Руснаците продължават да имат вяра в рублата

Само 4% от тях са обърнали спестяванията си в долари
Обновена: 20 яну 2015 10:46 | 20 яну 2015 10:46, Екип на Bulgaria On Air
183
Руснаците продължават да имат вяра в рублата
Снимка: bgonair.bg

Въпреки кризата само 4% от руснаците са обърнали спестяванията си в долари, 2% в евро, а по-малко от 1% предпочитат спестявания в друга валута. 52% от анкетираните са заявили, че нямат спестявания, показват данни на Общоруския център за проучване на общественото мнение.

Още по темата
"Това не означава, че нямат пари", коментира генералният директор на социологическия център Валерий Фьодоров. "Не всички руснаци смятат заделените пари за спестявания. Ако например за германеца едно оставено на страна евро е спестяване, то за някои руснаци и 200 хиляди рубли не представляват спестявания”, обясни той.

Преди три дни Фич понижи рейтинга на 30 руски финансови институции, включително Сбербанк и Газпромбанк. Муудис също намали кредитния рейтинг на Русия до най-ниското инвестиционно ниво, след като резкият спад на цените на петрола и най-лошата валутна криза от 1998 г. засегнаха растежа на руската икономика.

Очаква се до края на януари и Стандарт енд пуърс да обяви своето решение. Намаляване на рейтинга може да принуди част от инвеститорите да продадат вложенията си в руски дълг, коментират анализатори. Според тях значителният спад на петрола и рублата допълнително ще подкопае и без това отслабените перспективи за растеж на Русия в средносрочен план и още повече ще я тласне към ръба на рецесията.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
11
 
! Отговори
циника преди 9 години
Харесва ми барманското чувство за хумор на т. нар. русофоби - беднюги, които изтласкват колективна травма с антируски попържни :)
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шопето--ти не си виждал и 2 долара бе ***
27
4
 
15
 
! Отговори
АЛООооооо преди 9 години
АЛОООоооо "умните сороси" тук.....вие се притеснявайте повече че българският лев е във валутен борд с еврото--а еврото пада много на борсите....за страната си мислете бе продажници...
26
5
 
2
 
! Отговори
Шопето преди 9 години
Супер, само така, аз съм приготвил 20 хил. $ и само чакам да почне голямата руска разпродажба по морети, си купа едно мезонетче :)
25
0
 
4
 
! Отговори
да бе да преди 9 години
А един мормод завива шоколад.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гурбетчия, а ти заминавай за Израел, чу какво каза Нетаняху, а и Президентът повтори неговия призив. Това, че назнайваш турски и се пишеш за турчин не може да заблуди никого!
23
13
 
7
 
! Отговори
Д.Д.Д преди 9 години
Няма по глупава нация от Руснака,разбира се след мюсюлманите,Руснаците се с най промит мозък,интересно ми е ако народа излезе по площадите заради стремителното обедняване на и без това бедния Руснак сигурно *** ще каже че САЩ стоят зад това?
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E и родителите ми до последно вярваха през 1996 г. на лева и Жан Виденов и си държеха парите на срочен влог в ДСК, накрая със спестяванията си купиха една прахусмукачка и ютия
21
14
 
13
 
! Отговори
ДДД преди 9 години
Руснака ще си остане,беден.глупав,*** и изчезващ....познат филм нали?
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руснаците са малко чуждопоклонници те сами са си виновни за валутната криза като купуват западни стоки и си държат спестяванията в долари там всичко се изчеслява в $ Путин не прави нищо може да вземе пример от КИТАИ как се контролира търговията с валута не може в условия на международен тероризъм терорист -САЩ да има либерализирана икономика
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова има една страна "Русия" и ще я има още дълго!
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има две неща пречещи на ЕС да води самостоятелна политика, а именно заграбването на германския златен резерв и неговото опоскване от янките и Тайното съглашение отнасящо се към канцлера на бившата ФРГ да изпълнява безпрекословно заповедите на ачериканските освободители. Меркел е само една американска слугиня! Жалко за Европа!
17
6
 
8
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Щастлив народ са руснаците. 52 % нямат спестени пари и не се притесняват, че тяхната КТБ няма да фалира.Нямаш рубли, нямаш проблем.А долар и евро не са виждали и не им трябва. Водката е в рубли.
16
6
 
11
 
! Отговори
Майне френдо преди 9 години
Нещем 40 милиона гладни украински бандити в ЕС !!!!!!
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
просто на тези са им разрешили да сменят
14
6
 
17
 
! Отговори
Офис мишка преди 9 години
Украйна е пред фалит и за да изнуди ЕС почнаха пак да стрелят по сепаратистите в изтока.ЕС трябва да спре да ги подкрепя иначе ще си има втора черна дупка след Гърция .След загубата на големия Руски пазар за ЕС нещтата не са розови колкото и медиите слуги на Корпорациите да го крият.
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво очаквате да напише Общоруския център за обработн на общественото мнение? Махнали са една нула след четворката, т.е. който е можал, е обърнал. Останалите са безпарични. И малко ала-бала за залъгване на патриотите - видиш ли, за нас 200 000 не са пари.
12
6
 
7
 
! Отговори
Емоционално лабилен преди 9 години
Ресурсите са в Русия,хартийките наречени пари нямат значение.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес четох, че укропарламента ще гласува закон, за откупване от мобилизация. Имаш пари- плащаш и живееш, нямаш- воюваш и загиваш. Интересното е кой го предлага и кои могат да си платят? *** определено, а гойте да ходят да ***. Украйна СЪБУДИ СЕ!!!
10
8
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 9 години
Еврото и то се сгромуляса Швейцарския франг се изравни с еврото,американците мътят водите и гледат сеир отвъд океана корпорациите доволно потриват ръце. Миризливите окраинци ги чака глад и робство .