Откриха черните кутии на разбилия се самолет на ЕърЕйша

Опашната част на машината е намерена на морското дъно
Обновена: 7 яну 2015 10:20 | 7 яну 2015 08:11, Красимир Ангелов
4
Откриха черните кутии на разбилия се самолет на ЕърЕйша
Снимка: Reuters

Индонезийските екипи, които търсят отломките на катастрофиралия на 28 декември над Яванско море самолет на "ЕърЕйша", са открили на морското дъно опашката на машината, предаде Ройтерс, цитирайки шефа на операцията Бамбанг Соелистьо.

В опашната част на самолета се намират черните кутии, данните от които би трябвало да хвърлят светлина върху причината за катастрофата, отнела живота на 162 души - пътници и екипаж.

Още по темата

Машината изчезна от радарните екрани, малко след като излетя от Индонезия за Сингапур и попадна в буреносни облаци. Въпреки мащабните издирвателни операции с помощта на няколко други държави индонезийските власти заявиха по-рано, че поради лошото време не са постигнали особени успехи. По-рано съобщиха, че са открили пет големи отломки от самолета, без да уточнят какви.

Днес властите в Индонезия съобщиха, че в рамките на разследването по случая са наказали отговорни служители от въздушните превози, съобщи Франс прес.

Индонезийското транспортно министерство твърди, че самолетът на "ЕърЕйша" е навлязъл без разрешение във въздушния коридор от Сурабая за Сингапур. Служител от министерството е уволнен, друг - временно отстранен от длъжност. Подобни мерки са взети срещу четирима души от управлението за въздушно движение, наказани са и двама членове на летищния персонал, съобщи говорителят на транспортното ведомство Хади Мустофа.

Миналата седмица правителството на Индонезия забрани на "ЕърЕйша" да лети по маршрута, по който катастрофира нейната машина, до приключване на разследването. Като мотив бе посочено, че компанията е нарушила разписанието на полетите.

Транспортното министерство в Джакарта информира днес, че ще забрани на нискотарифните авиокомпании в страната да свалят прекомерно цените - под 40 на сто от тези на останалите. Това е част от усилията му да повиши сигурността на въздушните превози, предаде ДПА.

Ръководителят на издирвателната операция Бамбанг Соелистьо съобщи, че в океана е открито още едно тяло. Така потвърдените смъртни случаи при катастрофата стават 40, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: самолетЕърЕйша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3, сигурно и автомобилните катастрофи ги предизвикват разни тъмни сили!
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТО Е ЯСНО, ЧЕ Е СВАЛЕН СЕГА ПАК ЩЕ ПОКРИЯТ НЕЩАТА ЗА ДА НЕ ТРЕВОЖАТ ХОРАТА, ЧЕ САМОЛЕТИ МОГАТ ДА СЕ СВАЛЯТ!!!!
2
6
 
12
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Още вчера сутринта руснаците съобщиха, че снабденият със сонар "БЕ - 200" е открил над 30 едрогабаритни отломки.
1
14
 
2
 
! Отговори
Жони преди 9 години
Нищо не са намерили още, нито опашка нито дявол..