Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж

Арести във Франция на свързани със заподозрените за атаката
Обновена: 8 яну 2015 13:58 | 8 яну 2015 09:43, Елка Василева
188
Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж
Снимка: Reuters

В рамките на разследването на кървавото нападение срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, полицията е извършила "няколко ареста" и е разпитала няколко души. Това заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

Премиерът, който говори пред радио Ер Те Ел, отказа да посочи повече подробности въпреки настойчивите въпроси дали става дума за двама или трима задържани.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов от своя страна посочи по радио Европа 1, че в момента седем души са задържани за разпит в полицията.

Според съдебен източник става дума за седем души, мъже и жени, от обкръжението на двамата братя, извършили нападението и укриващи се от властите.

Арестите са били извършени в градовете Реймс и Шарлевил Мезиер, както и в района на Париж, пише Би Би Си.

Френската полиция публикува снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Те са родени в Париж в семейство от алжирски произход.

Още по темата

Полицията предупреди, че двамата са въоръжени и опасни.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението.

Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението.

Официално арестът му не е потвърден.

Междувременно за засилване на мерките за сигурност след нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ в Париж бяха прехвърлени сили на армията. Те охраняват редакции на медии, религиозни храмове, транспорта и други обекти, изискващи специално внимание. Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен.

Президентът на Франция Франсоа Оланд направи телевизионно обръщение и обяви тридневен национален траур. „Днес те са нашите герои“, каза Оланд за загиналите при нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега от цялата трагедия България ще е пак преебаната! Германия,Белгия и др. ще ни върнат над 7000 хиляди сирийци и *** преминали през България!И ще започнат кражби,изнасилвания,грабежи, и ще стане страшно... Каде е правителството!??
57
16
 
34
 
! Отговори
Ismet преди 9 години
Brava na tezi geroi. I az bih svirsil tazi rabota ako imah kalasnikov.
56
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мязат на ония пазарджишкитекога ли ша на почнат и нас
55
15
 
35
 
! Отговори
Ahmed преди 9 години
Taka trebva da se otmistava. Risuvat karikaturi srestu muslumani. Otsega natatik ste e vinagi taka. Oko za oko, zib za zib.....
54
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам на слуховете че атентата е бил извършен и със съдействието на т.н. "бежанци" минали през България. Нито че между тези 6000 които ни връщат има много такива
53
8
 
39
 
! Отговори
... преди 9 години
До 11111Нека да им дава пачка, народа нищо не хваща от тази пачка а народа е този който поръчва музиката, не помниш ли протестите? Жива верига по границата му е майката, нека ония да дойдат и да ни кажат да се махнем. Дърво и на тях и толкова. Ние и без музика можем да танцуваме...
52
8
 
38
 
! Отговори
11111 преди 9 години
до 67 ...eeее Брюксел дава пачка на нашите,нашите си кротуват и папкат,ако нещо се противят ще се намерят други който няма и така.......който дава парата той и поръчва музиката....
51
10
 
41
 
! Отговори
ГЕЙ преди 9 години
ХУБАВИ СА
50
13
 
40
 
! Отговори
ф преди 9 години
да всичко е ясно USA им плаща и ги тренира... явно французите са решили да се окичат с камерки като великобритания и са си поискали няколко промити кюнеца да взривят нещо и сега ще има "ние няма да се оставим на ТЕРОРА и ще направим нещо като USA" някой беше казал, че властта трябва да използва всяка криза за да ограничи правата(права които се отнемат са привилегии) на масите уж за общото благо... HI на конспираторите аз не вярвам в това което написах:))))
49
9
 
33
 
! Отговори
Крисо преди 9 години
до:53 На какъв език пишеш бе ПЕДИГРИПАЛ БОХАВ.
48
8
 
39
 
! Отговори
... преди 9 години
До 1111Че кои са Брюксел че да дават насока на цял народ. Да не би те да са ни дали държавата че да казват ние как ще се отнасяме със нея и дали ще я пазим или не. Брюксел какво ще ни направят, нищо, ще ни глобят и толкова. А тези терористи няма да ни глобят ами направо ще ни *** майката.... ей така докато си седим и слушаме Брюксел
47
9
 
51
 
! Отговори
Да преди 9 години
Една Сирия . В нея живееха в мир и разбирателство и християни и мюсюлмани (алевити и шиити и сунити). Тероризъм нямаше. Бежанци нямаше. Хорат си живееха добре Сирия беше една отностително добре подредена държава.Същото се отнася и за Либия.Какво направиха с тези държави а Същите тези които сега ревът срещу тероризмът използваха същите тези да свалят власат в тези държави и да избиват и християни и мюсулмани. Ама докато това ставаше в Сирия, Либия и Ирак. Докато тези *** ядяха сърцата
46
9
 
38
 
! Отговори
Холивуд преди 9 години
На онзи в носилката на главата му пише 2 :), да не нарамят някой друг, че няма да могат да го носят! Пълен цирк
45
13
 
48
 
! Отговори
морски преди 9 години
Гей обществото пищи на умряло че са утрепали 12 френски пед#ла,а когато киевските фашисти избиха над 100 руснаци в Одеса никой не изказа съпричастност.Евроге#овете по-хора ли са от другите!
44
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брайвик беше абсолютно прав!
43
11
 
40
 
! Отговори
monkata1981 преди 9 години
До Коце МастикатаПри женати и децата си ги скрий.
42
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО ХОЛИВУД - ГОЛЯМА ПРОДУКЦИЯ, ЗАДМИНА ХОБИТА!
41
28
 
38
 
! Отговори
морски преди 9 години
Евала на тия момчета!Евроге#овете пищят на умряло.
40
9
 
41
 
! Отговори
1111 преди 9 години
До ... 34-ти аз мага да ти кажа...Защото така са казали от Брюксел...и нашите YES-менове слушат и изпълняват....Нашите управляващи и да отидат до тоалетната званят да Брюксер да питат може или неможе...
39
9
 
35
 
! Отговори
bob преди 9 години
До АнонименMarie Le Pen, не Анри и не е мъж...