Путин - отново най-влиятелен в света според Форбс

Челната тройка не се е променила спрямо 2013 г.
Обновена: 6 ное 2014 07:17 | 5 ное 2014 19:22,
208
Путин - отново най-влиятелен в света според Форбс
Снимка: Reuters, архив

За втора поредна година руският президент Владимир Путин оглави класацията на Forbes за най-влиятелен човек в света. “Никой не би нарекъл Владимир Путин добро момче“, заявяват от авторитетното издание.

Те обаче посочват, че през тази година той успя да анексира Крим, да провокира въоръжен конфликт в съседна Украйна и като лидер на богата на енергийни ресурси и ядрени оръжия страна никой не може да го нарече слаб.
Така Путин отново оглавява класацията на Forbes, следван от президента на САЩ Барак Обама и на Китай – Си Дзинпин.

Всяка година редакторите на авторитетното списание правят списък със 100-те най-влиятелни личности в света. Класацията се изготвя на базата на фактори като налични финансови ресурси, власт или броя на хората, върху които посочените личности имат влияние.

Челната тройка не се е променила спрямо 2013 година. Руският лидер пък не е отстъпвал от тройката от 2011 година насам.

Четвъртото място и тази година заема папа Франциск, а петото – германският канцлер Ангела Меркел. В десетката на най-влиятелните личности в света присъстват още ръководителите на Федералния резерв Джанет Йелън (6-то място) и на Европейската централна банка – Марио Драги (8-мо място).

Сред най-влиятелните личности са още и съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, както и съоснователите на Google – Сергей Брин и Лари Пейдж.

В списъка има общо 17 лидери на държави, чийто брутен вътрешен продукт е над 48 трилиона долара, както и 39-ма изпълнителни директори и председатели на бордове на компании, които имат общи годишни приходи от 3,6 трилиона долара, допълва още Forbes.

Изданието посочва, че се увеличава броят на влиятелните жени – за първи път в челната десетка има две дами – канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателят на Федералния резерв – Джанет Йелън.  

Още новини от "Свят" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо изобщо трият тези - Пълна цензора На времето в соца и казармата ВКР/ Военното Контра Разузнаване/ правеше така цензура - преглежда писмото до любимата , кефи се на любовните обяснения , вижда някакво недоволство от реда в казармата и реже писмото, демек ти си го пратил, а то не пристига.Да пишат , че не са съгласни с този коментар и да го пуснат скрит с линк.
10
5
 
6
 
! Отговори
USA преди 9 години
Американская валюта на торгах, по данным на 18:05 среды, на Московской бирже преодолела вторую психологическую отметку за день - на одну копейку превысила рубеж в 45 рублей, передает НТВ
9
5
 
31
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Напълно заслужено. Так держать!
8
0
 
32
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Бог не е в силата, бог е в ПРАВДАТА. Когато съчетаеш силата и правдата си непобедим.
7
1
 
32
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Абе тези от Форбс да не са ***? Как може Банана да е номер две. Още малко ще изкарат и Самсунг пред Епъл, ужас над ужасите!
6
32
 
8
 
! Отговори
щерев преди 9 години
Руския народ докато гладува императора *** пилее пари за платена информация на Форбс .Парите винаги са мотив да пишеш глупости..ха..хаПутлер излизе голям комплекс ар да плаща на *** и медии .А случайно да пишат че е пораснал с 2 см..ха..ха? ТАКИВА ПЛАТЕНИ ПРОПАГАНДИ ПРОСТО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ КОМЕНТИРАТ.НЕКА СИ ВЯРВА ЧОВЕКА БОЛЕН ОТ РАК....
5
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН Е ВЕЛИК!
4
11
 
41
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Очаквам няколко самоубийства на русофоби. Истината боли, а?
3
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това се знае в цял свят, само в някои родни медии го оплюват !!!!!!!! Готин, умен и с желязна воля и психика !!!!
2
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toi i *** e bil mnogo vliatelen ...
1
15
 
2
 
! Отговори
ахмед м..ал преди 9 години
Аз съм