Откриха изчезналия самолет на ЕърЕйша

Над 40 тела на пътници са извадени от морето
Обновена: 30 дек 2014 14:27 | 30 дек 2014 10:27, Елка Василева
52
Откриха изчезналия самолет на ЕърЕйша
Снимка: БТА

Над 40 тела са извадени от водата в Яванско море при издирване на изчезналия самолет на авиокомпания ЕърЕйша, заяви пред Франс прес говорител на националния военноморски флот.

Военното радио съобщи, че бойният кораб "Бунг Томо" е извадил от водата 40 тела и броят им нараства. Те имат много работа сега, уточни Манахан Симорангкир.

Спасители са открили изчезналия самолет на ЕърЕйша. Това съобщи по-рано на пресконференция в Джакарта ръководителят на спасително-издирвателната операция Бамбанг Соелистьо, съобщи ТАСС.

„Открихме части от изчезналия самолет, - каза Соелистьо. - Също така открихме тяло, предполага се, че е на един от пътниците“.

По думите на Соелистьо индонезийски военен самолет е забелязал на дъното на морето сянка с формата на изчезналата машина.

Служител на индонезийското транспортно министерство каза, че отломките са в червено и бяло и вероятно са от корпуса на самолета. Машините на "ЕърЕйша" са боядисани в червено и бяло.

Той заяви, че дълбочината на морето в района, където са намерени останките, е около 25-30 метра.

Представител на военновъздушните сили каза, че сред останките има тяло, багаж и спасителна жилетка.

Висш индонезийски служител каза, че телата, които били подути, но непокътнати, били качени на индонезийски военен кораб. Те не са били със спасителни жилетки.

Телата и отломките са били открити край индонезийската част на остров Борнео.

В скоро време към района, където се предполага, че е паднал самолетът, ще се отправи индонезийският министър на транспорта.

Още по темата

Отломки, наподобяващи врата на самолет и стълбичка за аварийна евакуация на пътниците, са открити в индонезийското Яванско море, предаде преди това Франс прес, като се позова на военновъздушното командване в Джакарта.

Спасители издирваха в този район самолета на ЕърЕйша, изчезнал преди два дни със 162 души на борда.

"Открихме десетина големи обекта и многобройни малки обекти, бели на цвят, които не успяхме да заснемем", заяви говорител на индонезийската армия Агус Дуи Путранто. Според него някои парчета приличали на врата на самолет, горивен резервоар и надуваема пързалка за аварийна евакуация.

По думите му отломките са открити на 10 километра от мястото, където самолетът е бил засечен за последен път с радари.

Фотограф на АФП, придружил спасителите, е успял да види от борда на самолета им предмети, които приличали на спасителна жилетка, спасителни пояси и дълги оранжеви тръби.

На мястото е изпратен хеликоптер с експерти, които да разгледат по-подробно намерените отломки, посочва ТАСС.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
тъПУ преди 9 години
малайзия-малейжа, азиа-ейша. Как така?
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е "Ейша", а "Ейжа" е транслитерацията. Или направо го пишете Еър Азиа. Горките хора и деца на тоя полет! Мир на душите им.
30
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Инаще едно готъино епизодче на Саут Парк кадето бяха направили гфотина теория за конспирациите на правителството и съм много съгласен с нея. Катоп гледам как лъсват всякакви свършени тъпотии свързани с какви ли не важни и тайни материали ми става смешно как само извънземните и катастрофите ги покриват с невероятно умение. ?Както винаги бръснача на Окам е най-добрия подход. Много по вероятно е някой *** да е свалил самолет по погрешка, отколкото агенти да проведат такава съвършена операция
29
1
 
11
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Иване, Иване, много си зле... Намерили били перфорирани паспорти - значи са се качили мъртъвци :). Ами и аз имам перфориран паспорт (плюс валидния) - просто защото имам неизтекла виза в стария. Повечко попътувай, и по-малко клипчета със зомби, рептили и ХАРП, че ще изперкаш съвсем :)
28
15
 
13
 
! Отговори
msimov преди 9 години
До Иван путинофила!Първия самолет не беше с холандци и то стотици да не говорим колко месеца е преди втория инцидент!!!Стотици семейства холандци са изпратили близките си на самолета да не говорим че е имало един куп светила по-въпросите за СПИН!!Тата е на всички тези семейства холандци им е платено и това е най-голямата конспирация целяща да очерти мирните пропутиновски терористи в Украйна и самия нететорист Путин!!!!Путин е за разстрел както и пропутиновските терористи в Украйна!
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪЩАТА РАБОТА КАТО СЪС САМОЛЕТА В УКРАЙНА СВАЛЕН ТО РАКЕТА ЗЕМЯ-ВЪЗДУХ!ТУК Е БИЛО МОРЕ-КОРАБ-ВЪЗДУХ!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уффф и аз взех, че сбърках явно е заразно :), да се чете Еър Ейша.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такава компания Еър Айша, когато човек претендира да е добър журналист, трябва да има и добри познания, така много олеква. Бог да прости хората на злополучния полет.
24
8
 
34
 
! Отговори
ndnd преди 9 години
каква е тайзи "Аиша" бе , нали на Азия си викаме Азия , акои викаме айша кажете , да пренапишат учебниците и картите , да няма объркване
23
3
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Не могат да заведат дело защото има тайно спорузомение да не се злепоставя новата кандидатка за ОТАН.
22
5
 
33
 
! Отговори
бг преди 9 години
На български е Азия,а на езика на Блумберг е Ейша.
21
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИванАбе човеко, ти наред ли си с главата? Аз живея в Холандия и знаеш ли какво беше на летището в Амстердам? Беше ужас. Преподавател от моя университет загина заедно с жена си и дъщеря си -отивали на почивка. Ходи обяснявай на близките им и синът му, сега пълен сирак, конспиративните си теории. Нямаш срам!
20
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей скапаняци, изписвайте нормално името на компанията, какво си чепите устата. Няма континент Ейша.
19
11
 
7
 
! Отговори
Контактьор преди 9 години
До края мислех че и този път са отвлечени от извънземните. Разочарован съм.
18
13
 
21
 
! Отговори
Сис преди 9 години
Ванка а ако и ми обясниш как от азиатци , каквито бяха в по - голямата си част пътниците на малайзиския самолет, труповете са им станали европейски ще те призная. А това че ти други езици не владееш за да четеш западни медии не означава че темата не е широко коментирана там, ама не е на руски
17
2
 
4
 
! Отговори
chocho преди 9 години
pomislite na grupa "hora"minali prez el.mediite se tirajirat kato istina. tova neshto manipulira ob.mnenie.Nqma znachenie, kakva laja se tirajira.
16
6
 
11
 
! Отговори
offfuck преди 9 години
За сетен път се убеждават че сте толкова начетени на тема Русия че не е истина и как всичко знаете и разбирате а живеете още с мама и тати и само дрънкане зад клавиатурата браво
15
18
 
58
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До АнонименЯ си помисли защо западняците отначало много искаха да бъде разследван случая с взривения самолет над Украйна, а после изведнъж замлъкнаха(явно и те са разбрали истината)
14
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11Даже не можете да си представите колко истински роднини може да ви намери ЦРУ или Мосад или които и да са други... Хем ще реват и ще се тръшкат...някои може и да се самоубият ако им наредят.
13
17
 
11
 
! Отговори
до Иван преди 9 години
Ванка дадох + на коментаритети защото ме разсмяха от сърце.Весели празници Ванкаа :)