Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Петима са похитени, нападателят може да е мъжът, убил вчера полицайка
Обновена: 9 яну 2015 17:26 | 9 яну 2015 14:56, Елка Василева
140

Снимка: Reuters

Престрелка между полицията и въоръжен с две автоматични оръжия човек е станала в източната част на Париж.

Най-малко двама души са убити.

Най-малко петима души са взети за заложници в магазин за хранителни стоки кашер според близък до разследването източник, съобщи АФП. Сред тях може би има жени и деца.

Още по темата

Най-малко един човек е ранен.

Полицията незабавно е отцепила района. Над мястото кръжи хеликоптер. Вътрешният министър Казньов е пристигнал на мястото на инцидента.

Мъжът, взел заложници в магазина, е познавал поне единия от двамата братя Шериф и Саид Куаши, извършили клането в редакцията на „Шарли ебдо“.

Източници от полицията не изключват нападателят да е мъжът, който вчера откри стрелба в градчето Монруж южно от Париж, при което беше убита полицайка.

Влизайки в магазина, въоръженият мъж извикал „Знаете кой съм“, съобщава свидетел.

Междувременно стана ясно, че според френски следователи има връзка между двамата джихадисти братята Шериф и Саид Куаши, извършили атентата срещу седмичника "Шарли ебдо" в сряда, при който бяха убити 12 души, и предполагаемия убиец на полицайка при стрелба ден по-късно южно от Париж.

Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Междувременно френската полиция разпространи имената и снимки на мъж и жена, издирвани във връзка с убийството на полицайка вчера край Париж.

Това са Амеди Кулибали и Хаят Бумедиен. Полицията ги описва като "въоръжени и опасни".

Мъжът е на 32 години с дълго криминално досие за кражби и престъпления, свързани с наркотици. През 2010 г. Амеди Кулибали е бил осъден за ролята си в осуетеното бягство от затвора на Смаин Али Белкасем, извършител на атентат в транспортната система на Париж, при който загинаха осем души. Шериф Куаши също е бил замесен в опита за бягство, но в крайна сметка не е бил съден.

По информация на "Монд" Хаят Бумедиен е бивша партньорка на Амеди Кулибали.

На мястото на заложническата драма са изпратени специални части на полицията. Френският президент нареди там да отидат висши представители на органите по сигурността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: ПарижФранциязаложник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
16
 
! Отговори
! преди 9 години
Нетаняху предупреди"Признаването на Палестина от Франция ще бъде голяма грешка".И вместо мюсулманския свят да се зарадва на признаването на Палестина,то НЕИЗВЕСТНИ лица професионалисти стрелят по французи за карикатури(уж)0тпреди няколко години,така както самолетите на Малайзия започнаха да падат след като съд в Коала Лампур обвини израел в Геноцид и Брейвик проциониста изби децата на собствената си нация ,които имаха проПалестинско рали срещу цион.тероризъм.
10
0
 
7
 
! Отговори
L. преди 9 години
Е, бива ли да давате пак два сериала едновременно?!
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ще ви кажа, че тея *** ако имаха технологичната мощ на запада, нямаше да се колебаят да я използват срещу белия човек . Виждате ли колко кротки и заспали са руснаците! Хунтата от Киев изби маса народ, а ни атентат в Киев, ни премерен ядрен удар.
8
2
 
13
 
! Отговори
с. преди 9 години
До VansФакт,но пък ако на тези простотии сега не се отвърне с тотален терор *** ще изнаглеят съвсем!Освен това тези,които ще изтълкуват нещата са нахъсани и мотивирани за свинщини и без това по-лошо няма как да стане!
7
1
 
41
 
! Отговори
христов преди 9 години
Добре бе, какво още трябва да стане, за да се изгонят тия *** от цивилизования свят !
6
1
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Ето, изтървахте Сертов франкофона зад граница и ще гледате филма "Френска връзка"!!
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А станишев си похапва баница с късметчета ,така показва толерантност към франция.
4
4
 
11
 
! Отговори
Vans преди 9 години
До 2 и онези фанатизирани, безмозъчни същества да ги издигнат като мъченици и герои?!
3
16
 
8
 
! Отговори
Путин преди 9 години
А Вие мосю, защо не дадохте двата мистрала? Видяхте ли сега какво стана!
2
8
 
40
 
! Отговори
с. преди 9 години
Аз предлагам да ги заловят живи и после красиво да ги обесят пред Елисейския дворец!Или пък да ги гилотинират за да спазят тази типично френска традиция!
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента братята извършват отвличащи действия, с което се създава възможност следващи терористични удари на други места.