Русия праща помощ за издирването на самолета на ЕърЕйша

За Индонезия са излетели Ил-76 и Б-200 със 72-ма спасители
1 яну 2015 10:52,
19
 Русия праща помощ за издирването на самолета на ЕърЕйша
Снимка: Reuters

Руското министерство на извънредните ситуации е изпратило в Индонезия спасители, които да помогнат в издирването на  катастрофиралия самолет на ЕърЕйша, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата
Помощта е по искане на индонезийските  власти. Говорител на министерството уточни, че за Индонезия са излетели два самолета - Ил-76 и Б-200, със 72-ма спасители, екипирани с високотехнологично оборудване, включително подводен телеуправляем апарат за работа на дълбочина до 1000 м, ехолот-хидрлокатор и безпилотни летателни апарати.

Пътническият самолет на индонезийския филиал на  малайзийската авиокомпания "ЕърЕйша" със 162 души на борда се  разби в Яванско море преди четири дни. Еърбъсът паднал по средата на полет между индонезийския град Сурабая и Сингапур.

Подобряването на времето позволи да бъде възобновено търсенето на изчезналия пътнически самолет.
Индонезийските власти се опитват да открият корпуса на самолета. Неговото местонахождение изглежда бе установено, но  силни течения преместиха отломките.

Променливите условия не позволиха на водолази да се гмурнат във водата вчера и участващите в операцията хеликоптери почти не изпълняваха проучвателни курсове. 18-те плавателни съда, включили се в издирването, обаче стесниха претърсваната зона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
мирко преди 9 години
Спорещи спрете нелепите коментари с политически привкус. При човешка трагедия страните се солидаризират.
10
5
 
2
 
! Отговори
Читател 22 преди 9 години
До до 6Да, а после Попов открил радиото, Толстой преписа "Пинокио" и го кръсти "Буратино". Очакваме откритата ваксина , пак руска за Ебола!... Може да не я открият, ама нали са казали!... Дори ще ни върнат дълга от 200 мил.долара!... Друг път, ама не сега!... Айде марш терористи, червени фашисти!
9
10
 
8
 
! Отговори
NewYorker преди 9 години
a ясно, значи след като намерят останките на airbus-a, екипите ще продължат търсенето, този път на Б-200 и Ил-76 ... така и така са там!
8
11
 
10
 
! Отговори
гост преди 9 години
Индонезия е изконна свята руска земя! Да се направи референдум!
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както се видя от спътниковата снимка от метереологичен спътник на катастрофата над Украйна. Двигателите оставят топла диря на термокамерите на метериологичните спътници. Корпуса оставя диря в магнитните сензори като магнитна промяна. А за шпионските спътници трудно може да си представим какво мониторират. Явно и Русия и Китай има какво да търсят там - догонват някого.
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно и руснаците нещо търсят. Може би доказателства за сваляне на самолета. Подобно на предналия изчезнал. Защото трудно може да изчезне самолет без нито дума по радиото :). А може и някой да тества ново оръжие и на тях им трябват доказателства за неговото съществуване. Самолетите на гражданската авиация се виждат на метериологичните спътници. Тъпо е да се говори че не знаят къде е един паднал самолет. Просто самолета на е на някой от Г20 :)
5
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Високо технологично и руснаци някак си не се връзва бе хора.С Лада и Зил ще преобърнат света,ама на опаки.
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да коментирате прочетете." Помоща е по искане на......"
3
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мужиците изтрезнели ли са, че да оказват помощ?
2
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След дъжд - качулка! Те вече го откриха, тия сега се сетили да пращат помощ! Дали заради водката ама имат забавено мислене!
1
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазете се! Руската мечка е въоръжена и много опасна. Дръжте ги под око! Без келепир никога не помагат на никиго.