Ваксина, която имитира вируса ебола, ще се бори с болестта

При тестовете се инжектира кравешки вирус, който лъже организма
11 ное 2014 19:21, Екип на Bulgaria On Air
12
Ваксина, която имитира вируса ебола, ще се бори с болестта
Снимка: bgonair.bg

Разработването на ваксина обикновено отнема около 10 години и може да струва до 1 милиард долара. Но сега, когато епидемията от ебола вилнее из Западна Африка и се разпространява в западния свят, изследователите се надпреварват да открият лечение.

"Това е инфекциозна болест, най-лошата епидемия в историята. Необходимостта от тези мерки, разбира се, се усеща по-силно от всякога", казва полковник Ствиън Томас от Изследователския военен институт Уолтър Рийд.

Досега данните от тестовете на ваксината върху животни са отлични. Ваксината защитава от ебола 100% от маймуните.

За разлика от традиционните ваксини обаче, в инжекцията няма вирус на ебола. Вместо това се използва кравешки вирус, който е генномодифициран така, че за имунната система да изглежда като вируса на ебола.

"За 6 седмици направихме това, което обикновено би отнело 6 месеца. Като се размножава, както всеки жив вирус, той си слага наметало, така че да изглежда като ебола. Тялото на човек си казва, че това изглежда като ебола и започва да реагира. Ние се надяваме, че тази реакция ще бъде запомнена. Ще имаме ли ефективна ваксина за тази конкретна епидемия? Това е много трудно да се каже", коментира полковник Шон Ремек от Walter Reed Army Institute of Research.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
gabi преди 9 години
Da bqha se setili po rano :)
4
0
 
1
 
! Отговори
Wall Street преди 9 години
Ехее гадовее, бавно *** от рака и спина, та нашите лаборатории трябваше да се трудят неуморно за нещо по-ефикасно дъгее. Сега тъй като се поохарчихме ще ви пуснем и една ваксинка та да избием разходите по създаване на вируса. Ако нямате кинти, вашите правителства ще платят, те са наши хора и вече ги инструктираме в масонските ложи по места.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1. Ебола съществува мнооооого преди 2009 година.
2
5
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
Хайде не пиши простотии.
1
4
 
6
 
! Отговори
смъртоносния вирус преди 9 години
Смъртоносния вирус ебола, е създаден през 2009 г. по поръчка на американското правителство и е патентован. Собственика на патента е американското правителство! Номерът на патента е US 20120251502 A1.