Крим отпразнува първата Нова година като част от Русия

„Благодаря на Бога, ние сме руснаци“, скандираха мнозина
Обновена: 3 яну 2015 15:31 | 1 яну 2015 21:57, Екип на Bulgaria On Air
70
Крим отпразнува първата Нова година като част от Русия
Снимка: архив Reuters

Крим отпразнува първата си Нова година като част от Русия. Стотици се събраха в центъра на пристанищния град Севастопол, за да гледат празничното обръщение на руския държавен глава Владимир Путин броени минути преди настъпването на 2015 година, съобщи телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата

Облечени в празнично облекло, жителите на полуостров Крим се събраха, за да посрещнат Нова година като част от Руската федерация. „Благодаря на Бога, ние сме руснаци“, „Ще изтърпим всичко“, скандираха мнозина.

"Ние дойдохме на площада, за да празнуваме Нова година заедно и да видим обръщението на Путин. Искахме да видим президента. Искаме да се чувстваме единни, дойдохме да празнуваме Нова година", заяви Наталия, жител на Крим.

Полуостров Крим се присъедини към Русия през месец март. Популярността на руския държавен глава Владимир Путин нарасна благодарение на неговата твърда позиция по отношение на кризата в Украйна, но задълбочаващата се икономическа криза заплашва да подкопае стабилността и просперитета, на които отчасти рейтингът му се основава.

Още новини четете на www.bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: УкрайнаРусиякрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук става дума за това, че Путин променя баланса на силите под някакви глупави оправдания, че Крим се прибирал вкъщи. Реално не НАТО се приближава към Русия, а Русия си изнесе базите на 500 км напред в Крим. И то точно под носа на слабите страни от НАТО - България и Румъния. Така че да не се прави на ухапан и тролчетата му да не хвърлят прах в очите на хората. Все още не са се свършили хората с акъл.
42
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редът след 1945г. не е установен само от САЩ.СССР е подписвал всички договори за териториалната подялба!1991г. подписва договор с Украйна при който Украйна се отказва от ядрено оръжие в замяна на опазване на териториалната им цялост от Русия!Путин заграби чужда територия и докато не я върне руснаците ще затъват в блатото!Докато не го обесят на Червения площад!На Путин му дадоха ясно да разбере-не върне ли Крим-санкции до дупка!Да не се жали че Света не разбирал руската душа!
41
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия наруши остановения ред и ще си плати затова" Опорните точки на поддръжниците на "Установения" от САЩ световен ред.Няма да й го простят това .Русия ще плати за Крим висока цена, но това се подкрепя от 70-80 % от руснаците. Ще изгладуват цената, но са единни.
40
1
 
24
 
! Отговори
За 48 преди 9 години
"измислицата че Крим щял да стане база на НАТО"А според теб какво щеше да се случи на Крим - да стане курорт на НАТО ли ?
39
14
 
5
 
! Отговори
до Стоян преди 9 години
И тука щеше да е така,ако комунистите не бяха изтрепали и затворили СЛЕД войната стотици хиляди българи!Ако не бяха дали Родината ни в ръцете на СССР!Ако не бяха отклонили България от естествения и път на развитие!И ако след 1989 г. не бяха обрали 2-3 пъти народа!Ако не бяха тези неща,и ние щяхме песни да пеем за Цола Драгойчева и Митка Гръбчева!
38
19
 
10
 
! Отговори
за 47 преди 9 години
Даа,тва са новите опорни точки на Кремъл за да оправдаят пред гладните руснаци войната с Украйна!Само не знам как ще оправдаят милиардите изхарчени за Крим и терористите за сметка на редовите руснаци!От новия бюджет на Русия се предвижда съкращение на всички разходи без тия за военните и Крим!Нека да обясни намалението на заплатите,затварянето на болници,спирането на влакове със измислицата че Крим щял да стане база на НАТО!Просто Русия наруши остановения ред и ще си плати затова!Народа де!
37
6
 
14
 
! Отговори
ясно преди 9 години
До АнонименКрим-военна база на американците,а НАТО по границата на Донбас.Конфликт рано или късно пак щеше да възникне и то по-сериозен.
36
19
 
10
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 години
Крим празнува първата си Нова Година като част от Руия - на тъмно...
35
5
 
23
 
! Отговори
без късмет преди 9 години
Новорусия нямаше този късмет.Много убити и осакатени и не се знае до кога.Явно за Украйна е ценна само територията,а не хората.Русия пък не иска официално да се забърква в конфликта.Въобще на конфликта скоро не му се вижда края.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ли биха се развили събитията , ако Путин не беше анексирал Крим и руснаците в Донбас не бяха се обявили за терористи?Чакам мнения от двата лагера - фили и фоби :)
33
2
 
13
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
"Комуниста винаги е бил предател!.."КомунистЪТ...Ей, комунизмА /или демокрацията/ не те е научил на граматика, но пък с това може да коментираш всяка тема и все ще е по темата.
32
5
 
18
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Който владее Крим, владее Черно Море
31
6
 
25
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До интересна работаНе ги мисли Кримчани , те ще си построят централи ...но ще видиш след някоя друга година как ние ще плачем когато турците ни спират на нас тока
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo kato pogledna pametnika mi se povryshta. kakva agresia izlychva - ujas.
29
4
 
17
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Ние не можем ли да станем част от Русия, както украйнците обърнаха курса, така и ние да направим, а то пък не се решаваше от гражданите бе, вярно!?!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбо--Няма да те разберът,пич.Тук са промити демократични кратуни....Виж какво ти е написъл 37...Точно това което ни разправят по медиите--просто не мисли с главата си.
27
24
 
9
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
Лошото е че като се развиват,окупират чужди територии!Света благосклонно им изкупуваше скъпо и прескъпо и нефта и газта и въглищата и желязото но не,на Путин тва не му стигна!Не можа да преживее факта че украинците им писна да са в орбитата на Русия!Факт е че Украйна със всичките си ресурси и мощности по продукт на глава от населението е като Куба!Заради Масква най-вече!Майдана стресна Путин яко,уплаши се джуджето че може да стане Майдан и в Москва!Затова санкции до дупка!
26
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на Украйна
25
9
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Повечето хора тук не познават и не разбират Русия и руснаците!На Запад-освен специалистите(малко на брой),на практика-никой!Затова се получават и изненадите!Русия иска да я оставят на мира,да се развива по свой си път!Добър или лош-техен си.Досега нямаше случай да не изпълни поет международен ангажимент-политически или търговски!Но за САЩ това явно е малко!Огромните природни богатства им бодат очите!Как може Русия сама да си ги ползва?И се почна...Ако не бяха си върнали Крим-щеше да е американск
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвам се за жителите на Крим, но най-много се радвам на тиквеника дето си го приготвихме сами за празниците, пък и не само за тях. Голям ***, ще има за доста време, ако не прокисне.