Руски войски не се движили към Украйна, било провокация

Аргументите били под формата на слухове от социалните мрежи
7 ное 2014 11:18,
58
Руски войски не се движили към Украйна, било провокация
Снимка: Reuters, архив

Говорител на руското министерство на отбраната определи днес като провокационно изявлението на канадския външен министър Джон Беърд по повод руски войски, които уж се движели към границите на Украйна, съобщи ТАСС.

"Беърд, а преди него и "представители на САЩ и на НАТО, изразиха безпокойство от това, че руски войски приближавали уж границата с Украйна. В изявленията бяха цитирани някави "съобщения", без да се представят фактически доказателства. Без да споменаваме втръсналите вече традиционни "аргументи" под формата на слухове от социалните мрежи", заяви говорителят.

"Всички провокационни "съобщения", насочени към по-нататъшно разпалване на страстите около гражданския конфликт в Източна Украйна, имат един-единствен източник. Той не е от украински произход, при все че днес е разположен в една от административните сгради в Киев", изтъкна той.

В тази връзка министерството приканва западните партньори "да адресират занапред своите опасения, свързани с невярна информация за руските въоръжени сили, директно до източника, който ги е измислил".

Вчера Джон Беърд заяви, че Канада е разтревожена от съобщения за придвижване на руски войски край границата с Украйна. "Приканваме Москва незабавно да изтегли войските си не само от граничните райони, но и от територията на Украйна", каза той.

Освен това канадският министър призова Русия да спазва споразуменията от Минск, както според него "прави украинската страна", отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
21
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
Ама разбира се, как може дори да си помислите такова нещо. Това са отпускари, тръгнали са на екскурзионно летуване в есенно-зимни условия. Не, това.....ало...ало...Не, това не са оръжия, китари са, обичат хората да пеят и свирят.....какво?.....не, не са бронетранспортьори, обикновени туристически коли с висока проходимост....защо ли?....аа..ами за риболов, да, да за риболов. Не, нямаме никакви войски. Това са каси бира и водка.... не са снаряди....ало....не са цеви, въдици си носят хората.......
28
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нещо за Пушилин и за това защо изпуши ще напишеш ли Жанче или мълчиш по въпроса май вие страдате от деменцияОдисей 1
27
1
 
23
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Анонимен 25 Бъркаш за "ОДИ СЕЙ райграс". Той не е блокирал, просто е в един от стадиите на деменция.
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 те точно на теб ще ти ги покажат какво ти разбира главата ти може ли да размичиш Гороловка от Горна волта на сателитна снимка срига демонстрирали простотията си напротив още от първия ден се твърди че са руснаците а пък те Путин по точно извика Пушилин който днес трябваше да е горд победирвм на узбирите в Донецк но вместо това изчезна безследно нещо вдеваш ли изобщоОдисей 1
25
26
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
Руснаците първо отричат. Неистово отричат. После - било хуманитарна помощ. След това - ограничен контингент. После - доброволци-отпускари. След това се изтеглят войските. Аман от техните лъжи. Нямало било авария в Чернобил и цяла България се налапа със салата, дето свети! На СССР И РУСИЯ (СССР-2) НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА! Сега - по-важното: 1Евро=60 рубли. Рублата е май в свободно падане. Ако помните - тъпата Киршнер (президент на Аржентина) подписа с Путин за АЕЦ. Същата седмица Аржентина фалира!
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОдисейчо,снимките от спътника могат да се покажат за 1 минута след преминаването на спътника,така че ***,ако американците имаха такива,с които да уличават във нещо Русия--отдавна да са ги показали.Доста го усукваш напоследък....май блокираш вече...ааа..
23
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23 бъди спокоен следствието за такива инциденти никога не приключва за един ден или месец справка следствието за Локърби продулжило три години делото десет години а Кадафи призна след 15 години и изплати един милиард на наследниците така че смешкоъо си ти щомсмяташ че такова слрдствие може да приключи за нула времеОдисей 1
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азТо от тая техника чакаме американските спътникови снимки за Боинга вече 6 месеца....каква техника.бе..***
21
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците отричат, но сами не си вярват, защото лъжат като дърти ***!
20
2
 
28
 
! Отговори
Новината е.. преди 9 години
НАТО щяло да купи френските "Мистрали" които бяха построени за Русия.Заради тази сделка,генералния секретар на НАТО е предложил,членките на Алианса да вдигнат размера членските си вноски в касата на НАТО............МАЙ пак луд грабеж ни очаква.
19
28
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
При наличието на толкова много техника горе (в орбита), на Руснаците не им ходи да се правят на ощипани. Времената са такива, че дори и само да пръдне руски войник, вече е замирисало чак в Антарктида... Какво има да се пенявят и да отричат, като е ясно, като бял ден?!
18
35
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Време е нато да пуска атомната бомба над Москва.Тия руско-азиатски орди не подлежат на възпитание.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са изпратили руски войски, а "хуманитарна помощ....зеле, моркови, картофи,...водка.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напред с гърците славяни...добре, че те не знаят, че са станали славяни... пустите клисурци,станали московци, а панагюрци - донски казаци:-)
15
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След всеки рейд на белите камази след настъпление на руските войски в Украйна
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисейчо в последно време доста испростя..не те обиждам,но вече много си личи.Може от годините да е...незнам..но стана доста ниска топка....
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не са руски, а туристически войски :)
12
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9 ти какво искаш да ти напишат агентт 007 ни осввдоми и сателитните сники от еди кой си спътник го доказаха Ра това несериозниОдисей 1
11
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10 Донбас е в Европа а в твоята Русия управляват азиатциОдисей 1
10
3
 
31
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Да се чуди човек къде е Северна Америка, къде е Донбас.