Разиграваха ни за "Южен поток", оцени Лавров

"Турски поток" ще повиши енергийната сигурност на Европа"
21 яну 2015 13:30, Елка Василева
139
Разиграваха ни за "Южен поток", оцени Лавров
Снимка: архив, Reuters

Москва разчита, че проектът "Турски поток" ще бъде реализиран и ще даде възможност за засилване на енергийната сигурност на Европа. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, на годишната си пресконференция.

Проблемът с газопровода „Южен поток“ е приключен, потвърди Лавров. Не можехме повече да протакаме изпълнението на задълженията си, а и честно казано ни разиграваха, каза той.

Още по темата

Руският президент Владимир Путин заяви на 1 декември 2014 г. при посещението си в Турция, че проектът за газопровод „Южен поток“ е закрит, като вместо него ще бъде построен друг до Турция. От своя страна шефът на Газпром Алексей Милер каза, че до 2020 г. Русия ще се откаже от Украйна като транзитна страна за руския природен газ към Европа. Той посочи, че синьото гориво ще стига до турско-гръцката граница и посъветва европейските страни вече да започнат да изграждат нужната инфраструктура, за да получават от този газ.

Към предложения алтернативен проект – т.нар. „Турски поток“, вече проявяват интерес в Европа, посочи още днес Сергей Лавров. Сега се провеждат конкретни разговори, отбеляза той.

Според него „Турски поток“ ще даде възможност да бъде повишена енергийната сигурност на Европа, предпазвайки я от проблемни транзитни страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
3
 
! Отговори
смехурко преди 9 години
Представям си как Ердоган ще даде 4-5млрд евро на руснаците за да се построи на турска територия Турски Поток и на границата да се затапи.
52
7
 
3
 
! Отговори
мирянин преди 9 години
Рашките не се научиха на едно от най-важните неща,че е човешко да се сгреши и е човешко да се иска прошка и да ти дадат прошка.
51
1
 
4
 
! Отговори
Do Hasan преди 9 години
по добре гледай да не пламва кърджали, че ако гръмне стената на язовира се не знае колко ще е голяма европейската част на турция!
50
2
 
7
 
! Отговори
Az преди 9 години
На г-н Лавров може да вярваме, защото едва ли има човек в България, на когото държавата в лицето на бюрокрацията си, не е тровила нервите именно с "разиграване" . За съжаление ако у дома плоската селска хитрост игра на изтощение или "размотаване" работи, в международни води не винаги е успешна.
49
2
 
6
 
! Отговори
Овчаря преди 9 години
Най-важното е че Бойко ще поръча демократични ГМО овзе от Америка и ще има работа за мен.с поздравиОвчаря
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Инвестицията на еврейските ционисти и Сорос в революция в Украйна, за да завземат тръбите на пренос и добив на шистов газ се оказаха напразни и губещи.Дали е блъф или не Русия отново победи ционистите от Америка, които искаха да завземат тръбите и да диктуват условия на Русия.Всяко зло за добро!
47
7
 
7
 
! Отговори
смехурко преди 9 години
Хайде почвайте да строите Турски Поток най-накрая,да ви видим колко ви е акъла.
46
5
 
8
 
! Отговори
Даце Мацов преди 9 години
Язе да питам въпросо от вчера:Са га хъбът че е на Гречко-Туркската граница, у Банкя само бостан с тикви ли че има? Оти най - главната тикава друго ни думаше!
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ahaАми за това става въпрос, трябва и ние да имаме алтернатива и достъп до друг доставчик, а не да се обвързваме още повече с руския газ. Плевнелиев може да е всякакъв, но за интерконекторните връзки е напълно прав и това го бае от години. Ние да си имаме газова връзка с Гърция, пък тогава да видим дали руснаците ще държат същите цени. Друга песничка ще ни запеят.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** 50Аман от червени ***! Две интерконекторни връзки с Турция и Гърция са достатъчни да осигурят потреблението в България!
43
8
 
4
 
! Отговори
Блъф преди 9 години
Никакъв Турски поток няма да има! Мръсните се опитват да изнудват и блъфират. И в момента има газопровод по дъното на Черно море до Самсун. Още една тръба, успоредна на тази е пълна олигофрения. Тия вярват ли си изобщо на измислиците? От ЕС нямат никакво намерение да купуват газ по това трасе.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да задам един въпрос на всички коментиращи. Защо толкова яростно защитавате една или друга чужда идея, проект, които до момента не са се материализирали и дори не е ясно дали въобще ще станат факт? Защо някои от вас са силно против, а други силно ЗА руските доставки на газ? Ако нямаше нито Русия, нито САЩ, нито ЕС, какво ВИЕ, коментиращи, щяхте да правите/защитавате?
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе що не пишете че опълченците вече са се напълнили с украински "киборзи" и не знаят какво да ги правят? Понежа са марка УРКИ - за нищо не стават, та им търсят стопанина да си ги прибере!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевПринципът на Путин е:"Не на другите олигарси, да на НАШИТЕ олигарси"!Само приближени на властта може да са богати!Ти чувал ли си в кои отрасли е инвестирал Путин? Кажи ни ги да знаем и ние!
39
5
 
4
 
! Отговори
aha преди 9 години
До Just Man КАто спрат транзита през Украйна ,от къде ще купуваш а ? О да сещам се ,ще плащаш по 650$ на американците + ежедневно още около 200$ разходи Имаш алтернатива кво се оплаквашДраги ми евроатлантици,не може да имаме цената на Германия ,като Германия си има отделен пряк поток ,а нашия минава през Украйна и Румъния ,демек плащаме за транзита през 2 страни Айде напънете малко 2 си мозъчни клетки и най-накрая разберете,че едно е да купуваш от производителя,друго е през посредници
38
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Правила, разиграване, изгодно, неизгодно, -фили, -фоби и пр. дърдорене. Фактите обаче са: - ЮженПоток няма;- алтернатива няма;- потребители имаВсичко останало са приказки в двете посоки
37
1
 
9
 
! Отговори
Скъп ли е? преди 9 години
Защо купуваме най-скъпия газ в цяла Европа? Ами спомнете сикои са ви управлявали? Нали по същата схема купувате най-скъпия ток? И тази скъпотия не е от цената на газа ами от рушветите, които са получили нашите прговарящи Евгени Бакърджиев, Румен Овчаров и още няколко около тях. Тях трябваше да изритаме навреме и следващите да знаят, че за рушвети има ритници и сега газа щеше дае двойно по-евтин!
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турски поток няма да има. Това е една вербална, чисто политическа дъвка, разтягана от руските политици, за да се изнудва ЕС и да се въздейства на общественото мнение.
35
6
 
6
 
! Отговори
Just Man преди 9 години
До АнонименЩе купува газ както и сега - през Украйна като транзитна страна. Все едно производителите на шпеков салам от Северна България да кажат, че няма да продават в София, докато софиянци не им построят магистрала Хемус :)))))) Руснаците ме забавляват с тези изказвания. Няма кой да строи инфраструкурата - ЕС не възнамерява, Русия няма кинти.
34
2
 
12
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Добре, че са рускоговорящите, които за пореден път ще спасят летния сезон на мутреещия се бай ***!