОМЕРА при Путин! Трябва все пак най-накрая да си намерите МАЙСТОРА! А, да попитам, КАКВО СТАНА СЪС САМОЛЕТА???????????????