САЩ и Китай намаляват емисиите на парникови газове

Двамата президенти обявиха планове за укрепване на доверието във военната сфера
12 ное 2014 09:27, Елка Василева
27
САЩ и Китай намаляват емисиите на парникови газове
Барак Обама и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама и китайският му колега Си Цзинпин заявиха, че страните им сериозно ще намалят емисиите си на парникови газове в атмосферата в следващите две десетилетия, съобщи ТАСС.

Обама каза, че до 2025 г. САЩ ще намалят емисиите си с 26-28 процента от нивата от 2005 г.

Си Цзинпин заяви, че до 2030 г. Китай може да спре да увеличава емисиите си и да премине към неизкопаеми горива, от които да произвежда една пета от необходимата енергия.

"Това е крайъгълен камък в американско-китайските отношения", каза Обама на съвместна пресконференция с китайския президент в Пекин.

Лидерът на републиканското мнозинство в американския Сенат Мич Макконъл обаче заяви, че това е нереалистичен проект, предаде Франс прес. "Този нереалистичен проект, който президентът ще завещае на приемника си, означава със сигурност по-високи цени на енергията и още по-малко работни места", каза Макконъл.

САЩ и Китай са се договорили също така да активизират преговорите по сключването на инвестиционно споразумение. Новината беше съобщена от двамата президенти на съвместната пресконференция.

Споразумението предвижда намаляването на данъците и налозите върху високотехнологичните стоки, посочва Асошиейтед прес.

Двете страни са се договорили и да удължат продължителността на визите, които се дават на американски и китайски граждани.

На пресконференцията Барак Обама и Си Цзинпин обявиха планове за укрепване на доверието във военната сфера. В рамките на тези планове се предвижда въоръжените сили на двете страни да предоставят повече информация за техните действия в Тихия океан, допълва АП.

На пресконференцията Си заяви, че Тихият океан е достатъчно голям, за да може в него да се вместят храбростта и уменията на САЩ и Китай, допълва АП.

Си и Обама съобщиха, че са се договорили да си сътрудничат и в борбата срещу тероризма и международната престъпност, предаде ТАСС.

Пресконференцията се състоя, след като Си прие Обама в правителствената резиденция в Пекин в неформална обстановка, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
рашатов преди 9 години
я тук специалистите да кажат кога Китай стана икономически гигант, когато беше затворен към света и контактите му бяха със СССР-то или когато се отвори лекичко икономически към Запада
21
2
 
1
 
! Отговори
ввв преди 9 години
напиши го когато стане, фантастика не ми се чете
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВНа всеки му е ясно, че евро пуделите бяха наказани.ЕС палача на европейските народи, жалко васално съюзче на извратеняци.
19
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МЕСТОРОЖДЕНИЯ/ НАХОДИЩА РАЗПОЛОЖЕНИ ВЪВ ЗАПАДЕН СИБИР, А ТОВА Е СЪЩАТА РЕСУРСНА БАЗА КОЯТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ДОСТАВКИ ВЪВ ЕВРОПА>>,- ОТБЕЛЯЗА АЛЕКСЕЙ МИЛЕР/ ИЗЛИШНО Е ДА СПОМЕНАВАМЕ КОЙ Е/.НЯКОИ ПОЛИТОЛОЗИ ВЕЧЕ ГОВОРЯТ ЗА ТОВА ЧЕ СЪГЛАСЯВАЙКИ СЕ ДА ДОСТАВЯ НА КИТАЙ РЕЗЕРВИРАНИЯТ ЗА ЕС ГАЗ, МОСКВА ПРАКТИЧЕСКИ СЕ ОБРЪЩА НА ИЗТОК КЪМ ПО-ПРЕДСКАЗУЕМИЯТ КИТАЙ И ПО ТОЗИ НАЧИН НАКАЗВА ЕВРОСЪЮЗА ЗА НЕКОНСТРУКТИВНАТА МУ ПОЗИЦИЯ ПО УКРАЙНА И САНКЦИИТЕ. EXPERT.RU <<ЗАПАДНЫЙ МАРШРУТ НА ВОСТОК>>
18
1
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ДОСТАВКИ СЪС МАРШРУТИТЕ ПО СУША ОТ СРЕДНА АЗИЯ/ТЮРКМЕНИСТАН И РУСИЯ.ПРИ ТОВА ОТ ТЕЗИ ДВА ВАРИАНТА РУСКИЯТ Е ВСЕ ПАК ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ЗАРАДИ СВОЯТА ПО-ГОЛЯМА СИГУРНОСТ.ЗАТОВА АНАЛИТИЦИТЕ НЕ ИЗКЛЮЧВАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ЧЕ МОСКВА ЩЕ СТРОИ И ТРЕТИ ГАЗОПРОВОД , ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯТ <<ДАЛЕКОИЗТОЧЕН>>.НО АКО ВЪВ СЛУЧАЯТ СЪС ,,ДАЛЕКОИЗТОЧНИЯТ ТРЪБОПРОВОД'' ГАЗ ЩЕ СЕ ВЗЕМА ОТ САХАЛИНСКИТЕ И КУРИЛСКИТЕ ГАЗОВИ ПОЛЕТА ПИКАНТНОСТА НА ДАДЕНАТА СДЕЛКА / ЗА ,,АЛТАЙ''/ Е ВЪВ ТОВА ЧЕ <<ДОСТАВКИТЕ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ОТ
17
1
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
НА ВНОС.ПРИ ТОВА ВЪВ ДОСТАВКИТЕ ПО МОРЕ ИМА ОПРЕДЕЛЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ.ГАЗ РАЗБИРА СЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВОЗВА СЪС ТАНКЕРИ ОТ БЛИЗКИЯТ ИЗТОК / КИТАЙЦИТЕ ВЕЧЕ СТРОЯТ ЗА НЕГО ТЕРМИНАЛИ/ НО ТОЗИ МАРШРУТ НЕ Е БЕЗОПАСЕН.КИТАЙ ВОДИ КРАЙНО АГРЕСИВНА ПОЛИТИКА ВЪВ ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ А ИМЕННО ПРЕЗ ТОЗИ РЕГИОН ЩЕ МИНАВАТ ЖИЗНЕНОВАЖНИТЕ ЗА НЕГО ДОСТАВКИ НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ.И ПОНЕЖЕ КИТАЙ НЯМА ОКЕАНСКИ ФЛОТ ТОЙ НЕ Е ВЪВ СЪСТОЯНИЕ ДА ЗАЩИТИ ТЕЗИ ДОСТАВКИ.ЗА ТОВА НА КИТАЙ Е НУЖНО ДА ДИВЕРСИФИЦИРА РИСКОВЕТЕ НА ГАЗОВИТЕ СИ
16
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ИМАТ КРАЙНО ВАЖНО ЗНАЧЕНИЕ И ПРИНЦИПЪТ ,,ЗАКУПИ ИЛИ ПЛАТИ'' ВЪОБЩЕ НЕ ГИ СМУЩАВАТ КИТАЙЦИТЕ.ТЕ СА ГОТОВИ ДА КУПЯТ ВСИЧКИ ОБЕМИ ГАЗ КОИТО ИМ ПРЕДЛОЖИ МОСКВА.РАБОТАТА Е ТАМ ЧЕ ВЪВ ПОДНЕБЕСНАТА Е ПРИЕТА ПРОГРАМА ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА ПРОМИШЛЕНОСТТА ОТ НИЗКОКАЧЕСТВЕНИ ВЪГЛИЩА НА ГАЗ И СПОРЕД РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРЕДВИДЕНО КЪМ 2020 ГОДИНА КИТАЙ ДА УПОТРЕБЯВА 420 МИЛИАРДА КУБОМЕТРА ГАЗ ИЛИ 2,5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ДНЕШНОТО СИ НИВО.ДА УВЕЛИЧИ СОБСТВЕНИЯТ СИ ДОБИВ КИТАЙ НЕ МОЖЕ ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА РАЗЧИТА
15
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ввв КОЛКОТО И ДА НЯМА ИКОНОМИКА РУСИЯ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ИМА ЗА ДА ИЗДЪРЖА СЪС ТЯХ ПОЛОВИНАТА ЧЕ И ПОВЕЧЕТО ПЛАНЕТА. ТИ МАЙ СИ НАПЕЧАТАЛ МАЛКО ПРИБЪРЗАНО ,,СКРЪБНАТА ВЕСТ'' СЪС СМЪРТТА НА РУСИЯ? ЧАКАЙ, НЕДЕЙ БЪРЗА ТОЛКОВА!Я ВИЖ КАКВО ПИШАТ ХОРАТА КОИТО РАЗБИРАТ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ НАС ДВАМАТА:<<ДОГОВОРЪТ Е ВАЖЕН И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ.ТАКА МОСКВА ПОЛУЧИ НОВ,НАДЕЖДЕН И ДЪЛГОСРОЧЕН КЛИЕНТ КОЙТО ЩЕ ЦЕНИ ДОБРИТЕ ОТНОШЕНИЯ СЪС РУСИЯ В ГАЗОВАТА СФЕРА.НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ ЗА КИТАЙ ДОСТАВКИТЕ НА РУСКИ ГАЗ
14
6
 
1
 
! Отговори
ввв преди 9 години
сега рашките гледат да бягат на запад, където работат за такива като норвежци и други подобни, като норвежците и други на запад тръгнат към раша да им работят пак се включи
13
0
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 9 години
Искам да попитам ***, там има и една Мария, защо няма НИКАКВИ ОБЕКТИВНИ НОВИНИ? Да ми изредят новостите, а аз сам ще си правя изводите.Нищо не се говори за никой друг освен на запад от нас!Всичко останало сякаш го няма. Какво, да уча китайски ли за да чуя новостите от форума?Само ни пълнят главите с разни лъжи, дезинформации и откровенно хулене на неудобни (за момента).Да,защото нещо този момент постоянно се завърта и нашите май получиха завиване на свят от това подлизуресто въртене.Новинари?!
12
1
 
9
 
! Отговори
До ввв преди 9 години
Не, аз ви мразя безплатно. А колкото до бензиностанцията, не мога да разбера - краварите и саудитите имат нефт, това е добре, Русия има нефт, това е лошо, така ли? Че Норвегия нищо друго няма, тя продава само нефт и риба и какво? Всички я величаят, а това че там са само п...си, на никого не им прави впечатление. И крадът (изземват) деца от семействата им за да ги дават на такива ненормални "двойки". Какви откаченяци са тези в еуропата, не ми се говори! И ми ги дават за пример, пу, отврат!
11
9
 
1
 
! Отговори
ввв преди 9 години
путинчо не може да се закачи на малкия пръст на китаеца
10
9
 
1
 
! Отговори
ввв преди 9 години
за обиди предполагам се плаща повече, китаеца си държи от дясно вярното куче бензиностанция
9
1
 
9
 
! Отговори
До ввв преди 9 години
Стига бе ***! Не я споменават нашите ***, защото така им е наредено. А всичко това беше на срещата на 21 държави, участнички в азиятско-тихоокеанския форум. Там на този обамка му отделиха по-малко внимание, отколкото на жеста, с който Путин подаде топла наметка на жената на китайския ръководител. А с вечната си дъвка обамката разгневи всички китайци. И през по-голямата част Путин беше от дясната страна на китаеца, а на снимката краварския ръководител го сложиха в "женския клуб".
8
10
 
2
 
! Отговори
ввв преди 9 години
Русия понеже няма никаква икономика и производство не се споменава при намаляването на парниковите газове
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това за което основно настоявал Обама по време на срещата в Пекин е било Китай да вдигне курса на Йоана спрямо долара ,на което настояване Китай показа среден пръст на *** от Белия дом,така ,че *** да не се напъва с лъжите ,живеем в ерата на комуникациите ,по кабелна телевизия Близо има английско говорящ канал предаващ 24 часа новини от Хонг Конг и точно по този канал обявиха ,че ерата на долара е към своя край
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЖИДОВСКАТА ПРОПАГАНДА ВИНАГИ ПРЕДСТАВЯ ЖЕЛАНОТО ОТ ЕВРЕИТЕ ЗА (ДЕЙСТВИТЕЛНО)
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На заключителната снимка която си направиха лидерите на срещата в Пекин в средата един до друг бяха китайския президент и Путин,а Обама бяха поставили в тъча заедно с няколко от жените на лидерите,затова китайската преса коментира,дали Обама бил (мъж) По интересното беше за журналистите какво са си казали Обама и Путин след като на всички направило впечателние,как Путин потупва снизходително по рамото Обама ,казва му нещо след което Обама е бил мрачен и разтревожен ,
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВДа живее велика Русия. Защо не си отидеш в Русия и да славиш Путин. Писна ми. Вие обичате Русия повече от България.
3
13
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
САЩ и Китай се договарят,Путин са го оставили да завива първата дама и да вари чай в руски самовар...ха..ха Може да почиства и шлифера на Обама..ха..ха