20 ученици убити при нападение на талибани в Пакистан

В училището са взети стотици заложници
Обновена: 16 дек 2014 11:03 | 16 дек 2014 10:52, Елка Василева
5
20 ученици убити при нападение на талибани в Пакистан
Снимка: Reuters

Талибани атакуваха училище в северозападния пакистански град Пешавар и взеха стотици ученици и учители за заложници, предаде Ройтерс.

При нападението са убити двайсет ученици и един охранител, съобщи Асошиейтед прес.

Репортер на място съобщава за стрелба в сградата, обкръжена от военни. Линейки евакуират ранени деца.

Шестима нападатели на мотоциклети, въоръжени с автоматично оръжие, гранати и колани с експлозиви са нападнали училището тази сутрин и са открили огън срещу охраната. Последвала е престрелка.

Смята се, че вътре има стотици ученици и учители, взети за заложници.

Движението "Техрик-и-талибан-Пакистан" пое отговорност за нападението, което според техен говорител е отмъщение за убитите техни бойци при офанзивата на армията в граничните зони близо до Пешавар, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
убиват деца... отвратителни страхливци! Що не се изправят срещу войници, а стрелят по деца... това не са хора, а ***. Не, и *** не са ... не знам какво са... става ми лошо като чета
2
3
 
3
 
! Отговори
slan преди 9 години
Не защитавам американците,но факт:когато американците убичт с дроните си при атака срещу талибаните си допълнително двайсет ученика,целият ислямски свят се възмущава,направят ли го обаче талибаните,си мълчат и го приемат за нормално.Говорим за Саудитска Арабия,Оман,Кувейт,Катар и др.Двуличието им е пословично.А това без съд и присъда да се убиват "терористи" с дроните го осъждам и без туй.Има си съд за това в Хааг,Холандия.Американците не го признават.Правят същото,което правят талибаните.
1
4
 
2
 
! Отговори
сидни ав$тралия преди 9 години
Пак ястребите са се развихрили