10 души загинаха в Мариупол при сепаратистки обстрел

От ДНР отрекоха и заявиха, че това е дезинформация и лъжа
Обновена: 24 яну 2015 13:08 | 24 яну 2015 12:57,
280
10 души загинаха  в Мариупол при сепаратистки обстрел
Снимка: Reuters, архив

Десет души загинаха при обстрел на проруските сепаратисти срещу източния украински пристанищен град Мариупол, съобщи днес ръководителят на полицията в контролираната от Киев част от Донецка област Вячеслав Аброскин, цитиран от Ройтерс.

Във Фейсбук Аброскин написа, че хората са загинали в резултат на обстрел срещу жилищен район на Мариупол.

Франс прес цитира украинската армия и кметството в града, които също съобщават за обстрел на квартал на Мариупол, като по техни данни той е извършен с ракети "Град".

От министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република опровергаха тези твърдения, предаде ТАСС. Сепаратистите заявиха, че това е "откровена дезинформация и лъжа", че "силите на опълчението не са откривали огън по посока на Мариупол, още по-малко срещу жилищни квартали".

По информация на ДНР доброволческите им отряди отбраняват позиции край град Новоазовск, на 40 км от Мариупол, но не стрелят оттам.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
8
 
! Отговори
Живял преди 9 години
Ако някой вярва, че група хора са грабнали оръжието и в същото време зачитат правата на беззащитните е в дълбоко заблуждение. Това са хора, които са в по-голямата част от времето дрогирани или най-малко на много водка. И стрелят и убиват без да им мигне окото. Без да му мислят дали стрелят по руснаци, украинци или самолети
84
4
 
18
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Опълченците направиха една основна грешка, не трябваше да сключват примирие, а да изметат хунтата от територията на Новорусия. Този път такава грешка няма да има, УА ще бъде изтласкана толкова далеч, че да не може да обстрелва мирните граждани.
83
15
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До КОМУНИСТАВидях ви на контрапротестите,50 човека пред НДК, и всеки ден дежурна линейка и катафалка.
82
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КОМУНИСТАБългарите нямат нищо общо с американците нито език нито религия нито общи интереси.----------Комуниста,близо си много до истината. Само за третото не позна.
81
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо украинците не дадат показания пред Европейския съд за свалянето на мирния пътнически самолет? А кои снайперисти стреляха по митингуващите на Майдана? Има ли в парламента на Украйна крайно десни (фашисти)? Все въпроси, за които "демократичната" преса не пита и не информира, а иначе всички сме демократи.
80
3
 
19
 
! Отговори
безследно изчезнали преди 9 години
От една седмица опълченците са убили над 750 украински войници. Фашистката хунта в Куев е изпратила три подвижни крематориума в Донбасс, за да унищожат телата на убитите нещастници. След това, тези войници ще бъдат обявени от Куев или за безследно изчезнали, или за пленени.
79
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путлера къде се скри?Прати други да обявят на крепостниците,че ще ядат по-малко.Обяви го ти,другарю милиционер.Нали си толкова много православно славянси велик.Що ли в руските сайтове пише,че е евреин???От 1917 евреите управляват руснаците и не им дава да мърдат.
78
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10 души загинаха в Мариупол при укропофашистки обстрел!
77
1
 
17
 
! Отговори
hi преди 9 години
по тъпо и некомпетентно заглавие не сме виждали !!!!отидете и прочетете малко за какво става дума и от други източнициw w w. r u s v e s n a . s uиначе рискувате да ви промиват само мозъците
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КИТАИСКАТА АРМИЯ Е ОБСТРЕЛВАЛА МАРИОПОЛ ХА.ХА.ХА ЩЕ ИМА ДРАНЕ НА *** ПРОДАЖНИЦИ НА БЪЛГАРСКИТЕ РЕСУРСИ ИСТОРИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ТАКА Н..................
75
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТози път червените психопати трябва да се вкарат в лечебни заведения, че стават опасни за обществото. С 25 години закъснение ама трябва тази *** да се изчисти..
74
2
 
23
 
! Отговори
КОМУНИСТА преди 9 години
ДО Mr.STARBUCKSВремето ти изтича Господинчо! Когато очистим БЪЛГАРИЯ от такива като тебе (ПРОДАЖНИЦИ) държавата наистина ще се оправи. Българите нямат нищо общо с американците нито език нито религия нито общи интереси.
73
18
 
3
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА преди 9 години
РОДИНАТА НА ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ ---ПРОИЗХОЖДА ОТ ДЪРЖАВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ НА СССР И КГБ!ДНЕС---ТЕРОРИЗМА , ДЪРЖАВЕН И ИСЛЯМСКИ СЕ ПОДДЪРЖА И ФИНАНСИРА ОТ МОСКВА!!РУСИЯ ---ТОВА Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВОЙНАТА!!!
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФАКТА, ЧЕ В МОМЕНТА УКРАЙНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ФАШИСТИ ГОВОРИ ЧУДЕСНО КОЙ ИЗВЪРШВА ТЕЗИ ЗВЕРСТВА. УКРАИНСКАТА ХУНТА ПЛАТЕНА ДОБРЕ ОТ СОРОС И КОМПАНИЯ!
71
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Около Киев фашистите копаят окопи и се готвят да защитават последната си крепост както Хитлер Берлин през 45-та.Този път фашизма поне ще се унищожи в зародиш!
70
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки Божи ден едно и също,5 по-рядко 6 руснаци от посолството им пишат ли пишат,знаем колко са умни,няма какво да ядат,та се опитват да се ядат с нас,БЪЛГАРИТЕ.Пияна работа,ей.
69
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре фашист, отколкото комунист! Мачкай крепостните селяни!
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, дезинформация и лъжа е. Лъжа е също, че въобще има руски сепаратисти в Украйна. Това са просто украинци, които се сражават по между си ей така за кеф. Нали така, другари?
67
3
 
11
 
! Отговори
Руснак. преди 9 години
Кой ***? Във Варна и Бургас има повече руский, отколкото болгарский народ. Чакаме армия пресече дунав и черно море само Руско и Турско.
66
2
 
17
 
! Отговори
Маринов преди 9 години
Абе БГ фашаги Опълченците ви го казаха- западен Донецк си е наш и скоро ще си го вземем. Ние сме руснаци а не еврогейове...