Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"

Държи "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено"
Обновена: 13 яну 2015 14:01 | 13 яну 2015 10:04, Елка Василева
247
Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"
Снимка: Twitter

Карикатура на пророка Мохамед ще бъде на първа страница на новия брой на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", който ще излезе в сряда с тираж до три милиона копия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В. "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли ебдо", разкри в Туитър как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи знак "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено".

"Журналистите от сатиричния седмичник завършиха работа над първия брой на "Шарли ебдо" след терористичното нападение, при което загинаха 12 души", посочи "Либерасион".

Първа партида от 1 милион копия на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника MLP /Messageries lyonnaises de presse/, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина, предаде Франс прес. Още два милиона копия може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето.

Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където "Шарли ебдо" обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 копия.

Още по темата

Новият брой на "Шарли ебдо", който е известен със своите сатирични нападки към исляма и други религии, ще включва карикатури на Мохамед, както и на политици и други религии, съобщи адвокатът на изданието Ришар Малка.

При нормални обстоятелства "Шарли ебдо" излиза в 60-хиляден тираж, а обикновено се продават само 30 000 копия, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе, ами тия от дпс ръководителите къде се изпокриха,точно те разделят хората в България,гадове
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си вдигнат тиража??? Вие добре ли сте? ??
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си много зле, за да се обидиш на подобна картинка! Нищичко обидно няма в нея - само хумор, примесен с тъга.
144
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евала, а тоя мохамед само може да го ***...
143
3
 
7
 
! Отговори
Idealist преди 9 години
"Шарли ебдо" са левичарска, тоцкистка организация, която се преплита с анархизма и за тях няма нищо свято. Нямат никакъв респект от нищо. За да си вдигнат тиража на мизерното списание биха продали и сестрите и майките си! По какво се отличават от дивите ислямисти?
142
3
 
15
 
! Отговори
Charlie Hebdo преди 9 години
Никакъв страх пред Мюслитата.Няма как да се страхуваш от хора които са 1000 години назад в еволюцията на човечеството.Всяка седмица ще иронизираме техните измислени герой докато прогледнат!
141
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мюслитата трябва да се гаврят непрекъснато, масово
140
2
 
7
 
! Отговори
до203 преди 9 години
Не се опитвай да налееп мозък на човек без такъв..избрал си е човека да си вярва и иска да си живеее в измисления си свят...много добре си казала това което наистина си е..аз принципно бих му теглил една майна, защото от опит знам..със сектанти на глава не се излиза! ;) Докато има религии в света няма да им мир.това всяко дете го знае ! Най-вече го знаят мюслитата, за това искат да останат само ТЕ единствени.
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние всички в бг-то сме разкрачени шарлита без жартиери.
138
3
 
13
 
! Отговори
Anna преди 9 години
Морски, никой не може да се погаври с вярата ти. Тя, вярата ти, няма чуства, ти имаш такива. Ако имаш дух, а не си суеверен комплексар, или идеологическа откачалка някаква, подигравките няма да те засегнат. Не случайно много духовни водачи са били преследвани, Христос е бил разпънат на кръст даже. Къде ще му се види края ако всички вярващи в разни идеали (това включва и болшевиките и фашистите и либералите - все идеи и вярвания!!) започнат да се засягат и да забраняват да се говори лошо за тях? Трябва или да не смеем да гъкнем, или да се избием, докато една идеология не доминира света...
137
4
 
10
 
! Отговори
Anna преди 9 години
Шарли са доста последователни да осмиват всеки. В последния брой, например, има карикатура на Порошенко с лозунг "аз съм шарли" нарисуван върху една балистична ракета която той държи като чук с който млати върху картата на Донбас, в краката му кръв.Ако се започне с ограничаване на словото за да не се засегнели чуствата, края няма да е весел за обикновенните хора въобще!
136
15
 
19
 
! Отговори
морски преди 9 години
Който се гаври с вярата на другия рано или късно си го намира.Аз не съм Шарли!
135
9
 
11
 
! Отговори
Anna преди 9 години
Въпреки че, не съм съгласна със слогана "аз съм шарли", защото ми прилича на гнила ритуална магия в която жертвата сама се идентифицира с ритуален обект върху който е извършено насилие, трябва да кажа:Подкрепям правото на вестника и на всеки друг да осмива пороците на всички, включително религиите и ако трябва техните символи. Господ не можеш да обидиш, това е метафизичен абсурд. Религиите обаче са потънали в примитивизъм - всичките! Когато карикатуристите прекрачват мярката на естетично приличие, просто на който не му харесва да не гледа.
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друго е в православна Русия.Там изобщо няма нацисти,шовинисти,ксенофоби,антисемити.Това показва,че Русия изобщо не е еднолична фашистка диктатура.Мнения,различни от официалните,се подкрепят.Журналистите свободно критикуват недъзите на властта и обществото .Само от време на време някой умира при неясни обстоятелства. Корупцията е нулева.Всички са равни независимо от религиозните им убеждения.Е,има и изключения.Централният булевард на Грозни е окичен с "Аллах е велик".Защото интересът клати феса.
133
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франсетата продължават да се гаврят с мюслитата.После да не плачат пак.
132
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм шарли и ще продължавам нагло и безцеремонтно да се гавря с религията на хората!!!
131
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То не беше шърли,голям праз тия са си французи ..никой не им е виновен,те си ги хранят ,лекуват,дават им социални помощи,а след това и поданици ги правят,е кой е им е виновен,пък и нашите телевизии се скъсаха па говортт едни същи новини.
130
2
 
10
 
! Отговори
Nhd преди 9 години
NE E REDNO GAVRA S KOYATO I DA E RELIGIYA . Sazdatelite na spisanieto sa ateisti, ako tova spisanie se pokaje v palniq blqsak v USA shte naste voina, horata tuk sa silno vqrvashti i nai veche katolici
129
8
 
14
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Вчера препрочетох част от сурите на корана, които имам в един превод от английски с тълкуване.Цитирам от Сура Втора 54"И помнете: Мойсей казана своите хора: О, мои хора !Вие всъщност сгрешихте с вашето жертвоприношение.Така че обърнете се с разкаяние към вашияСъздател и заколете грешниците !Така ще бъде по-добре за васв очите на вашия създател.В сурите на Корана има много редове , които призовават към справяне с грешниците и неверниците, говори се за предаване на огъня.Прочетете !
128
7
 
30
 
! Отговори
Fo23 преди 9 години
Колко заблуден народ се нарича шарли- не са ли наясно,че всичко е режисирано с цел война на верска основа!И сега тези с карикатурите продължават да си го търсят...А като си го намерят няма да се обвиняват,че са продължали със заяждането и ще кажат,че другите са им виновни!Заспали хора!!!