10 души загинаха в Мариупол при сепаратистки обстрел

От ДНР отрекоха и заявиха, че това е дезинформация и лъжа
Обновена: 24 яну 2015 13:08 | 24 яну 2015 12:57,
280
10 души загинаха  в Мариупол при сепаратистки обстрел
Снимка: Reuters, архив

Десет души загинаха при обстрел на проруските сепаратисти срещу източния украински пристанищен град Мариупол, съобщи днес ръководителят на полицията в контролираната от Киев част от Донецка област Вячеслав Аброскин, цитиран от Ройтерс.

Във Фейсбук Аброскин написа, че хората са загинали в резултат на обстрел срещу жилищен район на Мариупол.

Франс прес цитира украинската армия и кметството в града, които също съобщават за обстрел на квартал на Мариупол, като по техни данни той е извършен с ракети "Град".

От министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република опровергаха тези твърдения, предаде ТАСС. Сепаратистите заявиха, че това е "откровена дезинформация и лъжа", че "силите на опълчението не са откривали огън по посока на Мариупол, още по-малко срещу жилищни квартали".

По информация на ДНР доброволческите им отряди отбраняват позиции край град Новоазовск, на 40 км от Мариупол, но не стрелят оттам.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
2
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Това вече е доказателство за американци или други англоезични бандити сражаващи се за хунтата!!!!
164
0
 
3
 
! Отговори
Спас преди 9 години
ВИЖТЕ ТОВА В ТУБАТА. 40 СЕКУНДА!!! АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИК КАЗВА, НЕ ПОКАЗВАЙТЕ ЛИЦЕТО МИ!!!!!https://youtube/watch?v=g_SzRHMeiBE
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това дезинформация, както и сваления самолет. За всички злини са отговорни фашистките и чужди бойни групи наети от САЩ да се сражават със силите на опълчението, сформирано от местното население в Донбас
162
0
 
4
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Човечеството няма да разбере че е маша в ръцете на продажни алчни политици. Хората трябва да се противопоставят на управниците за такива събития.
161
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 9 години
само американците са виновни, имат 'военни' на всякъде, и тия терористи пак са тяхни
160
0
 
7
 
! Отговори
доктора преди 9 години
Два братски народа се избиват заради шепа олигарси.Олигарсите нямат родина.Те са интернационални.важна е само печалбата
159
0
 
9
 
! Отговори
доктора преди 9 години
страдат малките и слаби страни,а дори и собствените народи на русия и Сащ(45 млн на купони в САЩ,криза в Русия),а някой в това време превръща милиони човешки животи в трилиони долари.Дано да няма голяма война
158
0
 
2
 
! Отговори
доктора преди 9 години
И представа си нямаме за реалното състояние на нещата,сигурно са в пъти по лоши отколкото се пише.Притеснява ме едно-в последно време американците или по точно американската олигархия деистват все по-безрасъдно.Вероятно в момента текат икономически процеси за които имаме само повърхностна представа-банката на БРИКС,акумулирането на златни резерви от големите държави.Според мен се води война между две олигархий в световен мащаб-Американските Корпораций КНР и КГБ-Ологархията в Русия и от това
157
0
 
10
 
! Отговори
проруска преди 9 години
До дисагите Защото на измислените Марийки и Елки не им харесват коментарите. Всички трябва да мислят като тях, нали е демоноКРАЦИЯ!
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
изгледаите клипчето което е качил 187 . направо ме искефи и много вероятно да се случи
155
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 190ти направо ме уби от смях, терористите избивали мирните украински граждани,кои са мирните граждани бе,тия които са се въоръжили и вече 1 година обстрелват донецк и луганск ли / още нищо не си видял, те скоро и до киев ще стигнат, тогава ще трябва вече да ревеш *** такъв
154
3
 
24
 
! Отговори
ранчо преди 9 години
Ако на някой не му ясно защо се води война в Украйна да си зададе въпроса - "Какво търси американско оръжие в Украйна" Преди две седмици един български ежедневник писа, че очевидци до Стара Загора са видели колони с военни коли натоварени с американски джипове - пътуващи за Румъния. ЕСС потвърди,у че в източна Украйна са открити амер.оръжия. Русия няма да допусне до границата и американци - това е споразумението с Горбачов при падане на стената - не на разрастването на НАТО!
153
0
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
Ние българите не си погледнем нашата *** тук,тръгнали сме да говорим против Русия.Българина преживява с 400 лв. на месец,бг.пенсионера с 200 лв. на месец,цените на ток,парно,вода,горива,храни,жилища,лихвите,са колкото на запад че и по-високи.България е за оплакване,не Русия.
152
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как започва и как ще свърши третата световна воина/ изгледледаите клипчетоhttps://youtube/watch?v=x4okyHdSDbk
151
3
 
26
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Къде са лицемерните шарлита? Защо не палят свещички и не реват? В Източна Украйна украинската хунта избива мирни жители. Или те не са хора втора ръка? СЪД ЗА ПОРОШЕНКО И КИЕВСКАТА ШАЙКА!!!
150
2
 
30
 
! Отговори
преди 9 години
Защо отново дъвчете Русия? Русия,щяла да фалира,а вие по добре помислете как да не фалира България! Никой не емигрирал в Русия, заплатите били ниски. Може и да са ниски но са по-високи от нашите,освен това данъците на руснаците са по-ниски,бензинът им е по евтин на 50%,отоплението им също е на 50% по евтино от нашето. Руските банки щели да фалират,а нашите вече фалират. Къде е социалният договор в България?Нали сме част от света на богатите?
149
1
 
11
 
! Отговори
ами имаше преди 9 години
българи в СССР,бая поработиха,някои се ожениха там,други си доведоха булки.Иначе,руснаците и те си имат гастарбайтери/като изброените долу/,но са други.А нашите и останалите изброени да ратаи,дюлгери,слугини и т.н.Русия е народ с изравнени възможности,другите търсят черноработници.
148
3
 
15
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
До Руските фашистиТе бандеровците вече ги изпревариха в Одеса като запалиха Дома на профсъюзите и изгориха живи 40 души
147
1
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ВасилевВасилев, умен човек си, обаче подкрепяш откровен националсоциалистически фюрер !!! ЗАЩО ???
146
9
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Е,божоМоже и да бъркам държавата, обаче обясни ми защо всички тези българи, сърби , ... са там, ане в Русия ???