Половината американци оправдават изтезанията при разпит

Смятат, че така се получава информация за осуетяването на атентати
16 дек 2014 08:19,
18
Половината американци оправдават изтезанията при разпит
Снимка: архив, Reuters

Мнозинството американци - 51 процента смятат за оправдано да се прибягва до изтезания при разпит на заподозрени, а само 29 процента смятат за неоправдани тези методи на разпит, които е практикувало ЦРУ според неотдавнашен критичен доклад на Сената.

20 процента от запитаните нямат мнение по въпроса. Това сочи проучване на института Пю, цитирано от Франс прес.

Още по темата
Дори повече американци - 56 процента смятат, че изтезанията при разпитите са позволили да се получи информация, която е осуетила извършването на атентати. Само 28 процента смятат, че от изтезанията не е имало полза, а 16 процента нямат мнение.

Все пак 42 процента от американците смятат, че публикуването на доклад от Сената на САЩ за тези методи на разпит на ЦРУ е било правилно решение, а според 43 процента това е било погрешно решение. 15 процента нямат мнение по въпроса.

Допитването е извършено по телефона от 11 до 14 декември сред 1001 пълнолетни лица, живеещи в САЩ.

В оповестения във вторник доклад на Сената, който предизвика остри реакции по света, се описва подробно как разпитвани от ЦРУ заподозрени са били вързани дни наред в пълен мрак, били са потапяни в ледена вода или са били лишавани от сън в продължение на седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е чудно, че са така настроени, след онова, което се случи на 11 септември.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да питат сен.Маккейн какво е пял пре годините във виетнамски плен и да видят последствията-болен мозък,готов да запали всичко,за да си отмъсти за пленяването.Та така-бой,бой,а после-защо ни режат главите,пък и никъде май,освен другите болни мозъци и унас-същите-не ни обичат и не искат нашето"демокротизиране".Американското общество очевидно е болно;жалко,че нашите "болни мозъци му играят по свирката!
13
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 9 години
остава да се разбере и какъв е процентът на ислямистите, които оправдават рязане на глави на американци и на сътрудници на ЦРУ
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другата половина оправдава изтезанията и без разпит
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само половината ли?
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛИЦЕМЕРИЕТО НА АМЕРИКАНЦИТЕ, НЯМА ГРАНИЦА! Някой да ги пита,кой проповядваше закона за човешките права? Естествено за тях този закон не важи,но за другите е задължителен.
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При положение че има гадини да ти целят кули със самолет, методите са правилни.
8
0
 
11
 
! Отговори
РЕЖИМЪТ В САЩ преди 9 години
все повече заприличва на ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ. Само фасадата е малко по-умела. 200 семейства контролират страната. 30 % от парите са в ЕВРЕЙСКИ ФАМИЛИИ, а всъщност никой не знае, защото ФЕДЕРАЛНАТА РЕЗЕРВНА СИСТЕМА е СЕКРЕТНА и ЧАСТНА и това е НАЙ-ГОЛЯМАТА ТАЙНА на АМЕРИКА
7
2
 
7
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
Половината американци оправдават мъченията при разпити. Но те не знаят, че информацията за атентатите, организацията и осъществяването им става под вещото ръководство на ЦРУ и свързани с него организации. ЦРУ обучава араби, които впоследствие праща като инструктори при ислямистите. Именно внедрените отвън араби са двигателя впоследствие за набирането на хора за атентати, войни и т.н. Всички операции се наблюдават и коригират, ако е нужно. Участниците не разбират в какво са се забъркали.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От това проучване е ясно едно, а то е че до такава степен са промили мозъците на обикновените американци, че няма накъде. Това се случва и у нас през последните години - 24 часа абсолютно едни и същи новини-лъжи се повтарят във всички телевизии до втръсване, докато станат истина и хората се зомбират и опростачат от тях. Това е ролята на медиите в днешно време.
5
0
 
12
 
! Отговори
Тъпото преди 9 години
Да живее демокрацията! И ние на тия им викаме пример за подражание!Ако те сани примера, защо тогава ви есрам от Белене? Ми че то комунизма даже е бил по-демократичен - поне е вкарвал инакомислещитесъс съд и присъда, демек по закон в изтезателни концлагери. А тия демократчета само по подозрение и бой, изнасилвания, душене прочие. Извинете, но нали дмокрацията бешеразлична от комунизма, защо нещо не нмирам разлики. Сигурно щото съм ***!
4
1
 
23
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Те половината американци също така вярват че слънцето не е звезда, и че кока кола зиро няма калории....
3
0
 
23
 
! Отговори
slan преди 9 години
Може да е поръчкаво изследване.Изтезания за измъкване на истината е имало и в Европа през Средновековието,особено по време на Инквизицията.Но както писа един немец,дори Папата щеше да си признае под изтезания,че е последовател на Дявола.Дотолкова са достоверни "признанията".
2
1
 
31
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
Същият процент краваристанци все още вярват, че кулите им бяха бутнати от Ахмет и братовчед му Юмер, които живееха в пещера в Афганистан, денем плашещи козите с изпочупената си Тойота, а нощем скандиращи "Смърт на Америка" около огъня! А останалият процент американци все още търсят отговор на въпроса - Кой, как и защо ги събори тези кули?!
1
0
 
29
 
! Отговори
+++++++++ преди 9 години
Разбира се,че ще одобряват--от такива *** и ***,какво очаквате????