Турски вестник препечатва част от новия брой на "Шарли ебдо"

"Джумхуриет" е в силна опозиция на режима на Ердоган
Обновена: 14 яну 2015 09:32 | 14 яну 2015 09:25, Елка Василева
58
Турски вестник препечатва част от новия брой на "Шарли ебдо"
Снимка: Twitter

Турският опозиционен вестник "Джумхуриет" ще разпространи с днешния си брой приложение от четири страници, съдържащо част от новото издание на френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо", предаде Франс прес.

Главният редактор на "Шарли ебдо" Жерар Биар бе заявил първоначално пред АФП, че "Джумхуриет" ще публикува в превод на турски целия нов брой на "Шарли ебдо" и ще го продава заедно със своя брой от сряда. "Ако трябваше да избера само една медия, с която искам да работя, това е точно този вестник, защото Турция преживява труден момент и светските принципи са атакувани", каза Биар.

След продължителна дискусия обаче редакцията на турския вестник реши да не публикува изцяло новия брой на "Шарли ебдо", а да направи приложение от четири страници, съдържащо значителна част от френския седмичник.

На първата страница на новия брой на "Шарли ебдо" – първия след кървавия атентат в редакцията миналата седмица, е изобразен пророкът Мохамед, облечен в бяло и просълзен, държащ лозунг "Аз съм Шарли".

Вчера повечето турски вестници описаха в сайтовете си първата страница на новия "Шарли ебдо", но не никой не я препечата, отбелязва АФП.

Още по темата

Вестник "Джумхуриет", основан през 1924 г. от приближен на създателя на модерна и светска Турция - Мустафа Кемал Ататюрк, е в силна опозиция на режима на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Вестникът с тираж около 50 000 бе мишена на редица атентати. Заради позициите, заемани през последните години, негови журналисти неведнъж бяха изправяни пред съда и осъждани на затвор, добавя АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсната еврейска/капиталистическа *** обича да я унищожава всичко свято.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dosta hora sa daleche ot istinata,6te namerite pravilniqt put no kogato veche vujeto v shiqta vi nqma vru6tane nazad.Ne sa tolkova veliki horata kolkoto gi velichat,vsichko e naduto naduto no edin den shte se spuka toq balon za da uznaqt horata istinata
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vestnik Djumhuriet osnovan ot priblijen na Mustafa Kemal Ataturk prez 1924.Tozi koyto go e osnoval e bil prodajnik na Turskata durjava,na nego mu se narejdalo ot visokata porta kakvo da pi6i i publikuva v interes na velikite sili.Do vchera Turciq be6e v kritichno sustoqnie i vse upravlqva6ti bqha CHP koyto sa v opoziciq sega,dobre de do sega kakvo napraviha,nito ekonomicheski,nito politicheski be6e silna Turciq i dori edin zakon ne mojeha da napravqt.
26
4
 
29
 
! Отговори
Джингиби преди 9 години
Крайно време е и турция да се освободи от това злобно, примитивно, мюсюлманско робство!
25
0
 
20
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Това на главата ми прилича на ... .
24
6
 
21
 
! Отговори
spyke преди 9 години
До 40Ако имаше карикатури на равини, карикатуристите отдавна щяха да са жертва на мосад, но за разлика от мюсюлманите и евреите християните нямат ценности
23
4
 
24
 
! Отговори
Пича преди 9 години
Ако беше точно "каквото повикало", някой ислямски вестник щеше да издаде карикатура на френския - голяма трагедия, няма що. Тук обаче посланието е "не ядосвай чалмалиите, че не знаеш кой ще изтрещи"... само дето покрай такова послание идва и идеята "хайде да разкараме чалмалиите от страната, преди да са почнали да изтрещяват". Ако не живееш цивилизовано, не заслужаваш да живееш в цивилизация. Ако религията ти не е цивилизована, то тя също няма да прокопса в цивилизацията.
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До JE SUIS ГУРБЕТЧИЯВРЕМЕ Е ДА ИЗПЪЛНИШ СВОИТЕ СОБСТВЕНИ СЪВЕТИ И ДА ЗАМИНЕШ КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СТРАНИ.
21
13
 
28
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Журналистите май дърпат дявола за опашката.После да не стане "Каквото повикало това се обадило".
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПЕРУШАНИ българския народ не прие идеите на другаря Димитров.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До JE SUIS ГУРБЕТЧИЯЗа разлика от вас коомунистите мюсулманите имат култура
18
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки ден турски войници изнасилват и убиват бременни кюрдски жени в поробен Кюрдистан!
17
8
 
19
 
! Отговори
spyke преди 9 години
Писна ми от християнисти !
16
0
 
33
 
! Отговори
Пича преди 9 години
Едно е култура, едно е религия, друго е извинение да се правиш на обиден и да трепеш хора. Не може на тоя свят да има християни, евреи, будисти, атеисти и всякакви езичници, които носят на майтап, но всички да трябва да стъпват на пръсти покрай психясалите чалмалии, сакън да не им накърнят кекавото самочувствие.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПЕРУШАННе става въпрос за религия, става въпрос за комунизъм, който мрази и отрича религията и се подиграва с нея. Комунизма е религия на глупостта.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До JE SUIS ГУРБЕТЧИЯИ Ленин да стане от мавзолея нали хахахаа
13
3
 
25
 
! Отговори
Пича преди 9 години
Най-голямата "подигравка" с ислямската вяра е именно фактът, че заради картинка във вестник дето *никой не ги кара да четат*, продаван в светска страна дето *не се* води по шериата, шепа чалмалии тръгнаха да стрелят на месо, а останалите нещо ги е срам открито да ги критикуват. Ето *това* е карикатура, а не отпечатаната картинка.
12
9
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не пипийте вярата на хората,не се подигравайтес най съкровенното.Мохамед(а.с.) не е искал да Му се кланяме на образа,а ние не трябва Му се подиграваме(карикатури).Това засяга илиарди истиски вярващи хора.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Производителите и търговците на оръжие не са диваци, те са бизнесмени.Ммедиите са много интелигентни, понеже успяват да накръшкат хората един срещу друг.Простолюдието дето се трепе един друг е дивак и терорист!Няма да питам тебе къде да ходя товарищ!Гурбетчия ***! Чети малко преса и стига рева!
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато не са диваци и терористи, понеже носят демокрация по света, диваци са 1-2 араби.Браво, точно така! Ха-ха-ха!